• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    PAVEMA
    PAVEMA --- ---
    CERMINEK: Asi nejvíc mne trápí jak kvalitní z toho leze ticho. Rozhlas je seplý 24/7 a nerad bych nějakéí cvrlikání apod.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    PAVEMA: Je asi tak stejně špatná jako většina integrovaných zvukových karet. Pro školní zvonění OK. Použil jsem to kdysi na podobnou aplikaci...
    PAVEMA
    PAVEMA --- ---
    Jak moc je špatná ta integrovaná zvukovka? Zvažuju, že bych to v kombinaci se 100V rozhlasem použil na školní zvonění. Už to mám odladěný s PCčkem, tak že bych to miniaturizoval.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ANGELO: Hele Hifiberry tě určitě nezklame!
    ANGELO
    ANGELO --- ---
    DELLAMORTE: Děkuju moc, ste hodný, uvidíme zatim jak bude hrát to HifiBerry.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Ja pouzival RPi3+Hifiberry DAC+ Pro s distribuci PicorePlayer zalozenou na byvalem Logitech Media Server a potom RPi4 s Khadas Tone Board (ten starsi), ktery mel nevyhodu, ze ho nemuzes dat primo na RPi, protoze ta sbernice neni kompatibilni, ale vyhodu, ze se pripojuje pres USB, tudiz se do pouzit i k PC. A ten mi zvukove prisel zajimavejsi, oba muzu zapujcit. A taky s Picore Player, zkousel jsem Moode, Volumio a pod. ale tohle mi prislo nejstabilnejsi...
    ANGELO
    ANGELO --- ---
    TR1: Děkuju a děkuju za nabídku, ale nebude asi potřeba, už to totiž objednávam :).
    TR1
    TR1 --- ---
    ANGELO:
    Pouzivam cca 10 let kombinaci RPI2B + HifiBerry DAC+ Pro + Denon PMA-1510AE a naprosta spokojenost. Puvodne to mela byt docasna nahrada za DNP-720AE ale uz to tak zustalo. Taky jsem jel zezacatku pres sluchatkovy vystup ale pak mi prave tady byla doporucena HifiBerry a kdyz jsem ji koupil a zapojil, tak mi malem vypadli voci z dulku, jaky to byl kurva rozdil. Myslim, ze vylozene spatne neudelas se zadnou z nich, ja osobne bych si asi dnes poridil https://rpishop.cz/zvukove-karty/2632-hifiberry-dac-adc-pro.html. Pokud jsi z okoli UnL tak tu jednu HifiBerry mam jako nahradu, tak bych ti ji klidne mohl pujcit na vyzkouseni.
    ANGELO
    ANGELO --- ---
    Ahoj, prosím o radu, válí se mi tu Pi 3B+ z předchozího projektu a tak sem se rozhod že si z něj udělám hudební server pro spotify Airplay atd, dal jsme tam zatim Moode (Volumio mi bylo dost nesympatický) a chtěl bych s tim krmit starou lepší hifi soustavu (starej, 90tkovej hi-end zeslilovač Technics, dva kanaly, vstupy cinche). Dle očekávání to z toho jacku nehraje dobře, takže uvažuju o nějaký zvukovce, asi nejlíp do interního 40pinovýhovkonektoru abych to neměl roztahaný ve víc krabičkách, něco jako HifiBerry, Pi-DAC+ atd. Poradíte jakou? Něco s dobrym poměrem kvalita/cena...
    TR1
    TR1 --- ---
    PECA:
    Ty pulene klavesy me taky stvou
    SUK
    SUK --- ---
    PECA: protoze to zacal delat Apple
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: obětoval bych i půlku toho pravého shiftu za celé klávesy UP/DOWN! :)
    PECA
    PECA --- ---
    TR1: No, akorát by mě zajímalo, proč všichni těm klávesnicím navrhují (podle mě) naprosto debilní půlené klávesy up/down?

TR1
    TR1 --- ---
    Tohle vypada celkem pekne
    ONE UP: A True Raspberry Pi Compute Module 5 Laptop
    https://www.youtube.com/watch?v=88ZrCSxysWs
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Btw. vyhněte se obloukem SD Kartám "GoodRAM", vytáhl jsem jednu z šuplíku "náhodného IT materiálu" a večer tam instaloval nový OS a aplikace a malina přestala odpovídat, teď se na to dívám, karta prázdná, a stalo se mi přesně to co tady tomu pánovi - https://forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?t=358033 (Unexplained SD Card Wipe - Complete 0xFF fill during intensive I/O operations on RPi4).
    PAVEMA
    PAVEMA --- ---
    KAERO: Napájení přes GPIO nemá v cestě PTC pojistku, takže při zkratu třeba na USB konektoru může něco shořet, pokud to není jištěno jiným způsobem.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: matne si pamatuju ze tohle napajeni pres GPIO piny melo jine impedance v ceste nez normalni napajeni, a adekvatne tomu chtelo nastavit napeti zdroje. asi to chce projit zapojeni
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    TALAGE: Já co šlo a bylo to jakž takž podporované, napájel přes GPIO piny, ze zdroje co byl zrovna po ruce, ale teď jsem zjistil, že i s kvalitním zdrojem mi raspberry 4 se kterou tu teď experimentuju chrlí do logu "undervoltage detected". Zatím jsem teda neměřil, co se tam konkrétně děje, ale chtěl jsem zkusit nějaký ofiko zdroj, a ten na pětku je přecijen výkonnější. Ale možná první zkusím hodit to na laboratorní zdroj, jestli to bude dělat i s ním, tak problém je možná jinde.
    KAERO
    KAERO --- ---
    QWWERTY: tu konverzi tam mas v kazdem pripade. Takze se na to muzes divat i tak, ze zatimco u odroidu se musis spolehat na jejich vnitrni regulator, s nevim jakou ucinnosti, u jinych muzes pouzit svuj vlastni superucinny regulator, nebo proste jakykoliv co ti lezi doma v supliku.
    No a pak je tam stejne jeste konverze na mensi napeti, ale pro napajeni neceho z USB to plati, 5 V je ve vsech SBC.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PAVEMA: za me u odroidu vyhrava, ze ma vlastni regulator
    H3+: DC 14V ~ 20V ... tzn. to muzu napajet z libovolneho stareho zdroje od notebooku a takove nuance jako kolisani +-1V jsou tomu uplne jedno
    H4+: DC 11V ~ 20V ... ten muzu krmit rovnou z nefiltrovane autobaterky nebo primo z clanku v UPS bez ztraty ucinnosti konverzi napeti
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PAVEMA: Jop, Odroid C4 a novější jedou na 12V DC Jack 5.5/2.1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam