• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    TR1
    TR1 --- ---
    Panejo, stal se zazrak.

St 24. května 2023, 14:23:45

TR1
    TR1 --- ---
    FATBOZZ:
    Obcas si udelam bitovou kopii ale protoze jsem za cca 5 let co mam rootfs nemel zadne vaznejsi problemy s aktualizacema a navic jsem pospichal, tak jsem nezalohoval. Nastesti to slo opravit. Koukam do dokumentace a vidim, ze podobny "problem" muze nastat i u starsich rapsberry.

documentation/boot_folder.adoc at develop · raspberrypi/documentation · GitHub
    https://github.com/raspberrypi/documentation/blob/develop/documentation/asciidoc/computers/configuration/boot_folder.adoc
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    TR1: Tak pred kazdym vetsim updatem uz odted jen zalohu pres clonezillu :D
    TR1
    TR1 --- ---
    Dohaje uz. Dneska jsem provedl aktualizaci rpi4b kde mam rootfs v raid1 a ted mi to nebootuje. Zjistil jsem, ze piOS presel z 32bit na 64bit takze mam initramfs vygenerovany z 6.1.21-v7l+ misto z 6.1.21-v8+. To kurva nemuzou zobrazit nejake varovani, pri tak zasadni zmene? Ted to musim nejak rucne opravit.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    [[https://blog.twogate.com/entry/2020/07/30/benchmarking-ssh-connection-what-is-the-fastest-cipher][Benchmarking SSH connection: What is the fastest cipher algorithm for RPi? - TwoGate Tech Blog]]
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    2x malina
    Dole NAS nahoře NVR je to i pěkně stohovatelný :D

TALAGE
    TALAGE --- ---
    Neni to uplne malina, ale treba by se nekomu mohlo hodit. Mam tady par Latte Panda desek. Funglovky.
    [Board LattePanda V1.0 2GB/32GB + Win10]
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Nechtěl by někdo DVB-T2 TV hat + krabku na 4 za 350
    Případně i s origo usbC zdrojem za 500
    Koupil jsem novou telku, malina běží v novým kameráku a tohle se mě tady válí ;)

DIDA
    DIDA --- ---
    TR1: Díky, vyzkouším.
    TR1
    TR1 --- ---
    DIDA:
    Captive portal
    Captive portal setup - RaspAP Documentation
    https://docs.raspap.com/captive/#starting-the-captive-portal
    DIDA
    DIDA --- ---
    Neřešil tady někdo automatické přesměrování na vnitřní web po připojení na AP nahozené v RPI? Něco jako to bývá třeba v penzionech a tak. Připojím se na WiFi a ono mě to otevře stránky s nějakou registrací.

Potřeboval bych to samé na RPI na kterém mi běží AP a web. Po připojení se na to AP bych chtěl aby se mi v prohlížeči na mobilu otevřela stránka s informacemi co tam mám. Nevíte někdo jak to nastavit?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HMLQ: Nechci te od toho zrazovat, jen jsem sebekriticky upozornil na mozne nedostatky tohoto reseni.
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    REDSNAKE: Ok, tak jindy. Díky
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    REDSNAKE: tak jestli hrozi prepolovani tak to at to nedela :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: Ochranu proti prepolovani to take nema 🙈
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HMLQ: jde ale dej si tam pojistku jak to maj v originale :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HMLQ: Ano, a take tim odstranis veskere ochranne prvky a spalis si raspi jako ja a pak budes pajet svaby na des e. Super zabava, doporucuju pokud nevis co s volnym casem
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    Jeden a půl Lama dotazu:
    Je možné napájet starší /RPi model B 512/ pomocí GPIO z /RPi 3 Model B 64-bit 1GB/ také z GPIO ?
    Díky
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HARVIE: Pouzdro kamery je hranaty a vyssi nez puvodni
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    FATBOZZ: v jakem smyslu vetsi? jako prumer objektivu? to by asi vyresila puvodni krabicka a vrtak odpovidajiciho prumeru...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam