jsem se dneska vrhnul na ten portainer, zkouším ho na orange pi one. Klidně je možný že všechna moje frustrace vychází kompletně z nepochopení dockeru a portaineru jako takového, ale asi to vzdám.
Portainer samotný se mi nakrásně povedlo nainstalovat, abych zjistil, že v dockeru mi musí běžet pouze předpřipravené balíky (zřejmě si to nějak můžu zkompilovat sám, ale to je zcela jistě nad moje síly) moje představa byla, že to jsou samostatné virtuály do kterých si doinstaluju přes command linu co potřebuju.
Další zklamání nebo spíš zdroj frustrace bylo zjištění že syntax v dockeru je úplně jiná, například apt-get update se nechytá, nano jsem musel doinstalovat přes apk add nano atd atp, prostě pro začátečníka jako jsem já je tohle čiré peklo.
upravil jsem fstab pro mount síťového disku, s mount -a se nechytám protože nemám práva, sudo to nezná, tak já nevim :D
možná bych si o tom mohl něco prvně zjistit, než to začnu používat ale jestli tohle není jeden z důvodů proč linux není rozšířenější :D