• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JOPS: o2 tv jde pres tvheadend uplne bez problemu
    JOPS
    JOPS --- ---
    je to o penezich...

    jel jsem treba dva roky na maline a KODI, bylo to fajn, myslel jsem, ze je to i rychly. No, pak jsem videl v akci za 3500 NVIDIA SHIELD.

    Tak jsem si to koupil, nainstaloval na to samozrejme i KODI a ta rychlost je zase uplne nekde jinde.

    A treba prehravani videii na youtube v KODI mi prislo takove tak trochu masochisticke :)))

    Tady u NVIDIA SHIELD, to je lahoda, primo aplikace YOUTUBE a tam to lita uplne, ale uplne jinak :)

    Plus mam predplacene HBO GO a nastesti maji pro ANDROID TV aplikaci, takze si to plne uzivam i na tom.


    A SERE ME O2, ze nema pro ANDROID TV aplikaci. CURACI. V KODI jsem O2 TV zkousel, ale to mi fungovalo snad prvni dva dny a pak zase nazdar bazar...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JVCNC: dik :)
    Ja jsem ochotny akceptovat i pro uzivatele viditelny update - napr. DVB boxy od UPC delaji auto update v 3:00. Samy se zapnou, udelaji update a vypnou. Pokud se TV zrovna pouziva nebo failne, tak pri dalsim spusteni a uzivatel musi tu minutu navic pockat. Opruz, ale ok.
    Prijde mi tam ale prave tragedie ta dlouhodoba udrzitelnost. Stara TV = zadny major update, max. critical fixy. Support, jak rikas, v naproste vetsine hluchy vuci beznymu uzivateli. Do budoucna potencialne zranitelny/exploitovatelny sitovy zarizeni ve vlastni infrastrukture. Neexistence moznosti priplatit premium support produktu, resp. naprosta absence LTS produktovych rad na strane vyrobcu.

    Za me osobne proste pruser.
    A taky jeden z hlavnich duvodu, proc veskery oser s udrzbou RasPi stoji za tu pridanou hodnotu oproti single purpose black-boxum. Ne ze by me to trapilo, TV nemam.

    Btw - varianta "poridim hloupou TV a pripojim RasPi/Chromecast/..."
    Pripravte se na priplatky za hloupy televize, viz Vizio CTO v Lednu na CESu
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    QWWERTY: naopak to povazuju za docela chytre dotazy, protoze to jsou vlastnosti o kterych se nikde moc nepise. Aktualizace to dela samo, po zapnuti, takze zapnes TV chces prejit do smart menu a ono mu to nejak moc dlouho trva, tak vypnes zapnes a az pak ti napise ze aktualizuje, coz ej dalsi vec ktera me na tom sere, ve snaze delat ty aktualizace tak aby si toho user pokud mozno ani nevsimnul se to chova docela hloupe, vzlast kdyz klasickou TV v podstate nepouzivam a jen pres flashdisk nebo DLNA na tom neco poustim, tedy pres smart menu (i kdyz ted to pres DLNA uplne neni potreba). na support jsem nepsal, podle me ztrata casu, staci ze me nasrali tim, ze zrusili YT aplikaci, TV je uz starsi a na mym modelu uz neni, prestoze driv byla. nastesti je tot ed resitelne streamovanim YT z mobilu, coz neni uplne ono, ale muzu tak streamovat odkudkoliv, nejen z YT takze to jde prezit.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JVCNC: Ciste jenom pro moji zvedavost, kdyz uz to mas doma a pouzivas to: Jsou z tvyho pohledu jako koncovyho uzivatele videt aktualizace smart TV? Nebo je musis manualne requestovat? Dela to vubec aktualizace? Zkousel jsi s tim psat na support?
    ....sorry, cim vic se venuju IoT (obzvlast tomu pro SoHo), tim vic mam takovych hloupych dotazu
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PISKVOR: ja mam chztrou TV o samsungu a ten duvod ja osobne bzch mel ze to smart moc chytre neni. jeden takovy zasadni nedostatek je, ze pri streamovani videa ve vestavenem browseru si to nepromazava cache, takze az se naplni, po urcite delce videa jedno jestli behem jednoho nebo az po nekolika videich, tak prohlizec spadne s hlaskou o nedostatku pameti. No a pak dalsi prohresky v ergonometrii ovladani. jako treba nemoznost menit hlasitost v menu atd.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: nemusis ne, jen kdyz zmenis konfiguraci nodu aby bylo znamy jeho novy api
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RAINBOF: chtěl jsem, ale po tom, co jsem zjistil, že se musí po každém zásahu do kódu překompilovat, jsem od něj utekl zpátky k pythonu a ZMQ modulům ... =)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JIMX: Ok, lámo, pokud máš chytrou TV (tj.má vevnitř Pi Compute Module nebo tak něco), nevidím důvod k ní dávat ještě druhý počítač zvenku.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    PISKVOR: ale já reagoval na chromecast. který imho neumí iVysílání nativně. pouze v rámci streamu z jiného zařízení. Na android boxu bych Segre nainstaloval kodi. yatse na kodi samozřejmě používám. díky za pohled
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: me CEC s nejakou postarsi LG fungoval... no, tak nejak divne, jakoze vic ne nez jo, i kdyz se to tvarilo ze podpora je. Ale nez jsem se dokopal to resit, TV zacla umirat tak nejak celkove... vek na to mela :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    rikejte mi lamo, ale já to kodi nedokázal do stavu, aby se to ovladalo pohodlněji na přehrávání věcí z nasky než to, co mi nabízí samotná TV ... a retropie mě bavilo asi den ... teď se mi na malinu práší a nějak nevím, co s ni ...
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    PISKVOR: malina vs. media centrum... blby je, ze to nedava 4k, h265 a o hdr uz ani nemluve.
    ale jeste par let zpatky to bylo nejlepsi reseni.
    sam mam doma 3 android boxy a na vsech coreelec s kodi a spokojenost maximalni.
    jo, na hrani s linuxem a gpio to neni, na to bud malina nebo arduina :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDSNAKE: Nemusí...kdybych tam jenom plácnul ten image s Kodi a nechal to ležet, fungovalo by to taky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Jinak CEC funguje out-of-the box (ačkoli mě překvapilo, že ho nepodporují všechny TV s HDMI).
    VLASTIS: Kodi ovládám většinou z mobilu (Yatse), prostě proto, že ho mám nejvíc po ruce...jo, tv ovladač tu taky někde je, jasně, ale na mobil teď koukám do nyxdroidu;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISKVOR: Souhlasim ale musi te to bavit...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDSNAKE: Nah. Koupil jsem RPi přesně na tohle, nainstaloval Kodi, a jede to bezobslužně. Naopak jsem se naučil věci tím, že jsem se s tím nudil, a říkal si "hele, GPIO, co abych na to připojil třeba digitální počítadlo? A má to Xka, co abych si tam začal něco forwardovat? A co třeba PiHole?" Tahle cesta ze zavřený androidí krabičky moc není, ani s rootem - a mimochodem, chcíplých a nepodporovaných androidích krabiček už jsem viděl hromady, ta původní malina pořád funguje, byť v cca páté roli (pokaždé dělala něco jiného, a už tak byla z druhé ruky). Na mediální centrum teď mám jinou RPi3...a třeba i připojím DVB-T2 tuner, až to bude aktuální; androidí krabička to řeší tak, že se zahodí a koupí nová.

    Neboli k bastlení jsem se dostal přes "když už tu mám malinu, co bych s ní ještě...?"
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    pouziva nekdo ros ?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    MUXX: mít puštěné další zařízení? nechápu vyhodu
    MUXX
    MUXX --- ---
    VLASTIS: A nemas lepsi chromecast a poustet to z mobilu/pc?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    REDSNAKE: na doma mam aktualne raspi , tim android boxem hledam reseni pro segru, ktera ocekava, ze to bude chodit relativne bezudrzbove

    nenasel jsem vhodnejsi klub na andriod box, tak to zasiram tady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam