• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BOAR: Jo chtěl jsem ale pro mě jako neznaleho bylo nereálné to nakonfigurovat, takže jsem to po dni snažení dal pryc. OpenVPN jsem rozjel za par minut...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BOAR: ja se s radosti naopak vratil k OpenVPN, ktery mi jede na prvni dobrou.
    BOAR
    BOAR --- ---
    SKAUT, NYRLEM: misto openvpn jiz dnes pouzij wireguard.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NYRLEM: Mam OpenVPN, v appce pres certifikát generovaný serverem. duckdns a IP mam verejnou.
    Provider měl problémy s otevřenýma portama ale když jsem rekl že tam mam honeypot tak je klid.
    Zatim žádný incident tech nekolik let co to mám. pred duckdns jsem mel no-ip jako dyn dns.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    Nainstaloval jsem si na rpi4 casaos, pripojil nas se dvema disky, nastavil sambu a plex, planuju este pridat nextcloud, rpi to celkem zvlada.

Momentalne resim jak udelat remote pripojeni, celkem vaham ohledne bezpecnosti. Na YT jsou navody na VPN pres DDNS server jako je duckdns nebo tunely typu zerotier, tailscale nebo cloudflare .. resili jste nekdo, mate preference? Libi se mi reseni pres to duckdns, ale pristup do webove aplikace neni uz zadnym zpusobem zabezpecen. Predstavoval bych si na vstupu treba prihlaseni do google uctu, kde je dvoufazove overeni nebo mozna nad ramec tohoto pridat nejakou takovou utilitu do operacniho systemu. Poradite? :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    Taky používám Adguard. Běžím ho teda ve vlastním kontejnerů v proxmoxu.
    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    AVALON_CZ: V HA už zaintegrována přes rozšíření AdGuard. Funkce stejná, instalace v HA na jedno kliknutí.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Co se vam na tom nezda ? mam to takhle a nemuzu si stezovat. Teda muzu ale nemam na co :)
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    máte někdo vyzkoušený pihole v HA?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    No, kdyz mas pihoke dava smysl i vpn abys to mohl pouzivat vsude
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    No vidíte, a já z toho mám v úmyslu udělat právě Pihole :-)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    JIMX: jasný. To je jen můj poznatek, také mi karty dělaly vrásky.
    Jinak pihole malinu doma jsem zrušil, z naprosto stejného důvodu. doma jsem max v neděli večer.
    Talíř, co píše deefha je asi adekvátní. Na jaře to bylo jiné peklo.
    JIMX
    JIMX --- ---
    HONZAK89: já už jsem tu malinu měl teď mrtvou asi měsíc a vlastně jsem ani nepostřehl, že by se něco změnilo a přijde mi vlastně v důsledku zbytečný to vůbec provozovat jenom kvůli pihole, když jsem navíc online z domova relativně minimum času ...
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    JIMX: měl jsem stejný problém. řešil různé značky a jiná řešení.
    Nakonec jsem nasadil tuto kartu, momentálně běří, asi na 300 zařízeních 24/7 cca 3 roky, a ještě se mi žádná nevysrala.

Kingston MicroSDHC 32GB Canvas Select Plus + SD adaptér - Paměťová karta | Alza.cz
    https://www.alza.cz/kingston-canvas-select-plus-microsd?dq=5689870

Jinak jistota je průmyslová, ale tam je jiná cenovka..
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: popravdě netuším ...
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    JIMX: co tam máš za kartu?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JIMX: Dal bych litr.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DEEFHA: nevím vůbec, co bys za to dal?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JIMX: Za kolik? :⁠-⁠)
    JIMX
    JIMX --- ---
    Neměl by někdo teoreticky zájem o malinu 3B v krabičce a s origo zdrojem ... mám na tom jenom pihole a každou chvíli tomu odejde karta, tak už mě to nějak nebaví řešit ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RAINBOF: kupoval jsem a prislo v pohode.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    co vite o eshopu botland ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam