• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISKVOR: jak souvisí kurvítka s tlakem na cenu? Podle mě kurvítka jen zvyšují prodeje, ne?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PES: Kdo to koupí, kromě místního osazenstva? Kurvítka jsou dána tlakem na cenu (a hádej, kdo by první vyskakoval jak čertík z krabičky, kdyby tu modularitu nařídila povinně Zlobrusel).
    PES
    PES --- ---
    PISKVOR: Nejlepší je jen "hloupé zobrazovadlo (panel)" a všechno "Smart" modulárně okolo...
    ... už moc lidí se spálilo i zde zmíněnými aktualizacemi, které pomrví či dokonce odeberou původně funkční věci.
    A jak jsem již určitě zmiňoval - i ten vstupní modul pro DVB by měl být povinně pro výrobce upgradovatelný, aby se nemuselo vyhazovat plno stále dobře fungující elektroniky jen proto, že to na vstupu neumí dekódovat DVB-T2 a třeba že z H.265 to neumí to vylepšené HEVC (a časem že to má limit "jen" FHD, až se dohasí UHD 4k či 8k...)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JIMX: Titulky zas takový problém nejsou...zato kodeky. "Hele, máme chytrou tv, budeme to přehrávat rovnou z disku!" No, tak ne: 1/3 souborů hraje jen audio a 1/3 je místo filmu slideshow. *shrug*
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    LEFTY: pokud ten os na nic jinyho nepouzijes, tak je to kanon na vrabce. Libreelec funguje uplne bez zaskytani, musim s tim neco delat jenom v pripade, kdyz nejaky zlobivy plugin sezere vsechno misto na karte. Jinak jsem na to za dva roky nemusel sahnout.
    EDASX
    EDASX --- ---
    TEAPACK: no to jsem už párkrát slyšel... musim ty aktualizace vypnout
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    JIMX: nám před cca rokem proběhla aktualizace samsung televize a od té doby toho půlka nefunguje, včetně přehrávání z NASu... ale už jsme to vyřešili - televizi už nemáme =D
    JIMX
    JIMX --- ---
    LEFTY: zajimavy, samsung telka mi umela z usb pustit filmy s titulky uz nějaká daleko starší kupovana nekdy v roce 2012 ... mas stejne pojmenovany titulky jako film?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEFTY: nemyslel jsem že by byl problém nainstalovat OS, ale pak na něm vše rozchodit ke spokojenosti. Nejlepší je imho stáhnout si právě iso kde je už vše optimalizované a fční.

Ale bav se, zkoušej, dej vědět :)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    REDSNAKE: no, to distro tam už mám, a 90% funkčností kodi nevyužiju. Ale je to pro mě ústupová varianta.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TR1: dobrá zpráva :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEFTY: nejsem si jist jestli správně rozumím otázce.

Po nějakým testování aktuálně mi docela dobře vychází https://libreelec.tv/downloads_new/ - stáhneš instalátor do win, spustíš, vybereš cíl instalace, sd kartu nebo flashku a nainstaluješ. Strčíš do píčka, vybereš správnej vstup na telce a frčíš.

Moc nerozumím tomu kde jsou filmy uložený. Každopádně do Kodi si pak nainstaluješ z repozitáře titulky přes opensubtitles.org (potřebuješ tam registraci) a hotovka. Musí to chodit.

Z mý zkušenosti je tohle jednodušší a blbuvzdornější než rozcházet nějaký distro, instalovat VLC, všechno nastavovat a tak...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    //noob
    hele, chtěl jse msi rozběhat pi jako easy přehrávač na telku, která neumí některý formáty s titulkama (Samsung Series 6, celkem šikovná na dva roky zpět)
    Mám oadresář se staženýma torrentama (mp4 a mkv, na počítači je normálně přehraju, i na telce když připojím USB, akorát titulky jsou trouble), poseldní raspbian, pi3+, klasika. Nainstaluju kodi. To proscanuje adresáře, ale přehrávání nespustí, v lepším případě jenom černou obrazovku.
    Ok, zkusím VLC media player. Ten v okně u mp4 nezobrazí obraz (u mkv je to okú, jenom ve fullscreenu, a u toho zas nezobrazí ovládací prvky.
    Je prosím vás nějakej _jednoduchej_ browsero/přehrávač? Nepotřebuju kodi, prostě si vyberu v zjednodušeným browseru file a svištím. Klidně i to VLC, když bude spolehlivě fungovat.
    Perlička na závěr - zkusil jsem zprovoznit miniDLNA servrer, ale ten v horším případě telka nevidí, v lepším případě nemá ale žádnej obsah. WTH?
    TR1
    TR1 --- ---
    Od vcera testuji bootovani RPi4 bez mSD a zatim jsem nenarazil na zadny problem. Mam vyzkouseny 3.5"disk, 2.5"disk i nekolik flashdisku jak v USB2 tak i v USB3 a slape to jako hodinky. Dokonce neni problem ani s rootfs v raid1 pomoci mdadm.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Poslední dobou mě začíná ta pihole štvát ... kdo proboha dělá ty blacklisty ... měl jsem tam m.youtube.com, youtube.com, accounts.google.com ... a bůhví na co ještě narazím, že je defaultně blokováno? Copak já si to odblokuju, ale žena neví jak a ani tam nemá přístup ... a pak jí prostě některý věci nefungují, než se dostanu domů ... to je fakt pak poněkud nepoužitelný, když to dělá takovýhle věci :-(
    PES
    PES --- ---
    PISKVOR: Proto tam byl ten podmiňovací způsob "to by pro tyhle účely muselo být navržené k používání ko-procesoru"
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PES: FPGA a ještě bus, kterým to připojíš ;)
    PES
    PES --- ---
    ATOMSK: Tak odpověď je snad evidentní - co nemá HW akceleraci v sobě, to musí SW a tím pádem buď vypadávající frames anebo CPU burning... to by pro tyhle účely muselo být navržené k používání ko-procesoru, který by se dal případně snadno a rychle upgradovat... (třeba k tomu někdo dovyvine FPGA ;-)))
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    PES: hehe HEVC dává solidně RPi 3B+ zahulit, dá se to nějak vyřešit, kromě upgradu maliny? jako není to showstopper, někdy přeskakuje fps, někdy to skoro hoří :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Btw - jak jsi prosím zjistil co to je za součástku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam