• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    TALAGE: takze jen vyresit ten wake/run
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    CHINOXR: Na Zynthianu je samozrejme gracefull shutdown. V Admin menu, nebo "long click" Ctrl-4 (Select Encoder).
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    TALAGE: to je dost na kokot, bud a nebo , nechci si ten zynthian hned zkurvit a menit furt SDcka, tohle bych potreboval nejak rozumne vyresit :(
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    CHINOXR: Lze premapovat na jiny GPIO, ale pak bohuzel lze jen vypnout. Ale neni treba skriptovat. Pokud ponechas na I2C bude fungovat on/off (RPi3 tested, ale predpokladam, ze 4ka je dtto).

(...) — Raspberry pi powerdown and powerup button
    https://www.stderr.nl/Blog/Hardware/RaspberryPi/PowerButton.html
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ANDY_WARHOL: Stačilo by přidat do triggerhappy, myslím...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: tim lepe, ale princip je jasnej, obycejny tlacitko a jeden skript
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: odpor netreba
    "all of the B+'s GPIO pins have internal pull-up or pull-down resistors that can be controlled from your code." (src)
    "All 54 gpios have internal pull-up/down resistors which may be set programmatically." (src)
    Model B+ IO Pins – Raspberry Pi Projects
    Pull-up is 50K min – 65K max.
    Pull-down is 50K min – 60K max.

skriptu na shutdown je na internetech kybl; napr. tenhle pouzivam u octoprintu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nejjednodusi je pripojit obycejne tlacitko (ne prepinac, ale tlacitko) nekam na gpio na digitalni pin a naprogramovat si shutdown v systemu, ktery vyplne raspberry spravne, pokud jen vypnes proud, tak si zachvili zrusis kartu. + myslim ze je tam treba nejakej odpor , zapojeni bude jiste na netu halda.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CHINOXR: Tak ten jsem měl, ale není to moc praktický - to už rovnou můžeš vytáhnout kabel z elektriky...
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    Resil tu nekdo power on/off switch (eventuelne button) na Pi4? nemuzu se dobrat k nicemu pouzitelnymu, nechci zasahovat do I2C. Nechapu proc to uz nema zdroj v sobe (napadlo me to jeste resit prasarnou ala kolibkovej vypinac na kabel od zdroje)
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    MARASAN: jj, provozuju to tak a úplně bohatě to na domácnost stačí. On ten piHole toho fakt moc nedělá a moc výkonu nepotřebuje...
    MUXX
    MUXX --- ---
    MARASAN: Fungovalo to v pohode (tri telefony, tri pocitace) nez mi umrela karta. Netusim jestli to souviselo.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Provozujete nekdo PiHole na puvodnim RPi 1? Chci PiHole doma a mam dve volan RPi1, pro domacnost musi stacit, ne?
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    Taky jsem resil vosery s mapovanim - vyresil jsem to tak, ze jsem zacal striktne pouzivat pouze retroarch emlulatory, tim padem jsem namapoval jednou a hotovo. (china USB SNES kontrolery)

Lakka - dam tomu sanci, je to celkem hezky udelane, trochu nezvyk, ze nepouziva emulation station, ale v pohode.
    Prvni rozjezd byl hned zaser - po bootu tma - pouzivam HDMI -> DVI redukci, je treba nastavit v config.txt (resp v include, ktery tam je). Je to ve FAQ.

U RetroPIe jsem stravil asi 20x tolik casu vyberem her, nez samotnou instalaci - vybral jsem top10 - 20 z emulatoru, ktere jsem chtel. Je to pak trochu zabavnejsi, nez se placat s radove tisici her. Jimak Amiga (Amiberry) s WHDLoad jede perfektne.

Jinak pro amigisty je tady full Amiga distro, se vsim co se na Anigu snad da sehnat (Light verze - 32GB image!) (zdroje na images v popisu videa):

Pimiga 1.5 C= Amiga on RPI3/4 or Pi400
    https://www.youtube.com/watch?v=syWCR89qQtg
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: me to taky nebavi, ale 2 joysticky pripojeny k projektoru se ukazaly, jako docela fajn zpestreni firemnich a spolecenskych akci
    puvodni myslenka byla udelat cely arcade cabinet, ale protoze nikdo nemel cas ani chut se s tim drbat, vyrabet a investovat do toho, tak se akorat vyrobil takovyhle pultik, ktery se jenom pripoji do zasuvky a ven se vytahne HDMI
    https://www.thingiverse.com/thing:675143
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QWWERTY: No, ja ve finale zjistil ze me ty stary hry uz moc vlastne nebavi takze to je jedno
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: mel jsem s mapovanim taky strasny voser (aka namapuju to na jednom miste, rozesralo se druhy, etc...), az jsem to nakonec vzdal
    nakonec jsme na torrentech upiratil hotovy .img, takze vyreseny hry, prirazeni grafiky k nim a mapovani tam fungovalo out of box
    i kdyby to bylo plny malware, tak k internetu to pripojeny neni a citlivy udaje do toho nikdo nezadava, takze neresim :)
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Já jsem to RetroPie zkoušel s Xbox 360 ovladačem a fungovalo to v pohodě. U toho hádám byla motivace to trochu vyladit, to má asi dost lidí.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    AFROMEN: já mám nějaké snes controllery, nemyslím si, že je chyba v ovladači, ale je pravda že jsem to zkoušel před možná dvěma lety, takže se situace možná změnila..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam