• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ten doplatek si hezky tise protlacili primo do zakona. takove statem uznavane vypalne. v praxi s tim tudiz nehnes
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    ENDREW: nejak mi uplne nedava smysl to co si ted napsal, kazdopadne oni maji pravo zadrzet co sem jim zachce, proste kontrolovat muzou vsechno. to mi prijde jako OK, ale ty doplatky 96 Kč ikdyž je to pod 22E jsou nahovno no .. Uz nekolikrat jsem tam potkal lidi co se o tohle hadali, nakonec to zaplatili a sli domu :)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Kurva je to proto, ze neví jakou to má hodnotu a přesto to zadrzi.Kurva je to proto, ze i když je hodnota věci nižší než 22 eu tak stejně po tobě chce poplatek 96,- kc za uložení s čímž jsem nesouhlasil a v poslední řadě je to kurva proto, ze zboží šlo z eu a má vyšší hodnotu než 22eu stejne ho zadrželi. Díky tomu jsem clo ani dph neplatil, ale musel jsem tam jet což stálo čas a těch zmíněných 96kc. Nesouhlasil jsem s placením a proto jsem si ovjednaval z čínského obchodu z eu skladu.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ENDREW: proc je nekdo kurva, kdyz po tobe vymaha clo a dan, s jejimz zaplacenim jsi souhlasil, kdyz sis to objednal?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ENDREW: Jit na celni postu a zaplatit, v tehle fazi Ti uz v tomto smeru neni pomoci - ledaze bys udelal nocni prepad te posty a ze skladu si to tam ukradl... ;-)
    Pokud to slo fyzicky z Ciny, pokud je to cenove nad limitem pro DPH/clo, a pokud to uz je na celni poste, tak Ti uz nic jineho nepomuze...
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Ach jo kurvy postovni mi zadrzeli zbozi na celnim rizeni. Jak postupovat abych nic neplatil? Mam objednano asi v hodnote 40eu. Tracking kod jsem mel z holandsky posty, ale zrejme to slo z ciny, da se na to nejak odvolat? Jakej postup byste doporucovali?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: kupuju už ted zasedne a jenom na ebay jsou tam stejný veci, ale do 14 dnu je mám a vždycky přijdou...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: jj to docela jo..ja obcas u DX i koukam na ty doporuceni, pripadne fotky a videa uzivatelu..obcas tam je hezky videt jestli to je smejd nebo ne..ale ve vysledku 90% uz kupuju na ebay..
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    HUGGI: podle mě se tam (ali, DX) líp hledá a třídí, ale argument s cenou u ebay zcela chápu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Je nejakej duvod jeste ne alienexpres nakupovat? Nebo DX? Ja se nejak vrátil na ebay..ceny vetsinou jeste nižší..kvalita/rychlost a spolehlivost uplne stejna..
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    tak se dívám, že z těch zásilek většinu odeslali až po 14 dnech... (ale tam byl asi teď Tet, tak to trochu chápu)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    VASAX: no, mám tam ještě ve frontě ještě asi 5 věcí, tak poreferuju, jak dojdou (nějaké obaly na ipad, USB rozbočovače, napájecí adaptér k NTB...)
    VASAX
    VASAX --- ---
    Alibabova jeskyně jde do sraček, povídáš?
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    tak z posledních asi 5 objednávek na aliexpress skoro samý průser - obal na telefon (11USD) - jiný rozměr a barva, slíbili poslat nový, neprodloužili lhůtu, pak pštros s hlavou v písku. Teď nefunkční HDMI kabel. To je jen to, co mě zrovna namátkou napadlo. Navíc jsou delší a delší dodací lhůty.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    HUGGI: Sakra, ani podle cisla to nemuzu dohledat. Nabizi mi to Estonce a Polaky, ale v CR uz ne, nahradili to timhle: http://m.ikea.com/cz/cs/catalog/functional/15923/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PISKVOR: nemas link? nejak to tam nevidim
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    HUGGI: Na tohle mam pruchozi zasuvku z Ikey - na obvodu to ma ledky a senzor osvetleni, takze sviti jen v noci.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    QUIP: klidne ebay..netrvam na dx.com..

    Jde mi o to aby to tak nejak nasvitilo v noci chodbu 2*4m..aby tam slo projit a nezabit se o nejaoku hracku na zemi:) A co jsem koukal tak hodne jich ma primo cidlo takze to nesviti porad..
    QUIP
    QUIP --- ---
    HUGGI: Nemam zkusenost se zadnym z DX, ale co jsem parkrat videl, tak byl spis opacny problem, ze to podle meho nazoru svitilo az moc. Ale to bude asi zalezet na osobnich preferencich.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nemate nekdo vyzkouseny nejaky nocni led svetylko do zasuvky? Neexistuje toho na dx a ebay zas tolik (pro EU zasuvky) a u vetsiny nejsou reference tak aby to aspon trochu svitilo..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam