• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    QUIP: Asi špatná konstalace :D
    Já si objednal 3 polohový přepínače a dneska mě dorazil pytlíček s 12 pozlacenejma šroubkama :)
    Obratem sem napsal prodejci a uvidím co on na to. U takhle "drahejch" věcí většinou bez keců posílaj znovu to správný.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Objednaval jsem na eBay ochrane sklo na telefon, ale prislo mi sklo na uplne jiny telefon. Je to polozka za stovku, takze zadny drama, ale precejen - resil jste nekdo na eBay podobny pripad?
    Mam psat nejdriv prodejci, nebo mam rovnou kliknout na "Return this item"? (ale asi se ani nevyplati to posilat zpatky, protoze za postovny dam vic, nez kolik to stalo - nebo postovny v takovem pripade hradi prodejce?)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    Já teď taky řeším hezký problém na aliexpress.
    Objednal jsem si nerezové stojánky na vejce natvrdo (ne úplně levné). Přišly, vypadaly fakt moc hezky. Dal jsem je do myčky a z nerezu se stal nějaký hegeš, který byl velmi nekvalitně chrome-plated.
    Tak jsem otevřel dispute, že chci vrátit prachy. Prodejce že jestli prej re-send je taky možnost. Tak jsem napsal, že pokud pošle fakt nerez, tak že beru. Po 35 dnech nic. Tak jsem znovu otevřel dispute. Nasraný mejl, že jakto, když jsem se dohodli, že ji uzavřu.
    Tak mi prej posílá zpět prachy, a když to zboží dorazí (zajímalo by mě, jestli fakt něco odeslal, a pokud jo, tak jestli je to stejná "kvalita" jako předtím), tak že mu pošlu prachy zpět.
    Jsem zvědavý, jak to dopadne.
    HANZO
    HANZO --- ---
    KOC256: je už dispute otevřel, prodávající má asi 4 dny čas na odpověď.
    sranda je, že mi poslal výrazně dražší zboží, který je mi dost na hovno, ani teda nevím, k čemu to je



    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ja mam ted trochu UI problem s AliExpresem. nedorazila mi zasilka a tak jsem v "my orders" kliknul na "Open dispute"... Stranku jsem uz moc nezkoumala do velkeho text fieldu jsem napsal svuj problem a odeslal... Za den prisla reakce obchodnika at to nejak vice popisu. Tak jsem udelal, tyden zadna reakce a kdyz jsem to dneska zkoumal jak to dale eskalovat, tak jsem si vsiml, ze tam je jeste dalsi odkaz na "Open dispute". Takze jsem si zatim jen chatoval a po uplynuti moznosti otevreni OD, na me obchodnik proste uz jen sere :D. nastesti kabel za 2€ no...
    QUIP
    QUIP --- ---
    Mam ted objednano celkem snad 20 balicku z AliExpress, eBay a GearBest. Sam jsem zvedav, co prijde, za jak dlouho to prijde a co neprijde. Vetsinou jsou to jen drobnosti za par dolaru. Ale je zajimave, ze nekterym vetsim shopum trva poslani i vetsi (drazsi) objednavky treba tyden, zatim co nejaky drobny smelinar z Ciny mi posle i kabel za pul dolaru do deseti hodin od objednavky.

    Pak uz je to jen zlovule posty, za jak dlouho to dorazi. S postou je to vzdycky zajimave - jedna varka pohledu z Mongolska dorazila za 10 dnu, druha varka je na ceste mesic a jeste nedorazily.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    HANZO: mně se tohle stalo kdysi taky. Potřeboval jsem díl na opravu NTB, přišel na jiný typ.
    Prudil jsem dlouho, předlouho. A "Lemon" mi odpovídal tak kokotsky, že jsem to asi po měsíci nevydržel, ukončil konverzaci, a objednal si jinde správný díl. A holt oželel těch asi 12 dolarů...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HANZO: Dej vedet prosim.
    HANZO
    HANZO --- ---
    tak dnesak mi poprvé z Aliexpress přišlo úplně jiný zboží, než jsem si objednal. tak uvidíme, jak dopadně reklamační řízení
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    Mate nekdo zkusenost s vykonejma cinskejma ledkama? Chtel bych treba 30W + Constant Current adapter, do traktoru jako extra osvetleni.
    (http://www.aliexpress.com/...4.01020208.3.30.Dn4aeK&ws_ab_test=201556_10,201527_2_71_72_73_74_75,0_0 )

    Kvalitni ledky jako treba Vero 29 (10 000lm, 130lm/W) se prodavaj jen od velkejch distributoru z ameriky a clovek musi dat 60USD za postovny nebo toho koupit kotel...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    E2E4: čoveče, vubec ale vubec tomu nerozumim... a chci výsledek pouze, takže to vlastně ani nechci hloboko studovat. Každej rozumíme nečemu... a já ti slibuju, že až se ty budeš ptát na něco co potřebuješ vyřešit bez vetšího zkoumání a já budu ten kdo tomu rozumí, tak se k tobě nebudu chovat jako kundera a pořvávat na tebe cokoliv vo neschopnosti, ale hned ti hodim radu s linkem... :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Projizdel jsem ted ruzne shopy ohledne tech univerzalnich nabijecek a i podle nejakych recenzi se mi ted vybavou a cenou libi tohle
    Liitokala Lii - 500 LCD Battery Charger-23.99 and Free Shipping| GearBest.com
    http://www.gearbest.com/chargers/pp_228909.html
    Da se samozrejme najit i na eBay, nebo AliExpress a myslim, ze s cenou okolo $25 je to slusny kousek. (umi to nabijet 1A do vsech 4 clanku najednou, ma to vybijeni, testovani s merenim kapacity a vnitrniho odporu a umi fungovat i jako 5V 1A USB power banka)

    Vadou na krase tomu muze byt snad jen to, ze nema primo napajeni 230V, ale pres 12V 2A adapter.
    (nektere nabijecky jako Nitecore a Xtar maji moznost napajeni z 5V [USB] ale zase za cenu toho, ze 4 clanky nabiji proudem jen 0.5A)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WOJTYLA: jezismarja, komu neni rady, tomu neni pomoci. to jsi fakt tak neschopnej, nebo si snazis ulehcit si praci abys dostal konkretni link? no tak gratuluju, nakonec jsi me k tomu fakt zmanipuloval.. :-)

    a) prodava to primo ta firma jsem rikal - to cos poslal jen nakej prekupnik
    b) to cos poslal jsou normalni alkalicky baterky, hledej svetle zeleny nimh dobijeci s low self discharge (svetle zeleny)


    http://www.aliexpress.com/store/918700 - ty svetle zeleny.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    E2E4: tydle?

    10pcs(5pcs/card*2)*12V 27A Super Alkaline Battery for Doorbell, Remote control,Flashlight etc-in Primary & Dry Batteries from Electrical Equipment & Supplies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    http://www.aliexpress.com/...14.01020208.3.42.bmDyMw&ws_ab_test=201556_2,201527_4_71_72_73_74_75,0_0
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WOJTYLA: Ta firma se jmenuje shenzen pkcel.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WOJTYLA: Ne.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    E2E4: link byl by prosim?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WOJTYLA: Kupuju aa/aaa pkcel, ty s low self-disharge, prodava to primo vyrobce na aliexpressu. Naprosta spolojenost.
    QUIP
    QUIP --- ---
    E2E4: Ty s ochranou jsou delsi proto, ze ta se pridelava az z venku. Takze se vyrobi klasicky 18650 clanek (ty cisla udavaji jeho rozmer) a na to se "nalepi" ochrana, takze to pak misto 65mm ma na delku 70mm a do spousty zarizeni se nevejdou.
    Coz je pripad treba i tech na ktere jsi dal odkaz - ale tam to ten prodejce i pise.

    NYX: Presne tak jsem to taky vyresil a nacpal jsem tam clanky z vyrazene notebookove baterie.

    A ted mam v planu si nejakou power banku udelat, protoze vsechny ty prodavane maji spolecny jeden velky problem - nabijeni maximalne 1A, takze kdyz je to treba 10Ah powerbanka, bude se to nabijet cely den. A to je dost problem, kdyz je clovek nekde na cestach, kde se dostane k zasuvce treba jen na hodinu. Takze zkusim udelat neco s nabijecim proudem aspon 3A.

    WOJTYLA: Nitecore D4 nebo XTAR VC4 vypadaji dobre. Jednu z nich asi poridim na takove to cestovni nabijeni.
    Doma nabijim modelarskou nabijeckou pro libovolne clanky s moznosti cyklovani atd.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    NYX: hmm to je cece rozhodne varianta o ktery jsem uvazoval. Jen ja se picu vyznam v baterkach a casech a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam