• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nevali se nekomu doma dotykac displej na raspi ? potrebuju k oktoprintu neco
    SMIICH
    SMIICH --- ---
    JIMX: Není to asi přesně co hledáš ale funguje to tak že nějakou meteostanici připojíš do rpi přímo přes USB a data taháš z tý meteostanice:
    WeeWX: open source weather software
    http://weewx.com/
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    JIMX: tak jsem to kdysi dělal podle tohoto pána: https://lucsmall.com/2012/04/29/weather-station-hacking-part-2/ ,ale je to už mnoho let a dnes je asi lepší volba to co psal [AQUARIUS @ Raspberry Pi - miniaturní počítač za 35$]
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pardon za spam ale mám tu nějaký raspberry a orange pi one který už nepoužívám kdyby měl náhodou někdo zájem.
    Orange Pi One H3 512MB - 350/ks
    RASPBERRY Pi 3 Model B 1GB - 900/ks
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Neválí se někomu někde CM4 s 2G RAM 32G emmc a Wi-Fi?
    JIMX
    JIMX --- ---
    Díky oběma za info
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    JIMX: před lety jsem tohle řešil na Arduinu, měl jsem meteostanici, jejíž čidla vysílala v pásmu 433Mhz. Měl jsem k tomu levný 433mhz receiver z ali/ebaye, a někde na netu jsem našel popis protokolu. Na Rpi by to šlo použít asi taky ,když bys ho připojil na gpio a četl co z toho chodí. Zkusím najít někde v zálohách, jestli bych to ještě nenašel.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    JIMX
    JIMX --- ---
    Máte někdo zkušenost s připojováním takových těch běžně dostupných bezdratovych teplotních čidel (některé měří třeba i vlhkost), co se běžně prodavaji s meteostanicema? Přijde mi, že používají asi nějaký standard, protože běžně chytám I čidlo od sousedů byť má úplně jinou meteostanici ... tuším že fungují na nějakých 433 MHz? Nedají se nějak připojit k malině? Neexistuje nějaký přijímač do USB, který by ty data z nich dokázal číst?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    QWWERTY: no ciselne rozliseni sedi na nativni rozliseni monitoru (1920x1080), ale obraz moc dobrej neni, coz je pochopitelny vzhledem k tomu obrazu vetsimu nez je monitor. To hdmi_mode zkusit teda taky vynutit, treba to zabere..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XCIDER: btw rozliseni ti to hodilo spravny? ja napr. to svoje musel jeste vynutit pres hdmi_mode + jsem jeste upravoval framebuffer_[width|height], abych mel kompletni printout uz behem bootu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IMOLOL: Zkousel jsem to chvilicku po koupeni, fungovalo to v poho po technicky strance. Zjistil jsem, ze velky no go je pro me ten jejich controller, resp jsem nemel dost trpelivosti se to ovladani pres nej naucit a ma to fakt milion moznosti nastaveni a customizace, vlastne na muj vkus az moc. Chci to idealne zapnout a hrat…
    Funguje to ale dobre
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    REDSNAKE: ono to tak nejspíš dopadne :D Ještě zkusím místo steam link appky Moonlight. Zeptám se, jak ti ten steam link funguje? Vidím, že má jen 100Mbit síťovku, ale to na full HD stačí. Jde mi primárně o nízkou odezvu ovládání.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    REDSNAKE: Já bych teda měl zájem o ten controller, kdyby to šlo :⁠-⁠) Steam link mám.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IMOLOL: Tak kdyby to neklaplo, vis komu napsat.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    REDSNAKE: ten jsem se snažil sehnat a nakonec koupil to Raspberry, čistě pro tenhle účel. Takže bych to primárně rád rozběhl na něm, ale díky za nabídku.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IMOLOL: Je to teda ot, ale kdybys chtel mamsteam link i s controllerem na prodej. Prakticky nepouzity
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    používá tu někdo raspberry na lokální streaming her do TV? Zkoušel jsem steam link appku a funguje, jen ovládání mělo šílenej lag (až 0.5s). Povedlo se mi to vylepšit pomocí jinejch driverů na gamepad, ale pořád je tam znatelný zpoždění. PC i Raspberry jsou připojený přes ethernet na 1GB switch. Model : Raspberry Pi 4 Model B - 4GB RAM.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    V raspi-config zmen driver
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam