• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nemáte náhodou někdo propojené kodi a netflix? Jde to?
    Mám zaplacené přístupy a samotná televize netflix neumí.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    HONZAK89: Pokud to není nějaká ultrazabezpečená stránka, dalo by se to přes TamperMonkey: injectne se JS skript, a ten pokliká login. Jméno a heslo si snad pamatuje prohlížeč, v nejhorším se dá zadrátovat do skriptu :(((
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HONZAK89: za predpokladu, ze nikdo nema inteligentnejsi metodu
    slo by to udelat pres hloupou GUI automatizaci a proste simulovat uzivatele klikajiciho to login formulare?
    GitHub - autokey/autokey: AutoKey, a desktop automation utility for Linux and X11.
    https://github.com/autokey/autokey
    xdotool - fake keyboard/mouse input, window management, and more - semicomplete
    https://www.semicomplete.com/projects/xdotool/

    teoreticky by to s automatizaci browseru zvladlo i Selenium, ale nevim jak moc dobre funguje na RasPi light-weight browserech
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    PISKVOR: do webu
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    HONZAK89: Mám na prasáka systemctl restart lightdm ; to je ale dost hulvátská možnost, jak vynutit známý stav ;) Autologin do čeho, do session, aby se spustil kiosek, nebo do webu?
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Kiosek a Chromium - posune mě někdo, jak bych mohl řešit autologin po výpadku sítě? raspbian-stretch-lite
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PECA: neumi jsou na to extra boardy ktery odchytavaj power-on aby se zaply a tikani na pinech aby se vyply kdyz kernel dotika.
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Aha, děkuji :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: minimalne RPi 1 se vypnout neumi - vypne se jen operacni system, ale hardware bezi. a nejsem si jist jestli to pozdejsi RPi umi.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MEDWYN: je pryc
    PECA
    PECA --- ---
    Jo, ještě jeden "issue" - když dám v Kodi vypnout, tak na TV či monitoru "vypadne" obraz, jakože je to vypnutý, ale nadále svítí červená LED na Malině, zelená na TV hatu a Fan SHIM se vesele točí dál. Dělám něco špatně, nebo to je "normální"?

    //Také jsem nastavil, aby se odeslal signál vypnutí přes CEC, alespoň jsem to tak pochopil, ale TV zůstane zapnutá (poze nahlácí nedostupný zdroj signálu a nabídne přepnutí na anténní vstup) - nicméně to je opět podružné.
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Zkoušel jsem to v prvním místě, kam lze píchnout anténní kabel. To je první odbočovací krabička do které je přivedený kabel ze skříně UPC. Takže úplně to nejlepší možné místo z hlediska síly signálu to není, ale to nejlepší v tuto chvíli dostupné. Nicméně TV jede i mamce v patře za dalšími 2 krabičkami a ta poslední TV tam je nějaká hrozná šitka v kuchyni (pochopitelně se mohlo jednat o kliku a je to šitka s výborným příjmem :) ).
    Nevím, napadlo mě teď, jestli nemůže být problém v konkrétním kusu TV hatu, a netuším, jak to ověřit...

    FATTY, KAERO: Co se týče CEC a tlačítek na ovladači - beru to tak, že pomocí nějaké softímu by šlo oskenovat, co mi TV posílá a v případě potřeby si to nakonfigurovat líp, než je výchozí nastavení. Každopádně to počká.

    V podstatě je prioritní je video NAS, YoutTube, iVysilaní (archiv ČT), iRadio (audio archiv Českého rozhlasu) - K tomu se dostanu večer, tak to vyzkouším přednostně - projedu si pluginy do Kodi.
    Sekundární je PVR/timeshift.
    FATTY
    FATTY --- ---
    PECA: da se zjistit, jake CEC klavesy bere kodi a jake ne, a ty volne si potom libovolne namapovat (napr. delete). jen je treba se do toho vic ponocrit, ale neni to raketova veda navodu je po netu hromada... Ale jde to, CEC v nekterych instacich pouzivam, ale je to fakt loterie.. Napr Pihillips, stejne tTV, jen o jednu radu jinde, ovladace stejne, ale klavesy se nektere chovaji odlisne = u jedne pouzivam jeden set tlacitek, u druhe druhy :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: se zeptam jen tak pro jistotu - kdyz pripojis RPi s tim TVhat co nejblize k vstupu do tveho domu, tak ti na tom televize funguje v pohode?

    PECA: samsung tv preposila memu kodi vicemene vsechna tlacitka - cisla, sipky, menu, tv guide, barvna tlacitka teletextu, stop, play. forward a rewind netusim, ale pohyb ve videu pomoci sipek je stejne lepsi, protoze maloktere HTPC ma na to aby pouzitelne zrychlene pretacelo dopredu a dozadu. jednou sipka - skok o 10 s, 2x sipka skok o 30 s, drzet sipku tak se posouva po posuvniku s casem videa
    PECA
    PECA --- ---
    A mimochodem, při pokusech na Samsung TV jsem zjistil, že na ovladači funguje v Kodi menu a je tam i výmaz některých položek (třeba omylem uložené cesty, nahrávky z PVR jsem nezkoušel)
    Na druhou stranu se mi zdá, že Samsung neposílá fwd, rew a tak. Nevím, bylo málo času na pokusy. Ale abych to začal někam psát, jinak to ženě asi nevysvětlil :)
    PECA
    PECA --- ---
    Hmm, tak nevím, ale předpokládám, že by to chtělo vycházet průchozí krabičky neznámého původu a nahradit rozbočovači s F konektory a minimálním útlumem. K tomu první musí pustit signál pod 65 MHz zpátky k providerovi, ale naopak jej odfiltruju směrem ke zbytku TV rozvodu. A teoreticky to pojede. Možná, ale ty konektory a krabičky mohou být kámen úrazu... Zkusím odtahat skříně (už teď se mi nechce) a mrknout, jaký mají krabičky útlum, jestli se to na nich píše.

    Mimochodem, první krabička má vývod k modemu, ví někdo jestli je tam něco extra, než obyčejná odbočka, a možná dolní propust pro pásmo s internetem? Tedy z mého použití normální rozbočovač TV signálu se zpětným kanálem? Konektor je myslím jiný, než TV, ale je možné, že to je Fkový, bohužel se bez odsunutí skříně k zásuvce nedostanu, abych to vyfotil. Jenom si pamatuji, že přijel technik a místo průchozí krabičky s TV a rádiem namontoval vzhledově totéž, ale s třetí zděří (myslím že se závitem) pro modem.

    Víc jsem to nezkoumal, nebylo potřeba..

    Přemýšlím, jestli by nebylo lepší místo TV hatu vzít USB dongl... Jestli ten TV hat je srovnatelný z hlediska příjmu. Jinak je pěkné, že nečumí z krabičky. Ale estetika je mi ukradená :)
    PES
    PES --- ---
    ED_EDDIE: Horní pásmový filtr - blokuje věci pod 65MHz a pouští věcí 87-1006MHz (de-facto odfiltruje pásmo zpětného datového kanálu DOCSIS... Někdy také ještě pomáhá oddělení stejnosměrné složky (na to je jiný filtr)...
    ED_EDDIE
    ED_EDDIE --- ---
    PECA:
    ad 1: Jsem laik a nevím jestli je to tvůj případ, ale se signálem jsem se trápil několik nocí, až jsem v zoufalství napsal providerovi, který u nás v baráku posílá signál tv a internetu jedním rozvodem. Technik mi přinesl tuhle malou vecičku (nějakej filtr) a jen to našrouboval mezi zásuvku ve zdi (koax) a TV hat. Okamžitě to začlo fungovat a běží to bezvadně.

    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Daruju RP1 i s peknou malinovou krabickou. Kladno, Praha. Zajemci?
    FATTY
    FATTY --- ---
    PECA: Na archiv muzes pouzit doplnek iVysilani...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam