orientujete se nekdo v situaci okolo RasPi kamery?
resim kameru k tiskarne, tzn. fullHD, siroky uhel, nizka vaha (bude chycena rovnou k heat bedu)
padla mi do oka IMX219-160 modul -
https://www.waveshare.com/wiki/IMX219-160_Camera
ale jsem z toho zmateny jak tygr v pracce
waveshare:
Becuase of the encryption, the IMX219 series cameras cannot be used with Raspberry Pi board like the Raspberry Pi 4B.
Prvni moje WTF je uz jenom to, ze raspi cam modul ma nejaky crypto cip aby nahodou nekdo nepripojil 3rd party kameru
Proc to funguje na raspi compute modulu, ale s normalni deskou ne, kdyz ten krypto cip je na PCB kamery? (ok,
EC nevyzaduje crypto)
Podle tohohle
threadu/postu probiha autorizace nejspis na urovni RasPi<->onboard crypto cip, ktery povoli nebo zamitne komunikaci s modulem kamery. Znamena to, ze IMX219 muze fungovat, kdyz vezmu originalni Pi Camera v2, ktera ma flashnuty spravny klice a vymenim jenom modul se snimacem a optikou?
Podle
arducamu by asi mohlo:
If the board is encrypted, then we will keep the original board. If the original lens is hard to replace, then we will replace the lens-sensor combination as a whole.
Proc pak ale Waveshare pise, ze IMX219 nebude kvuli crypto fungovat s Pi 4 vubec. Experimentovali jste s IMX219 nekdo?