• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    REDSNAKE: mam raspi4 s libreelec a youtube i netflixem. Ale rozchodit to byl porod, musel jsem dlouze projizdet logy, abych zjistil, co si spatne stahuje a nasledne mu to podvrhnout rucne ve filesystemu :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOJTA01: jojo, mě jede taky v pohodě, já jen že to má takové divné rozložení, rád brouzdám tou domovskou stránkou youtube a nechávám si doporučovat nová videa. Což na kodi moc nejde...
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    REDSNAKE: no zrovna ten YouTube mi jede v pohodě. Musí se tam jen udělat ty personal api věci.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ještě kdyby se tak dalo nějak pohodlně sjíždět youtube na kodi...ten defaultní youtube doplněk je hrozný..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOJTA01: Aha, to mi nedošlo. Já se na celý raspi os vyprd... Ale asi je to o tom, co od toho každej chce.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    REDSNAKE: ano, ten. Bohužel na raspberry os je zatím jen 18.7.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOJTA01: Tendle matrix?

VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    REDSNAKE: ano, Netflix v Kodi na Raspberry OS na rpi4. Nicméně mám problém s video dekodérem, videa se mi zpomalujou a nedokázal jsem to rozbehat správně. Tak trochu doufám že to vyřeší až Kodi Matrix, kterej ale bude až kdovikdy.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    okej, používá tu někdo na raspi 4 kodi nebo alternativu v podobě libreelecu či osmc s pluginem netflix?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    REDSNAKE: Jen lokální přehrávání a stream z webshare.cz
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DELLAMORTE: Pouzivas tam netflix?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    REDSNAKE: Já RPi4 s LibreElec provozuju už asi rok a bez problémů, asi jen jednou CEC vypadlo, ale stačil jen restart...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Okej. Takze jak jsou na desce dve microhdmi, tak hdmi cec funguje jen v tom bliz u napajeni. Solved
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SUK: V nejakem clanku jsem cetl ze kabel ktery je novejsi nez 1.3 vcetne by to mel umet. Tento kabel je 1.4 Tak nevim...
    SUK
    SUK --- ---
    REDSNAKE: Jelikoz na RPiShopu prodavaji redukci, ktera nepodporuje CEC a redukci, ktera CEC podporuje, tak ano, nejenom ze je to mozne, ono to je i docela dost pravdepodobne.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    okey, tak mi dneska doma přistálo Rpi4 4GB, nahodil jsem tam libreelec a zdá se, že odezvy systému budou někde úplně jinde a mohlo by to být konečně příjemně použitelné. Problém je, že jsem nějak nestudoval specifikace a až doma jsem zjistil, že tam je nově micro HDMI. Takže jsem na alze koupil první microHDMI kabel a odpoledne pro něj zajel.

Teď mi ale nefunguje HDMI CEC. Je možné, že to je kabelem? Je to tento kabel...
    Vention Micro HDMI to HDMI Cable 3M Black - Video kabel | Alza.cz
    https://www.alza.cz/vention-micro-hdmi-to-hdmi-cable-2m-black-d5891200.htm#parametry
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    IT WORKED! - 16 Hard Drives on the Raspberry Pi (Pi Day Special)
    https://www.youtube.com/watch?v=HPI5B9QNCY4
    LEJN
    LEJN --- ---
    REDSNAKE: existujou redukce USB-Jack:
    https://a.aliexpress.com/_mtvUjJv
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    REDSNAKE: Napájení přes USB je b pohodě, Jen je problém v naprosté většině kabelů, které mají šílený úbytek napětí. Spousta z nich, ač se pyšní fast charge 3a dá při napětí na konektoru 5.00V 0,4 - 0,6 A při 2A jsou na 4,8 - 4,7V Takže malina hlásí podpětí.
    Origo 3A usb-c k Pi4 dá na 5.00V 2,2A. Při 3A klesne napětí na 4,91V
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QWWERTY: Kodi/libreelec, netflix. Vyzkousel jsem hafo kabelu a nabijecek, nakonec skoncil u napajeni pres gpio a posunuti o pin zpusobilo to co zpusobilo. Fakt nechapu jakej problem tam je dat barell jack. Dokonce ani novy raspi nema normalni napajeni, zas jen usb, ale aspon Usb c. Vzal jsem i origo zdroj, tak uvidim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam