Chtěl jsem udělat fotopast na ježka (a obacně nás zajímá, jaké ostatní zvířectvo tu v noci chodí na zahradu), to celé z dílů které mám volné po šuplících. Mám tu kameru z staré dětské chůvičky, je na ní label GS305-BM906B-23MM, má 22pin placatý kablík, a to je vše co o ni vím. Zapojil jsem ji do orangepi, které tu mám teď volné, ale tam nic, /dev/video0 se sice vytvořilo aniž bych loadoval nějaký modul, což je samo o sobě divné, ale nic z něho nedostanu, a po marném googlení to vypadá, že svět žádnou kameru nikdy neviděl a pokud viděl tak mu nikdy nikdo neodpověděl. Ještě tu mám jednu z něčeho, ale ta asi nevidí IR spektrum a k té jsem našel aspoň datasheet, ale že bych na to od pasu napsal kernel modul se necítím:D takže zpět na začátek. Neřešil někdo něco podobného, nebo tip na nějakou (usb-)kameru, která vidí "v noci" a má podporu v jádře, popř klidně nějaké hotové řešení? Já bych klidně použil i tu chůvičku, jenže to neumí nahrávat, a na hacknutí protokolu nemám zařízení (používá to nějak 2,4ghz spektrum)