• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: kdyz mas videa/soubory, tak tam mas senzam zdroju, kdyz na zdroji kliknes pravym tlacitkem (muj ovladac samsung to ma jako tlacitko sipka-do-kolecka), tak muzes odebrat zdroj, anebo das zmenit obsah, a "tento adresar obsahuje" nastav na filmy/serialy/zadne.
    knihovna se procisti v system/media/knihovna/vycistit knihovnu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PECA: Podle me to jde smazat pres nejakou klavesovou zkratku, ale uz si nevzpominam presne
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Já to chápu, co nechápu je, proč ten zdroj nejde odebrat, nebo jak ho odebrat. Zkusím tu myš a pravé myšítko, to jsem ještě nezkoušel...
    Dík.
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: ech.....

    odhadem co se asi stalo: kdyz jsi pridaval nejake zdrojove umisteni, tak jsi asi i u toho nastavil co ta slozka obsahuje. nastavil jsi filmy, a kodi zkusilo dohledat obrazky a popisky k souborum v danem zdrojovem umisteni a zadalo se to do databaze.

    ocividne soubor sokol byl pochopen jako film sokolovo, a do databaze byl zadan zaznam sokolovo (stahnul metadata z imdb.com nebo csfd.cz). ten soubor je porad tam kde ma byt se stejnym nazvem, ale v seznamu filmu je misto nazvu souboru zobrazen obrazek filmu sokolovo.

    a napr. kdyz soubor sokol smazes, nebo odstranis zdroj, tak porad zustava v databazi zaznam sokolovo. teprve kdyz das procistit databazi, tak to odstrani i z ni.

    asi chapes ze nema smysl chtit po kodi, aby k nejakym "domacim" videim hledal zaznamy na csfd nebo imdb.

    takze pokud chces vyuzivat funkci kodi, kde k souborum zkusi vyhledat co to je za film/serial a prida ti tam pekne obrazky a popisky, neboli strci to do databaze, tak budes muset kodi asi rict, kde jsou filmy ktere ma databazovat, a oddelit to od toho co nema databazovat. to znamena rozdelit to do dvou adresaru. kodi nema nejaky zazracny zpusob jak zjistit co je domaci video a co je regulerni film nebo serial.

    pokud tu databazi nechces pouzivat, tak proste nezadavej ze to zdrojove umisteni obsahuje filmy.

    uprimne, prace s databazi (asi bych spravne mel psat filmotekou) je ukazana v kazdem zacatecnickem videu a tutorialu kodi.
    Video library - Official Kodi Wiki
    https://kodi.wiki/view/Video_library

    nechces radsi vzit mys, pripojit ji k te maline a pouzivat ji aspon na to nastavovani? vypada ze s tim dalkovym ovladanim televize zapasis.
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Asi mám problém definovat co vlastně chci :)

    Takže řešme jenom ta videa:

    Aktuálně mám přes sambu připojenou složku "video" z NAS, kde jsou podsložky tak trochu podle žánru/typu. Je to mix filmů, seriálů a videí jako jsou tutoriály na modelaření, malování, 3D modelování, záznamy ze seminářů a tréninků.

    Asi byla chyba to připojit jako jediný bod - tím mi KODI zkusilo napasovat na každé nalezené video nějaký obrázek. Jenže to bohužel dopadlo naprosto nesmyslně. Například ISO fajl pojmenovaný "Sokol" se nějakými videi České obce sokolské dostal obrázek "Sokolovo" od nějakého válečného filmu (WTF?), totéž další a další videa, která prostě nejsou filmy a ni díly seriálu, ale prostě nějaká videa. Nevím jak se toho zbavit. Přidaný bod nedokážu přes TV rozhraní (TV ovladač ani BT klávesnici) odebrat, obrázky vyházet... Asi to bude něco ohledně rozhraní KODI, které na to nemá vhodně dostupnou volbu. Jednou jsem nějaké menu vyvolal na TV v ložnici, kde je Samsung a tam to vypadá, že jedno tlačítko umí vyvolat nějaké menu, které z klávesnice ani z TV od LG nelze vyvolat :( - Až budu mít chvíli čas a chuť, přenesu Malinu do ložnice na Samsunga a zkusím. Ale přijde mi to "postavené na hlavu", když nelze jednoduše odebrat jednou přidaný zdroj... (nezvládl jsem to ani přes webowé rozhraní KODI, ani přes KODI appku na Androidu). Tohle bych rád nějak uspořádal a dal do pořádku. Pak zas budu řešit něco dalšího.

    Naštěstí se mi podařilo rozjet alespoň iVysílání a YouTube - takže žena je docela spokojená, jenom ji dráždí ty "obrázky" filmů, které vypadají místy docela "strašidelně" (na semináře a tréninky mi to napasovalo nějaké horory a válečné filmy - nevím proč).
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: mam pocit ze ta diskuze je trochu zmatecna. vubec jsem nepochopil co resis a co vlastne potrebujes, a odpovedi byly jine nez dotazy. ale chyba muze byt u mne.

    jako lama (mineno pozitivne) nepotrebujes putty, ssh, fstab. kodi lze cele nastavit pres graficke rozhrani. naopak spousta veci se jinde nastavuje neskutecne spatne (coz vadi mne).

    kodi je cele postavene o databazi filmu/serialu. princip je ze zadas odkud co brat, a kodi samo pozna co je co a ty uz si jen prohlizis pekne obrazky filmu/serialu a vybiras co si pustis. pro tuhle databazi je potreba aspon mit zakladni rozdeleni filmy v jednom adresari a serialy v druhem (hudba tretim...).

