• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Raspberry Pi Imager 1.6 umožňuje nastavit ssh a wifi - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/raspberry-pi-imager-1-6-umoznuje-nastavit-ssh-a-wifi/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: jo, tomu rozumím. Manželka teda na kodi + netflix něco sjíždí pořád a funguje to po nastavení bezchybně. Je fakt, že si spíš najde na co chce koukat a pak to prostě vyhledá fulltextem, tak to chodí ok.

Ale rozumím naprosto, řešil jsem to samý, speciálně když androidí box se dá sehnat z aliexpressu za litr a má člověk vystaráno, no.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    REDSNAKE: protoze to poradne nefunguje. koukam na to malo ale kdykoliv to pouziju nejde to. Navic, tam nejsou ty prehledy a clovek v tom listuje jak tydyt, ulozit (bookmark) si serial co zrovna bezi je nemozny.

Mam raspi 3b+ a kdyz musim volit zda koupit rpi 4 tak popravde dost vaham. Muj soucasny setup je raspbian s pixelem (obcas poustim neocekavany veci z webu) + kodi.

Jako ja raspi fandim a jsem sam velkej fanda modularniho reseni ale nektery veci mi vylozene kazej pozitek ze hry.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: A proc nepouzijes to kodi kde netflix chodi naprosto v pohode?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANDY_WARHOL: ja to jen testoval v nejakym klikatku snad etcher, byl android 8 tam jsem to nacpal. ale ja zas potrebuju linux takze jsem bez netflixu. takze zvazuju se na cely raspi vykaslat a hodit tam intel nuc nebo desku z notasu (coz je totez) a netrapit se tim.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: v poradku, ta otzka byla do plena (proto sem ji odradkoval)
    ja prave potrebuju vedet, ze to bude fungovat, nez to raspi koupim,ale az se k tomu budu chystat, stejne se podivam po netu a vyhledam si informace. jen me napadlo, zda to takto nekdo neprovozuje primo tady
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: nejsem rainbof ale narazil jsem při svém bádání a zvažování jestli zkusit droid na https://omnirom.org Nevypadalo to špatně, ale vyzkoušeno reálně nemám.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAINBOF: ja prave premyslim o stavbe noveho medialni centra, ale kvuli vodafone tv bych potreboval android

jak jsou na tom distribuce pro aktualni raspberry ? chci aby to zvladalo full hd bez problemu, kodi, netflix, hbo a prave ten vodafone tv...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    netflix fungoval dobre pod androidem.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    Jen tedy aby bylo jasno Kodi v. 19 v tom novém Raspberry Pi OS repo je?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HARVIE: zkopirovat home a etc a nemel by byt problem..
    JIMX
    JIMX --- ---
    PECA: tak bastlit si to můžeš i s nejmodernější TV ... nevidím v tom problém ... ja na takovyhle bastleni nemam cas a tak si jednou za cas modernizuju celou tv, coz bych i jenom treba kvuli velikosti a technologii panelu delal tak jako tak ...
    PECA
    PECA --- ---
    JIMX: Moje LG TV už dává jenom DLNA, ale jenom nějaké kodeky, neumí přepínat vícejazyčné titulky (SRT), musím jí to předservírovat v jediném jazyku a o přepínání zvukových stop si můžu nechat zdát. YouTube uz také nefunguje. Prostě časem se na staré modely updaty nedělají, zato API služeb se aktualizují furt. Takže to "smart" v TV je úplně napendrek a mě lo by to být chytrý maximálně jako stará žehlička a umět jenom zobrazovat a posílat ovládací pokyny kabelem na připojený devices. Protože pak si tu jedinci jako my bastlí to "smart" podoma a řeší furt dokola to samé :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    VOJTA01: ptal jsem se na to na foru a rekli mi, ze reinstall. obzvlast teda pokud chces prejit ze 32b na 64b. ale nebudu lhat. taky mam porad kodi leia a upgrade odkladam, protoze to je v lepsim pripade na pul vecera :-)
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    VOJTA01: reinstall je sveho druhu oprava :D
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    HARVIE: To jsi mi asi objevil ameriku. Asi skutečně:
    pi@raspberrypi:~ $ cat /etc/os-release
    PRETTY_NAME="Raspbian GNU/Linux 10 (buster)"
    NAME="Raspbian GNU/Linux"
    VERSION_ID="10"
    VERSION="10 (buster)"
    VERSION_CODENAME=buster
    ID=raspbian
    ID_LIKE=debian
    HOME_URL="http://www.raspbian.org/"
    SUPPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianForums"
    BUG_REPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianBugs"

Dá se to nějak napravit? Nebo musím komplet reinstall?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    REDSNAKE: me to funguje po aktualizaci libwidevine co si to samo stahlo... ale nejmensi rozliseni nejak blbnou, ale ty jsou stejne dobry tak na mobil. FullHD a podobny rozliseni jsou vpoho. nejvetsi se bez chlazeni sekaj.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    VOJTA01: jestli se ti neaktualizuje kodi na matrix, tak by to mohlo bejt tim, ze si jeste nepresel ze zrusenyho 32b raspbianu na 64b raspberry pi os ne?
    JIMX
    JIMX --- ---
    TOOMIX: asi, já ani popravdě nevím ... :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JIMX: z NAS to přehráváš přes DLNA?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam