• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    PES
    PES --- ---
    RAINBOF: Jak se to říká? "Nenechte hněv cloumat svým majestátem"? ;-) Tak ať se dnes daří...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PES: spatne jsem vstal, tak me vyprudi kdeco. :)
    PES
    PES --- ---
    RAINBOF: Jsem si pamatoval kde o tom psali a podle toho jsem pak vzal odkaz z vyhledávače ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PES
    PES --- ---
    chiptron.cz - Novinky: Rozebíráme senzor kvalitu vzduchu z Ikea do šroubku
    https://chiptron.cz/news.php?readmore=1243
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ikea ma tez naky hotovy reseni cidla tusim. Jde to myslim hacknout a napojitto na HA
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    ANDY_WARHOL: ani bych nerekl .. ono co taky od toho chces, nez ze to ovesis dostupnymi cidly jako vanocni stromecek a pustis to nekam po http nebo do db .. esp32 zvlada blbou kameru, zero w lepsi, takze za me je to jasna volba. Btw. i programovani arduino vs. python je dost rozdil. Rpi je proste pohodlnejsi a stoji o dve kila vic. Jak to neni komercni, cena casu prebije totalne jakoukoliv technologii a hledat rozdily v cene mi prijde nepodstatne..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NYRLEM: to je ale jinej sport :-)
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    ANDY_WARHOL: ja si k tomu pridal kameru na zero w a je to akorat ..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PES: ja bych to obrátil, napsal bych home assistant a to ostatní by bylo atd :-)
    PES
    PES --- ---
    Jo, ten H.A. je v tom atd... ;-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PES: home assist + doplňky jako nodered, databáze a podobně. Tam se toho dá udělat hodně.

PISKVOR: hodně věcí se dá hacknput aby to litalo lokálně.
    PES
    PES --- ---
    PISKVOR: Všichni dnes všechno tlačí/párují do cloudu (IMHO špatné a nebezpečné)... bohužel, kdo chce nezávislost, musí sáhnout (a udělat si) po nějaké lokální bráně na bázi Domoticz, OpenHAB apod.
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    ANDY_WARHOL: vůbec neznám, mrknu se co to je, dik
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Bohužel teda integrace s čímkoli těžce saje, umí to číst jen z nějakýho cloudu venku, tj. nejede připojení, nedostaneš se k lokálním datům :(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PECA: Mně se zdá, že pokud to nemáš na zábavu/učení se, tak hledáš něco, jako dělá Netatmo: venkovní modul sleduje mj.kvalitu vzduchu, vnitřní moduly sledují CO2. Na větrání dostačující.

MIKULAS: Na větrání do mobilu nekoukám, ale když mi přijde notifikace "máš vevnitř zadejcháno," tak se mrknu. Tj.opačný postup.
    TR1
    TR1 --- ---
    Raspberry Pi Foundation by se mohlo inspirovat a pripravit nam RPI5 v podobne podobe, ja bych se rozhodne nezlobil :)

ROCK5 Model B RK3588 single board computer is up for pre-order for $79 and up - CNX Software
    https://www.cnx-software.com/2022/01/09/rock5-model-b-rk3588-single-board-computer/
    BOAR
    BOAR --- ---
    PECA: osobne jsem se vykaslal na nejakou branu od vendora, a pouzivam zigbee2mqtt a k tomu home assistant
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Automatické větrání zatím nechci, ale bylo by to libo, to jo :) Ale jak píšeš, jde o to, že byť ve městě, čím dál tím víc lidí si přitápí krbovkama. A my jsme se zrovna přidali, takže nestěžuju si, teď jsem taky "smraďoch". Jde o ty chvíle, kdy se to rozhořívá a někdy to zasmradí víc, někdy pohoda. Každopádně jsou chvíle, kdy větrat nechceme, ale nemáme to bez otevření okna jak zjistit. Za 10 - 20 minut je to zase jiné.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MIKULAS: ty rozptylove podminky nemusi byt moc smerodatne, ja mam tady na kopci ve vesnici nekoho kdo pali buhvi co a protoze jsem par metru dole pod nim, tak nam to tu slusne zasmradi a to muze byt na nejblizsi stanici ze je vzduch jak vino. je to proste lokalni problem.

ale docela me to inspirovalo. mam tu automaticky vetrani, ktery se ridi podilem co2 uvnitr domu, ale kdyz ten blbec zacne cadit, tak je v dome hned smrad. tak bych to taky mohl regulovat na zaklade toho jak je to aktualni, nebo se naseru a pujdu mu vysvetlit rucne a strucne aby si ten smrad strcil nekam :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam