• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    VASAX
    VASAX --- ---
    TAJSO: Jasný, i tak dík :-)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    VASAX: pokusim se ale ciloveho uzivatele bohuzel nemam uplne v zornem poli (je to pro kamaradovu matinku) takze nevim jestli budu mit uplne prehled :)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    QUIP: tady bych tipoval ze to s baterkou nebude lepsi. ve standby to vydrzi mozna par dni, ale pri nejaky vetsi aktivite bych tomu moc dlouhou dobu nedaval, preci jen 1200mAh je celkem malo, je to spis low end, pro nekoho kdo vola, pise a semo tamo pouziva nejakou tu aplikaci :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    TAJSO: to nevypada vubec zle... ze bych si poridil nejaky upgrade misto ZTE Blade? ;) Ten ma GPS neskutecne pomalou (trva klidne i 10 minut, nez se chytne). Zase vydrz baterky ma slusnou. Kdyz je ve stand-by, tak vydrzi tyden. Ovsem kdyz zapnu wifi a zacnu prenaset nejaky data, tak je baterka tak za 2.5h prazdna :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    TAJSO: Díky. Tak dej ještě report po nějakém týdnu užívání nebo tak, jsem zvědavý :-)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    VASAX: Wifi v mistnosti kde je AP a v bezprostrednim okoli plny signal (a rychlost cca 900kb/s download), o tom jak to bude fungovat pres nekolik zdi apod. si nedelam iluze. GPS klasika, s presnosti na 40m, testovano s google maps (stejnej vysledek Galaxy SIII), s tim ze odezva od prvniho zapnuti do nalezeni staelitu do 1 minuty.
    Vydrz baterie (vzhledem k tomu ze to prislo vcera) nemam vyzkousenou uplne dokonale, ale vcera vecer kolem sesty to bylo plne nabity a ted tam je 80% ale od te doby co se to nabilo na to nikdo v podstate nesahal :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    TAJSO: kolik to vydrží normálního užívání, jak jede wifi a jak jede gpska? :-)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: v nabijecce se to nehreje ale za cenu toho ze se to nenabiji uplne fast. Co se videa tyce, tak to jsem popravde nezkousel, je to kupovane pro low end uzivatele, takze mne zajimaly zakladni funkce. rozhodne muzu vyzkouset a dat report. Prislo mi ze prijemne rychle ostri (samozrejme za prijatelnych svetelnych pominek)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    TAJSO: jaké rozlišení videa to zvládá? O něčem takové uvažuju, ale chtěl bych to používat i jako kameru do auta...
    a jak moc to hřeje v nabíječce?
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    tak vcera mi dorazil lacinej telefon:
    S9920 (9920) Android 4.1 Dual-Core WCDMA Bar Phone w/ 4.0" Touch Screen, Wi-Fi and GPS - Free Shipping - DealExtreme
    http://dx.com/...-9920-android-4-1-dual-core-wcdma-bar-phone-w-4-0-touch-screen-wi-fi-and-gps-219989

    po otestovani muzu doporucit vsechno funguje, prekvapilo mne ze dorazil s jednou baterii, a naprosto genialnim ochrannym pouzdrem. Nejvetsi prekvapeni byl ale fotak ktery foti na tak lacinej telefon prekvapive pekne.

    nakonec jako tresnicka na dortu shipment 1.8. s china post -> tj. 14 dni od odeslani !! .. cumim
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    pp dava na vyber, zda chces platbu strhnout v mene obchodnika, nebo zda ji ma paypal prevest na tvoji menu. ta druha varianta je prakticky vzdy nevyhodna
    QUIP
    QUIP --- ---
    Poplatky plati obchodnik, ne zakaznik. U obchodnika je to asi 3.5% (mozna jeste podle celkove vyse platby)
    VASAX
    VASAX --- ---
    RESCAPE: Hele vůči mému bankovnímu účtu PP vystaví stejnou částku v USD, jako jsem dal DX, tak fakt nevím.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    poprve mam na ceste tablet, jeden pres air parcel a jeden pres DHL tak uvidim jak to dopadne: )
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    VASAX: jo kdyz platim pres PP je cena vyssi o desetikoruny aspon kdyz jsem to hlidal jednu dobu, ono to pojisteni a vyhody nebudou zadarmo ne..? neni to asi jako klasickej poplatek ale je to zapocitany v te transakci, aspon myslim ze to tak je..
    QUIP
    QUIP --- ---
    RESCAPE: trvalo to jen par dnu / tyden. Kolik to presne bylo nevim, ale clo je maly, horsi je to s tim, ze se doplaci DPH. Takze 21%.
    VASAX
    VASAX --- ---
    RESCAPE: TY paltíš nějaké poplatky na PP? já teda ne, PP mi zprostředkuje platbu kterou mi strhne banka, potom co si podle svého přepočtu vyvodí cifru v CZK.

    Ono to clo je celkem nuda, navíc clo platíš až od cca 100 EUR, ale to halvní - DPH - platíš už od 22 EUR...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    QUIP: kolik doplacel a jak dlouho cely to proclivaci rizeni trvalo, nevis?
    QUIP
    QUIP --- ---
    RESCAPE: DX v mem pripade na vsechny balicky pise cenu okolo 10 - 12 dolaru. At uz je to balicek za $25, nebo balik za $107. Zatim to vzdycky proslo, ale to spis diky tomu, ze to vzdycky vypadalo levne (na RTG).
    Kdyz uz na RTG zacnou mit podezreni, ze by to mohlo byt drazsi (treba u mobilu / tabletu / notebooku), tak je vubec nezajima, co je napsane na balicku a kdyz to rozbali, maji i zkusenosti s temi cinskymi shopy a celkem snadno nekomu dokazuji, ze jim lze, kdyz uvadi jinou cenu, nez kolik to stalo na tom kterem shopu. DX uz je na ceske poste / celnici docela provarenej. Ale samozrejme zalezi na tech jednotlivych pracovnicich.

    Kamarad uz platil clo u balicku z hobbyking.com. Krome toho, ze jim poslal kopii vypisu z uctu / objednavky z eshopu, tak myslim nic jineho nedokladoval. Balicek byl dohromady asi za $100 - $150. Byla to krabice cca 40 x 30 x 15 cm, takze to uz se proste nedalo prehlednout.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    VASAX: jasne kazdej to mame jinak :) ja platim jedine pres kartu a zatim bez problemu, vsechny zasilky zatim dorazily a to jich uz byla dobra stovka. ono ty poplatky PP nejsou zas tak malo :)

    z me zkusenosti vsechny zasilky projdou, co se tyce DX tak ten automaticky do čr deklaruje (30-40% tusim) maji to i ve faq, takze prochazeni zasilky i do 50 USD no a co se tyce aliexpressu tak ten je uplne v pohode, tam prodejci deklaruji na zadost vsechno, i zbozi v hodnote 200 USD apod.

    btw zajimalo by me jestli tady uz nekdo resil clo? jak to probihalo, jaka hodnota atd
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam