• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    PECA
    PECA --- ---
    FATBOZZ: OK, vyzkouším to v ložnici, kde je první zásuvka, odkud se táhne signál dál po baráku. Ale je to kabelovka, tak by to snad mělo mít nějakou sílu...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PECA: Záleží i na kvalitním signálu. Ja mam například nedávnou zkušenost ze kabel zapojený do tv hrál dvb vpohode ale dvbt2 tv neumi. Dal jsem teda tvheadend a dvbt2 uz nehraje. Resp chytim jen ct mux. Stačí par decibelu a jsi v riti. U me to bude asi rozvodem v dome, když jsem Rozebral zásuvku tak přívodní kabel koax byl silný asi jako dva vlasy. Dneska uz se dělají silnější protože pak na nich neni taková ztráta.
    KAERO
    KAERO --- ---
    JIMX: nevim jestli ma tvheadend jednoduche konzolove rozhrani, ale nekolik rozhrani rozhodne ma. ja si nekdy nastavim nahravani pres webove rozhrani, manzelka pres klienta co je plugin pro kodi (neboli natuka to v televizi, ke ktere je pripojeny minipocitac s kodi).
    treba zadam at nahraje vsechny porady s nazvem teorie velkeho tresku a je to (umi to regularni vyrazy, (ne)nahravat opakovani stejneho poradu atd.)
    PECA
    PECA --- ---
    JIMX: Jak jsem to pochopil, tak ano, nebo místo TV hatu nějaký jiný libovolný DVB-T2 tuner do USB. Existují i dvou tunerové, které pak umožní nahrávat ze dvou muxů (multiplexů) současně. Všem to funguje, jenom já jsem letadlo, asi :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    btw. když už tady tak řešíte tu televizi na malině, zní mi to jako celkem pěkný způsob využití maliny, že by uměla nahrávat z televize a ukládat to na NASku ... tj. ideálně bych se chtěl dostat do stavu, kdy z command liny přes ssh zadám příkaz "nahrávej teď z kanálu ČT1 a nahrávej 30 minut a ulož to sem" ... tj. nepotřebuju na to živě koukat, nepotřebuju to streamovat po síti, potřebuju jenom ten stream uložit ... co k tomu vlastně potřebuju? bude na to stačit ten tvheadend?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: ramecek s indikaci nemam, rovnou mi hraje tv obraz. zvlastni.

    ad ovladani tv - aspon vis, proc je nastaveni tvheadend serveru jako webova stranka. delat to pres ovladac televize by byl opruz :)
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Hele obraz není černý - ono to zůstane v UI Kodi, jenom se vpravo nahoře zobrazí takový rámeček s indikací, že se přehrává daný program.
    Z webového rozhraní Tvheadend serveru jsem to zkoušel, ale slyšel jsem jenom nějaký "rozkouskovaný zvuk - přikládal jsem to tomu, že to jede skrz wifi z Maliny do noťasu přes AP a možná ještě switch v routeru.

    Dneska uvidím, možná se vrátím "o krok zpět" a nejprve rozchodím přehrávání z NAS (DLNA) a připojení sdílené složky kam pak budu chtít ukládat záznamy z TV.

    Potěšilo mě, že ovládání TV ovladačem relativně funguje. Teda jenom šipky, ok, zpět, fwd, rew, play, stop, rec, pause, ale je to trochu těžkopádné, protože mi chybí nějaké tlačítko na rychlé menu a HbbTV tlačítko :(
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: EPG je pozitivni. znamena ze jsi spravne naladil! :)
    cerny obraz, to zni jak chyba dekodovani obrazu? nevim.
    zkusil jsi prehravani programu ve webovem rozhrani tvheadend?
    PECA
    PECA --- ---
    Tak jsem tu "maturitu" z RPi + TV hat na LibreELEC/Kodi nakonec nedal. Já z toho asi zešedivím i s hlavě.
    Nastavování programů pomocí webového rozhraní mi přijde poněkud úlet, ale budiž. Nakonec jsem měl pocit, že jsem tam tu programy natáhl. V rozhraní Kodi jsem je viděl. Viděl jsem i EPG.
    Bohužel, když jsem vybral program, tak Kodi jen suše zobrazil že se daný program přehrává, ale obraz ani zvuk nic. Mám toho dost, zatím na to kašlu, uvidím zítra dneska večer, jaké bude nálada a vyčerpání.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ABE: no prave tam koukam. Asi si prohlidnu casem zdrojaky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISTA1: Jono, ale to je takove polovicate reseni levou noho na pravy pulce...

    Nimene kdyz uz se tu tohle resi, existuje zpusob jak castovat pbraz z iphonu do kodi? Tv miracast ani jiny cast neumi nativne. Kodi umi asi jen zvuk z telefonu prenaset, obraz nope nebo jsem na to neprisel, snad je to dano nejakym uzavrenym kodekem. Nejaky napad?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    REDSNAKE: Na tytrubku na kodi sem rezignoval, ve firefoxu mám doplněk: Youtube Kodi Cast. Vyberu video na booku, kliknu a pustí se v TV.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Koukam ze raspi4 ma uz podporu bootu z tftp zda se ze fakt boot z usb pridaj
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DOKKTOR: Mrknu na to. Skoda, ten doplnek funguje dobre a na yt cumim furt, ale ten interface jak rikas...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PECA: tak to ti nereknu, na rpi4 mi vsechno beha na prvni dobrou, i psx emulace. Jenom mysim N64 zatim nejde nejak stabilne.
    REDSNAKE: vzhled yt zmenit jde,teda jestli myslis aby to zobrazovalo thumbnaily misto seznamu. Kanaly a odbery a tak mas v zakladu,jenom se musis prihlasit. Jinak jo,ten interface je dost debilni,nastesti yt umi nase telka nativne,takze to moc neresim
    FATTY
    FATTY --- ---
    KAERO: comskip. TVheadend si s nim rozumi..


    RAINBOF: cinske USB dongly jsou vicemene s jOS vicemene datelne..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KAERO:
    libreelec podporuje hlavne ten jejich tuner. Debilni tunery proste jedou blbe a takovej ten hat za 300 ma tak mizernej driver ze se resetuje. On to dela na bsd a smysl je nechat v tom bezpecnej os. Nevim kolik tech openelec ci libreelec systemu je zaplatovanych a aktuálních.

    Vsechno tam jede pod rootem. A je vpodstate otazka casu nez se z toho zacnou stavat botnety.

    Pip a timeshift, nahravani je v planu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak ja uz kodi na raspi mam, takze dlna a celkove prehravani z nas uz mam vyresene. Stve me podoba youtube v kodi, nelze tohle nejak fixnout?
    Jako abych tam mel prehled odebiranych kanalu s novejma videaama idealne i s nahledakem? Ted to jsou vsechno jen textove vypisy
    PECA
    PECA --- ---
    REDSNAKE: Návody jsou...
    přímo v odkazech s popisem TV hatu: https://rpishop.cz/hat/1095-raspberry-pi-tv-uhat.html
    nebo zde: https://ceskeforum.com/viewtopic.php?f=143&t=15283

    Já si natáhl LibreELEC čistě googlováním a instalací na kartu z jejich webu. Večer snad rozchodím provozování TV programů a ukládání na NAS, ale asi budu muset už konečně natáhnout UTP kabeláž, protože posílat záznam na NAS přes wifi, na který už visí notebooky a telefony, mi přijde jako zhůvěřilost :)

    A jinak je to jak píše KAERO. Jedna TV je kupovaná v roce 2013, ale je to model 2011, takže nic chytrého už na ní prakticky nefunguje (hlavně YouTube nejde), DLNA funguje, ale neumí to přepínat titulky a ani zvukové stopy, přestože v menu to je. Pouze timeshift je v pohodě. Druhá TV nevím, ale nějak jsem k ní nenatáhl internet, tak tu potřebuji dořešit primárně, navíc neumí timeshift, což by žena chtěla, a nevím, v jakém stavu je na ní YT, DLNA... A prostě byť ty TV dneska stojí míň, jak tyto staré modely, tak nevím, proč vyhazovat TV se slušným obrazem. Navíc u LG využívám 3D (cinema typ, neblikací), které je dneska těžko najít.

    DOKKTOR: Testnul jsem IAGL a hned při prvním pokusu spustit něco (Amstrad CPC BombJack) mi to zrestartovali Malinu, tak nevím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam