K těm LF a CR, ono to je docela weird issue, IMO. Pamatuju z dětství ještě takové ty dálnopisné stroje, na které se dalo tisknout z děrné pásky, nebo třeba "tiskárny" co vypadaly jako elektrický psací stroj zabudovaný do psacího stolu :) A později i třeba terminál, který vypisoval na obrazovku dost podobně.
Tam bylo LF jednoznačně Line Feed, tedy přechod na další řádek, ale na stejné pozici a CR byl skutečně návrat vozíku (tiskové hlavy) bez odřádkování. A dávalo to smysl. Dalo se tak přetisknout řádek 2× pro výraznější tisk, nebo třeba kombinaci různých znaků přes sebe (to terminál neuměl, ten nahradil písmenka za nová).
Ale důvod, proč na se na Linuxu (asi všech unixech obecně, nevím jistě) používá samotný LF a CR navíc rozbije skript mi absolutně uniká. Mac používá samotný CR, jestli mu v něčem vadí kombinace s LF netuším. Na Windows a DOS je zvykem používat CRLF, příčemž zamotné LF či CR asi ničemu moc nevadí, jak se mi z pokusů jeví. Ale pamatuji "texťáky", kde se používalo samotné CR jako měkké zalomení řádku (čistě pro formátování) a CRLF jako konec odstavce.
Vím, že alespoň dříve měly tiskárny v konfiguraci (dip přepínače třeba) nastavení, jak se chovat při samotném LF či CR (jestli automaticky odřádkovat včetně návratu vozíku).
Git, pokud to někdo neví, tak dělá konvrzi podle hostitelského OS. Což se může ukázat jako problém, jak se stalo mě. Zvláštní je, že se na tohle narazí ještě po tolika letech. Ale kolega taky nechápe, proč mi na klávesnici vadí, když tam nemám SysRq, Break a ScrollLock (ne že bych ten SysRq někdy použil). :D
//konec historické vsuvky ne až takového pamětníka :)