Ahoj, řeším reconnect k wifi. Mám klienta, kde mi malina volá na local datebase server via wlan. Občas se mi stane, že nevidí DB, já ji také nevidím - neni na internetu ani v lokální síti. Z nějakého důvodu, asi ČEZ, se zpět nepřipojí k wifi. Nejspíš dojde k tomu, že malina nabootuje dřív než router. Pomůže jen reboot, když už router běží, a to udělá jen klient, kterej to vypne a zapne zpět do zásuvky. Takže na ho... . No a moje otázka zní, řešil někdo elegantně reconnect k wifi za běhu?
Neni tam žádný USB wifi adapter, je to model PI3 B. Asi mám i něco špatně v .profile při režimu wifi. Měl by čekat na přidělení IP, ale z nějakého důvodu to očividně ignoruje (při použití wlan, eth počká vždy). Je to na Moravě, cestu tam teď nemám. Mám na stole verzi SW, co tam běží, tak můžu testovat. Zkoušel jsem klasiky, upravy wpa_supplicant atd, zatím jsem nepsal script, kterej mi bude hlídat link up/down. Nastavení má jasný, základní:
cat /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
update_config=1
country=CZ
network={
ssid="nazevWifi"
psk="hesloWifi"
}
Budu rád za návrh ideálně čisté řešení, bez nutnosti instalovat "zbytečnosti". Diky!