    kodi jde samozrejme provozovat i bez te databaze a jen rucne prochazet adresarovou strukturu. to dela malokdo, protoze treba moje deti si radeji vybiraji podle obrazku nez podle pismenek, ktere z pulky neumi. ale ja treba kdyz stahnu film a chci se podivat, tak se nenamaham aby byl v databazi, zvolim soubor filmu, zkouknu a hned smazu.

    prinicip - zadas nejake umisteni (disk, webovy disk, cokoliv) jako zdroj filmu/serialu/hudby a kodi si to prohleda.
    kdyz pak zvolis treba filmy, tak uvidis vsechny rozponane filmy vsech zdroju.
    kdyz zvolis video/soubory, tak bys mel videt to pridane umisteni jako zkratku, a taky bys mel mit moznost prochazet soubory vsech dostupnych umisteni.

    v kodi je taky nouzovy dvoupanelovy spravce souboru, jestli ti to pomuze.

    detsky zamek pouzivam - tzv. hlavni rezim. mam detske filmy v jednom adresari, dospelacke v jinem adresari, ktery je zazamkovany (nevim jaky je spravny vyraz, nesedim ted u toho). kdyz v hlavni obrazovce zadam hlavni rezim, vidim vsechny filmy a muzu prochazet soubory. kdyz zrusim hlavni rezim, jsou videt jen detske filmy a nejdou prochazet soubory ve video/soubory.

    a s cim vlastne mas problem? nejaky nfs/smb/upnp zdroj nejde pripojit? nebo jsi ho pripojil a nevis jak z neho neco pustit? nebo nevis jak to nasypat do databaze?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Raspberry Pi 4 opravuje problém s USB-C a zdvojnásobuje paměť - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/raspberry-pi-4-resi-problem-s-usb-c-nabijeckami-a-zdvojnasobuje-pamet/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PALUSHA: Pokud jde, tak raději nfs. Smb je pomalé.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    EDASX: Vida, to me ani nenapadlo - to urcite pujde :D
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PECA: zkus tiny media manager. Jinak doporucuju trideni movies / tv shows / ostatni kde neindexujes
    EDASX
    EDASX --- ---
    PALUSHA: svet nasu uz jsem opustil, ale memuzes si tu cestu pak dat do oblibenejch? kdyz to jde z pluginů, cekal bych to i zde
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    PECA: taky mam pripojeny pres SMB a da se to naklikat behem par minut primo v KODI, takze toho bych se nebal.
    PECA
    PECA --- ---
    PALUSHA: Pochopil jsi to naprosto přesně :) Akorát se mi to nedaří připojit přes NFS, tak to jedu přes SMB. A protože jsem se zadřel ve Windows světě, tak připojit se na LibreELEC/KODI přes SSH a namountovat cokoliv bude pro mě vyšší dívčí :) Nicméně vidím světlo na konci tunelu...
    ------
    BTW - další fíčura hodná pozornosti - "dětský zámek" - používá někdo? Já spíš, jestli to funguje nějak rozumně. Jinak si "moje" filmy můžu nechat někde bokem... Předpokládám ale, že k tomuto by to scrapování muselo být funkční, aby knihovna "věděla" rating filmu.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    PECA: Precetl jsem to velmi rychle - ale je cilem jakoby vynechat scraper a projizdet adresarovou strukturu? Pokud ano, tak staci namountovat jedinej bod (treba //nas/video) do knihovny (napr. pod Filmy) a pak jit pres krapet krkolomnejsi cestu:
    Nastaveni - media - knihovna - filmy (sorry, pistu z pameti, snad to mam presne)
    a pak to tam vidis presne tak jak to lezi a bezi na filesystemu. Mam doma taky Synology a spousta titulu (typicky vecernicky pro malyho) mi nejdou vubec scrapovat, takze je v normalnim pohledu nevidim, proto na ne chodim takhle. Pokud sem situaci nepochopil spravne, tak sorry :)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: tak to vypadá, že to není bug ale feature retropie. A trvalo mi to jenom dvě hodiny na to přijít.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    RAINBOF: díky, mám co googlit - no caching mode page found etc
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LEFTY: sudo dmesg|tail ti zjevi temne tajemství
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    hele, na retropie usb mount funguje něja podivně - zasunu USB drive a dám vypsat /media/usb0.
    1) ls /media/usb0 prázdno
    2) zasunu USB
    3) ls /media/usb0 vypíše seznam složek, všecko v lesku
    4) ls /media/usb0 prázdno (USB disk se odpojil)
    Co s tím? Vyzkoušeno s dvěma usb disky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PECA: poslední dny používáme doma k velké spokojenosti i s ženou netflix přes raspi. Taky zajímavá věc.
    PECA
    PECA --- ---
    DOKKTOR: Po pravdě, kdybych to měl pro sebe, tak se do toho NASu podle adresářu taky proklikám, ale potřeboval jsem to tak, aby to ovládání bylo co nejjednodušší.
    Donutí mě to překopat mírný nepořádek a porovnat si na NASu filmy, seriály aostatní podle druhu... Ještě na to mrknu, protože jsem zaregistroval něco jako "domází videa" - asi to pak nebude používat scraper pro odhadování názvů videí, ale možná to nechá jako to je podle názvu souboru...

    -----------
    Jinak jsem úspěšně nahodil YouTube (API klíč) - opruz s opisováním kódu byla veliká, poznat I/l a podobně... Takže doladím detaily a bude to k používání. Pak se k tomu vrátím a doladím TV hat / tvheadend / PVR.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PECA: tak ted opravdu nevím. když kliknu na soubory a potom na NAS, tak se mi zobrazí normální adresářová struktura
    PECA
    PECA --- ---
    Tak pro pobavení - vlez jsem do seznamu filmů dle názvu, hned první je pojmenovaný "6:28" a v popisu "Short horror film." Ve skutečnosti (podle náhledového obrázku) nácvik pádových technik. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam