• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LARS_GUNNER: normalne predelas projekt do dot.net core a melo by to fungovat
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Vzhledem k dostupnosti jsem vzal Pi 3B. Chapu, ze 4 bude asi vykonnejsi, ale vzhledem k uloze a pouziti na optimalizaci se mi to zda ok.
    Chtel bych na tom rozjet par svych aplikaci, ktere jsou v .NET, podle dokumentace MS by to melo jit primo, ale kamarad doporucil spise Mono. Tak uvidime.
    TR1
    TR1 --- ---
    RAINBOF:
    taky se podivej, jestli jde zjistit stav toho eMMM pomoci s.m.a.r.t. ale predpokladam, ze na 99% nepujde.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MIKULAS: tohle mam v RPi4 a je to perfektni. Potrebuju jeste neco do RPi1.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    MARASAN: taky jsem o tom premyslel ale nakonec koupil Verbatim Vx500 (https://www.alza.cz/verbatim-vx500-external-ssd-480gb-d5675442.htm)
    V mem pripade funguje zapichnute primo do rpi.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MARASAN: no nepovedlo, chybely komponenty ale uz mam vse u sebe :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RAINBOF: nepovedlo se ti nahodou vyzkouset onen SD adapter?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPM: kameru vypoj a uvidis :D
    SPM
    SPM --- ---
    MIKULAS: Zkusím něco vyhrabat a píchnout to tam... mně bylo jenom divný, že se mi ta hláška objeví při bootu, ale pak ikdyž tu malinu loaduju, tak to do toho stavu už nedostanu.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SPM: kamera žere dost, tím ta hláška vznikat může, ale jak velký je problém to napojit na koupený 3A zdroj a sledovat po restartu?
    SPM
    SPM --- ---
    NYRLEM: Tohle je 3B. A jinak kromě tý kamery na tom v podstatě nic pověšeného není (USB serial do 3D tiskárny, nic víc...). Jdu to ještě prozkoumat na té malé tiskárně doma; tam je stejný HAT se stejným step downem, tak uvidím, jestli tam to jede ok nebo to taky blbne :-)
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    SPM: e nestacil s ssd 3A zdroj pri 5V, musel jsem zapojit zvlast usb hub zvlast rpi, aby to fungovalo .. ono jak to na rpi4 zvedlo takt, tak stoupla spotreba ..
    PES
    PES --- ---
    SPM: stejně nutno předem otestovat...
    SPM
    SPM --- ---
    PES: No, nedá se přidat úplně jednoduše, mám to vyrobené jako HAT, takže jedině ten kondenzátor naprasit přes ty zaletované nožičky dutinkové lišty toho HATu... jenom... to bude vypadat jak bastl :-D
    PES
    PES --- ---
    SPM: "Zadotovat" napájecí linku kondenzátorem?
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: Hmm, voltage normalised jsem v dmesg našel, asi o 10 sekund později. A pak už se tam zase under-voltage neobjeví (a pitomej octoprint řve pořád, protože ten tam někde vidí, že to nastalo a nedá pokoj).

Takže furt nevím, co tu haluz dělá... teda, těsně před tím under-voltage je detekce kamery, tak nevím, jestli v ní není nějaká zrada, že při inicializaci vyžere napájení tak, že to regulátor nedá.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: kdyz se to srovna, melo by se nasledne objevit "voltage normalised".
    SPM
    SPM --- ---
    Má někdo vyzkoušeno, jestli ta hnusná zpráva "under-voltage detected" v dmesg se objeví jen jednou nebo pokaždé, když nastane podpětí?

Jsem poupgradoval jednu z malin s octoprintem a octoprint tam začal házet tu hnusnou hlášku. Malina je napájená stepdown měničem, který jsem dělal sám. Nevylučuju, že jsem ho posral, ale výkon by měl mít dostatečný. Co mi přijde ale divný je, že ten vcgencmd příkaz co jsem zkoušel tvrdí, že to nastalo někdy (a ne že to trvá) a v dmesg se to objeví pokaždé někde v cca 8. sekundě běhu systému. A pak už se mi to tam znova neobjeví ani když jsem zkoušel malinu vyloadovat. Tedy jestli normální chování je, že v dmesg se to objeví pokaždé, když situace nastane, tak tam mám nějakou divnou haluz, když to udělá pokaždé jednou při bootu...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RAINBOF: to bych ti byl velice vdecny! dik.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MARASAN: mam to zkouset ?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ad eMMC karta do uSD slotu - pojede stejnetak skvele i v obycejnym SD adapteru pro uSD karty? Ptam se pro kamarada RPi1.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam