• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    DEEJAYY: Ali group jsou jen zprostredkovatele velkeho mnozstvi mensich prodejcu / vyrobcu, v podstate nabizi vyrobcum platformu k prodeji a zakaznikum bezpeci "nezaujateho" zprostredkovatele. Je to puvodem cinska spolecnost kde maji zakladnu, ale jestli sdrzuji pouze cinske vyrobce nebo uz maji i nejake mimo DX to netusim. DX nepouzivam ale Gearbest ma sklady jak v US tak v evrope ktere zustavaji v provozu nicmene ta nabidka tam je hodne limitovana, ceny vyssi a vetsinou platis postovne.

    MVEK: Ali vraci vetsinou bez problemu a rychle kdykoli to vypada, ze vyrobce zasilku nedoda. Shipped by mela byt odvezena zasilka, ale kdovi jak to ted realne resi, nejedou sklady, posta, nic. U nas obchody zavrou tak na dva dny rocne ale v PRC kdyz soudruzi rozhodnou, ze 14 dni budou svatky tak proste budou. Takze rozdelana prace stoji a kde muzou byt baliky ktere zustaly v procesu tezko rict. Pokud uz je ma nejaka necinska prepravni spolecnost tak muzou normalne odcestovat, pokud ti jedou s China/Sing/Hong Kong post tak tam to zdrzeni bude.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    WOLFGAR: díky .. a třeba ali nebo DX má něco i na evropských skladech?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    DEEJAYY: Pokud to co shanis nemaji nekde v nejakem americkem nebo evropskem skladu tak momentalne naprosta utopie - v Cine probihaji dvoutydenni oslavy noveho roku a neexpeduje prakticky zadny obchod a i az se to zase rozjede bude jim urcite nejakou dobu trvat nez ten naval zpracuji, zvlast kdyz vetsina shopu ma v ramci oslav jeste slevove akce.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    zkoušel někdo dealextreme MVP24 hrs? Potřeboval bych něco dodat tak do 14 dnů, ale to je asi utopie i v tomto případě ne?
    MATT
    MATT --- ---
    mě v pátek přišel balíček z 28.11.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SINEAD: A jen co to dopíšu, tak vážně přišly. Teď skočila notifikace na mobilu.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    hodte pls do zahlavi Banggood.com.. ma lepsi ceny nez DX, leckdy srovnatelny s ali, a maj fajn zakaznickej servis..
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    DOKKTOR: Ale Ceska Posta ti rekne, ze reklamaci musi podat odesilatel a cau.. takze mi nedava smysl proc bych ja mela platit za neco, co na CP nekdo slohne pac se mu to hodi...jako fakt me nasrali hlavne tim jak jsou neschopny jakykoliv komunikace....
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SINEAD: já sem tento konkrétní případ neřešil zatím, ale z mého pohledu je to od nich pochopitelný a svým způsobem korektní přístup. pokud je prokazatelně zřejmé, že to zajebala čp, tak bych šel s hromy a blesky za nima.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NTR23: Me to vzdycky vraceli na kartu...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    A jak je to s finished dispute? Prodejce souhlasil s vrácením peněz, ale už je to 5 dnů a nikde je nevidím. Kam se vrací? na kartu nebo je mám mít u aliexpress jako kredit?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Resili jste nekdy nekdo problem, kdy vam sam aliexpress zavrel nepravem dispute a uvolnil prachy prodejci? Me poslali zasilku s tracking number, kterou ovsem ztratila Ceska Posta - sami mi priznali ze zasilku ztatili kdyz ji preposilali z jedny pobocky posty na druhou. Nicmene pri dispute mi zavreli ze je to podle nich doruceny kdyz je to preposlany z posty na postu a nazdar bazar.
    Objevilo se mi tam ze muzu podat "appeal", tak jsem to udelala, ale neprislo mi o tom zadny potvrzeni ani to nikde ve svym profilu nevidim. Customer service chat nereaguje :))
    Jinymi slovy jsem prisla o prachy?
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    ROBOTON: tak na poste maj asi dobrej bordel, dneska mi prisel jeden balicek objednanej na zacatku prosince a druhej balicek, objednanej 12. ledna :D
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LOPIN: Posledni serie zasilek - cesta z ciny 8-12 dni, nejrychlejsi klasicky postNL, ale China post a Sing post jen o par dni dele. Roztrideni, 120ka 1-2dny (!) a pak Malesice a tam to je tragedie, 10dni a zadny pohyb. Bavil jsem se o tom primo s postakem na nasi lokalce a pry jim zasilky ze zahranici posilaji vzdycky po paklech nekolika set kusu, takze zalezi jak se trefite. Nejsou tam z toho moc nadseni protoze misto aby se tim mohli probirat postupne tak je jednou za 14dni Malesice zahrnou nekolika stovkami zasilek ze zahranici a kdyz si pro to zacnou chodit lidi tak jsou fronty az ven na ulici.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MVEK: jak se pise nize, nikoho neobiras, dotuje to vlada
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: asi na depu v malesicich, tam jsou hrozny
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    Mně teda nikdy nepřišly ani dvě věci od stejného prodejce v jednom balíčku, ale vždycky po jednom.

    Výrobce poštovné nesdírá, platí to za ně vláda v rámci podpory hospodářství.

    ... mimochodem po dvoutýdenní pauze mi začaly zase chodit balíčky ze stejné těsně předvánoční objednávky - někde byly asi zaseklé.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    sestre sebrali tedka balik za 21.5
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MVEK: to si uplne jistej nejsem, ale podle me se pocita cena za kus. Sestra objednavala pres 22 dolaru picovinky a nic nedoplacela. Ale mohla mit jen stesti, ze to proslo bez dph
    MVEK
    MVEK --- ---
    REDSNAKE: Jasně:-).

    Já o tom přemýšlím ještě z druhého důvodu, jestli pak vůbec má smysl dělit objednávky bezpečně do 22 eur kvůli DPH, nebo je to fuk.
    Ale kdyby náhodou celníci zastavili nějakou tu věc, tak pak se mi asi bude blbě prokazovat platba za tu jednu věc, takže asi je lepší je platit zvlášť?

    (Nakupoval jsem už v zahraničí a třeba na DX.com, ale Ali je pro mě poprvé.)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MVEK: jo, ale hlavu bych si s tím nedělal, oni tak mají nastavenou politiku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam