• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    QWWERTY: zadnej opensource jsem nenasel. a uz vubec nic co by fungovalo s androidem i applem. i kdyz na apple jsem mel uxplay co docela makalo, jenze se mi nedarilo to pustit zaroven s kodi, ktery si drzi vyhradni pristup ke zvukovce a prekonfigurovat raspbian na pulse/pipewire se mi nepodarilo, tak jsem to odlozil na pristi update. i tak to ale neni nahrada chromecastu.

GitHub - FDH2/UxPlay: AirPlay Unix mirroring server
    https://github.com/FDH2/UxPlay
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw zkousel jste nekdo replikovat chromecast?
    ted jsem testoval raspicast, zvladne to castovat obsah z maliny a z telefonu, ale zaboha to nemuzu dokopat, aby castoval i youtube
    monza souvisi s toouhle issue https://github.com/HaarigerHarald/raspicast/issues/4

normalne bych asi koupil chromecast, protoze mensi srani se s tim, ale zajimalo me, jak moc je to technicky mozny
    takze spis jenom ze zvedavosti, jestli jste to nekdo zkousel taky
    TR1
    TR1 --- ---
    TR1:
    Tak tohle mi hlava nebere, nakonec za nefunkcni lan nemohla zadna aktualizace. Problem zpusobyl odchazejici UUGear, ktery jsem jeste nez uplne chcipnul, stihl prekopirovat na klasickou mSD. Zivotnost UUGearu je tedy pomerne zklamani, mel jsem ho priblizne 9 mesicu a zrovna tenhle kousek nebyl pouzivan nijak casto. To jsem zvedavej, jak dlouho vydrzi druhy UUGear, ktery bezi nonstop s kontinualnim zapisem.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZBYNEK: nemá PoE, musel bych použít externí splitter, ale tomu bych se rád vyhnul, chci to mít jako jednu kompaktní krabičku
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CERMI_FOX: odroid?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    vzhledem k aktuálnímu nedostatku rpi na trhu, co doporučujete jako alternativu? Výkon bych si představoval obdobný rpi4, 2GB RAM (může být víc), Gbit ethernet, PoE, formfactor podobný RPi. Nepotřebuju wifi, BT. Našel jsem akorát RockPI, ale to je 3k za desku a další litr za PoE desku, což je oproti RPi4 velký cenový rozdíl.
    TR1
    TR1 --- ---
    TR1:
    Zkopiroval jsem na prasaka UUGear na sda a lan normalne funguje. Skoro bych rekl, ze se aktualizovala eeprom ktera si ted nerozumi se starsim ovladacem sitovky.
    TR1
    TR1 --- ---
    Vcerejsi aktualizace RPi4 musela neco podelat :(. Kdyz spustim RPi z UUGear na kterem je vcera aktualizovany PiOS lite tak mi LAN funguje ale jakmile na pripojeny HDD nahraji asi mesic stary obraz PiOS lite tak je LAN uplne mrtva. V terminalu eth0 normalne vidim ale ani ledna led na sitovce nesviti a router fyzicke pripojeni taky nedetekuje. Do aktualizace jsem takhle fungoval vic jak 2 roky, sakra, sakra, sakra.
    HNZ
    HNZ --- ---
    ED_EDDIE
    ED_EDDIE --- ---
    HNZ: microHDMI z Rpi máš zapojené do portu blíž ke zdroji?
    HNZ
    HNZ --- ---
    ED_EDDIE: trikrat ano :( podeziram to microhdmi nebo co to je.. zkusim starsi rpi
    ED_EDDIE
    ED_EDDIE --- ---
    HNZ: Kdysi jsem něco podobného řešil. Zkoušel si všechny HDMI in v té tv? Zapajova si Rpi ve vypnutém stavu? Je televize v továrním nastavení?
    HNZ
    HNZ --- ---
    REDSNAKE: tady nic jinyho zapojeny neni a kdyz tam dam chromecast, tak to funguje ok (rozliseni a audio). system je tam upne cistej libreelec.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HNZ: vzhledem k tomu že píšeš i o blbým rozlišení, tak to tím asi nebude, ale mě překvapivě nefungoval HDMI CEC v případě že do televize bylo zapojeno více zařízení přes HDMI, přestože pochopitelně aktivní HDMI bylo to kde je Raspi..
    HNZ
    HNZ --- ---
    ahoj vespolek. resim ted zahadu s pi4. na jedny z televizi (starsi panasonic) nefunguje cec, audio a ma to jen safe rozliseni. nesetkal jste se s tim nekdo? na jinym starsim panasoniku to funguje ok se stejnym hdmi kabelem.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Geniatech Unveils the XPI-3566, Its Rockchip RK3566 "Raspberry Pi Form Factor" Single-Board Computer - Hackster.io
    https://www.hackster.io/news/geniatech-unveils-the-xpi-3566-its-rockchip-rk3566-raspberry-pi-form-factor-single-board-computer-3e8b1ce1e59d

TR1
    TR1 --- ---
    PES:
    Diky za vysvetleni, tez uz je mi to jasne. Ve stredu si proto prijede, takze mu navrhnu tri varianty: pomocny kontakt stykace, sonoff basic a nebo ten optoclen ale ten uz si bude muset sehnat sam nebo nechat vyrobit od nejakeho elektronika. Ja bych zvladnul akorad osadit plosny spoj, kdyz budu vedet, kam ktera soucastka patri.
    PES
    PES --- ---
    TR1: Nic extra napájení to nemá, živí se to z toho 230V okruhu za relé/stykačem (paralelně ke spotřebiči). Na optočlenu se mění oblast obvodu s vysokým napětím na okruh elektroniky nízkonapěťové, takže takhle nějak:

TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TR1: jj, ale vypadalo to, že to má i vstupy :/ každopádně takových desek se dělají mraky, stačí najít správnou kombinaci slov :)
    TR1
    TR1 --- ---
    PES:
    Tak tohle uz je bohuzel mimo moje schopnosti, navic dalsi elektronika vyzadujici extra napajeni atd.

TEAPACK:
    Jenze tohle jsou rele ovladane 5V a ktere spinaji 230V.

To tam muzu rovnou namontovat sonoff basic s Tasmotou kterou nastavim na automaticke sepnuti pri obnove dodavky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam