• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    QWWERTY: no ciselne rozliseni sedi na nativni rozliseni monitoru (1920x1080), ale obraz moc dobrej neni, coz je pochopitelny vzhledem k tomu obrazu vetsimu nez je monitor. To hdmi_mode zkusit teda taky vynutit, treba to zabere..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XCIDER: btw rozliseni ti to hodilo spravny? ja napr. to svoje musel jeste vynutit pres hdmi_mode + jsem jeste upravoval framebuffer_[width|height], abych mel kompletni printout uz behem bootu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IMOLOL: Zkousel jsem to chvilicku po koupeni, fungovalo to v poho po technicky strance. Zjistil jsem, ze velky no go je pro me ten jejich controller, resp jsem nemel dost trpelivosti se to ovladani pres nej naucit a ma to fakt milion moznosti nastaveni a customizace, vlastne na muj vkus az moc. Chci to idealne zapnout a hrat…
    Funguje to ale dobre
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    REDSNAKE: ono to tak nejspíš dopadne :D Ještě zkusím místo steam link appky Moonlight. Zeptám se, jak ti ten steam link funguje? Vidím, že má jen 100Mbit síťovku, ale to na full HD stačí. Jde mi primárně o nízkou odezvu ovládání.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    REDSNAKE: Já bych teda měl zájem o ten controller, kdyby to šlo :⁠-⁠) Steam link mám.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IMOLOL: Tak kdyby to neklaplo, vis komu napsat.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    REDSNAKE: ten jsem se snažil sehnat a nakonec koupil to Raspberry, čistě pro tenhle účel. Takže bych to primárně rád rozběhl na něm, ale díky za nabídku.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IMOLOL: Je to teda ot, ale kdybys chtel mamsteam link i s controllerem na prodej. Prakticky nepouzity
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    používá tu někdo raspberry na lokální streaming her do TV? Zkoušel jsem steam link appku a funguje, jen ovládání mělo šílenej lag (až 0.5s). Povedlo se mi to vylepšit pomocí jinejch driverů na gamepad, ale pořád je tam znatelný zpoždění. PC i Raspberry jsou připojený přes ethernet na 1GB switch. Model : Raspberry Pi 4 Model B - 4GB RAM.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    V raspi-config zmen driver
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JOPS: prave ze na monitoru autokalibrace nezabira a rucni nastaveni size uz tam taky neni
    a ta uprava overscan v config.txt taky nepomohla, asi na to kaslu a smirim se s orezanym menu a listou :)
    stejne to chci pouzivat na smart home, pojede na tom Home Assistant a do GUI polezu jen pri nastavovani...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JOPS: zalezi co mas za monitor ... je treba bral maly 7'' LCD k octoprintu a to nic jako auto-kalibraci nema, takze cely zarovnani obrazu se resi pres configy
    JOPS
    JOPS --- ---
    XCIDER: hele a nestaci na monitoru zmacknout tlacitko kalibrace nebo neco takoveho. Ja nevim jak se tomu dneska nadava, ale aby se se znova nastavil.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Ale uz jsem mezitim (snad) vygooglil o co jde:
    Out of the box, R-Pi graphics may be larger than the 1080p (ie Full HD) screen. This is due to something called “Overscan”, and it can be fixed easily by creating a simple text file on the R-Pi SD card by using Notepad on your PC.
    Raspberry Pi HDMI display spills off the screen or is cut off - Easy Cloud
    https://techtips.easycloudsolutions.com/2012/07/17/raspberry-pi-hdmi-display-spills-off-screen-cut-off/
    vecer to zkusim a snad to zabere
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    AXTHEB: normalni monitor pripojenej pres HDMI
    SEDLLAK: rozliseni mam dobre, jen bych potreboval bych jen cca o 5% mensi obraz
    SEDLLAK
    SEDLLAK --- ---
    XCIDER: Preferences > Screen Configuration

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XCIDER: Jak mas ten monitor pripojenej? Je to afkt monitor, neni to televize?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    mam takovej lama zacatecnickej dotaz. Koupil jsem si Pi 4 B, nainstaloval na kartu standarni R.OS a mam problem s tim, ze plocha lehce presahuje obrazovku, neni videt cast ikon a horni listy. Proklikaval jsem vsechno co me napadalo, ale nikde jsem na tohle zadny nastaveni nenasel. Monitor mam standardni s rozlisenim 1920x1080...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    How credit-card size computers are made (Factory Tour)
    https://www.youtube.com/watch?v=k2C4lbbIH0c
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RORSCHACH: schvalne to muzes zkusit v sigroku dekodovat jako i2s nebo SPI... jestli z toho poleze neco co by ramcove slo pouzit po nejakym prefiltrovani treb.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam