• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JIMX
    JIMX --- ---
    REDSNAKE: já TV kupoval asi za 18k, to mi v dnešní době nepřijde nijak šílený ... když to srovnám v tý době s hloupou tv za třeba 12k a k tomu xk za malinu a x hodin "s*aní" s nastavením :-) ... pokud se to opravdu dá dostat do funkčního stavu, tak to asi bude dobrý ... i to, že si to člověk dokáže jakžtakž přizpůsobit sobě (narozdíl od celkem uzavřeného systému těch smarttv) ... na druhou stranu, pokud neumíš programovat, tak si to stejně přizpůsobíš maximálně tak, jak to zamýšleli programátoři těch systémů ...

Ale já jsem hlavně už starej s vysokou cenou volného času ... na to, abych ho investoval do hraní si s krabičkama; chci koupit a fungovat, což už naštěstí pár let je v tomhle směru v této oblasti pohodlně možné :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JIMX: musíš to brát taky tak, že já nejsem žádnej linuxák, takže se s tím často peru no. Ale když si najdeš fční kombinaci, tak je to reálně použitelné a funkční tak, že to dokáže ovládat manželka, děti, přítelkyně ovladačem od tv a nestěžujou si. Za mě ok. Navíc tohle předělám, upgraduju, změním. Což se o uzavřeném systému televize nedá většinou asi říct.

Ale jinak jo, kdo má na tv pár desítek tisíc, aby si koupil fční verzi s použitelným smart, tak to asi bude pohodlnější. Já svého času, když jsem s tím začínal, měl jen hloupou tv a telky s použitelnýma smart fcema byly drahé, levnější telky se smart fcema se sekaly a stály za prd. Tak jsem šel touhle cestou.

Je to pro hračičky no.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Já myslel, že tyhle krabičky jsou pohodlněji použitelný, než mnohdy šílené systémy smart tv ... ale když to tady tak čtu, tak jsem fakt rád, že moje Smart LG má bez problémů použitelný systém, který umožňuje používání netflixu, youtube i přehrávání z NASky naprosto pohodlně ... tak aspoň nemusím mít blbej pocit, že jsem tu malinu nakonec dal na půdu a posílá polohy letadel na flightradar a blokuje reklamy v lokální síti :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CERMI_FOX: už mi to chodí, bylo to jen o tom najít správnou verzi libreelecu v kombinaci s pluginem pro netflix. Zbejvá mi prokousat se tou tvorbou klíčů pro youtube, za to bych nejradši někomu zlomil ruku...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    REDSNAKE: mam raspi4 s libreelec a youtube i netflixem. Ale rozchodit to byl porod, musel jsem dlouze projizdet logy, abych zjistil, co si spatne stahuje a nasledne mu to podvrhnout rucne ve filesystemu :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOJTA01: jojo, mě jede taky v pohodě, já jen že to má takové divné rozložení, rád brouzdám tou domovskou stránkou youtube a nechávám si doporučovat nová videa. Což na kodi moc nejde...
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    REDSNAKE: no zrovna ten YouTube mi jede v pohodě. Musí se tam jen udělat ty personal api věci.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ještě kdyby se tak dalo nějak pohodlně sjíždět youtube na kodi...ten defaultní youtube doplněk je hrozný..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOJTA01: Aha, to mi nedošlo. Já se na celý raspi os vyprd... Ale asi je to o tom, co od toho každej chce.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    REDSNAKE: ano, ten. Bohužel na raspberry os je zatím jen 18.7.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOJTA01: Tendle matrix?

VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    REDSNAKE: ano, Netflix v Kodi na Raspberry OS na rpi4. Nicméně mám problém s video dekodérem, videa se mi zpomalujou a nedokázal jsem to rozbehat správně. Tak trochu doufám že to vyřeší až Kodi Matrix, kterej ale bude až kdovikdy.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    okej, používá tu někdo na raspi 4 kodi nebo alternativu v podobě libreelecu či osmc s pluginem netflix?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    REDSNAKE: Jen lokální přehrávání a stream z webshare.cz
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DELLAMORTE: Pouzivas tam netflix?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    REDSNAKE: Já RPi4 s LibreElec provozuju už asi rok a bez problémů, asi jen jednou CEC vypadlo, ale stačil jen restart...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Okej. Takze jak jsou na desce dve microhdmi, tak hdmi cec funguje jen v tom bliz u napajeni. Solved
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SUK: V nejakem clanku jsem cetl ze kabel ktery je novejsi nez 1.3 vcetne by to mel umet. Tento kabel je 1.4 Tak nevim...
    SUK
    SUK --- ---
    REDSNAKE: Jelikoz na RPiShopu prodavaji redukci, ktera nepodporuje CEC a redukci, ktera CEC podporuje, tak ano, nejenom ze je to mozne, ono to je i docela dost pravdepodobne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam