• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    TOOMIX: da 2.4A na port max nebo zvladne dat tolik kolik si telefon rekne? co jsem se dival na odberovou charakteristiku meho telefonu ten se nestydi si vzit i 5A kdyz mu to daji. a od aukey mam kabely a dobry. slo mi o to cemu se vyhnout protoze posledni charger co jsem kupoval z ebaye mi s oblibou odpoaloval pojistky v aute.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LEXXA: mám tuhle a je super. Opravdu dá zárověň 2,4A na každém portu, bez problému nabíjela 2 teefony a tablet zároveň. Dělá se i verze s Quickcharge, mrkni do AuKey store na Aliexpressu

    Aliexpress.com : Buy AUKEY 48W Car Charger 4 ports Universal USB Phone Car Charger Adaptive Car USB Charger Adaptive Charging Fast for Smart Phone from Reliable fast charger suppliers on aukey official store
    https://www.aliexpress.com/...for-Apple-iPhone/1830134_32607981142.html?spm=2114.12010612.0.0.Oby7x7
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MATT: nabijecku na mobil, usb na usb-c
    MATT
    MATT --- ---
    LEXXA: nabijecku na co? za 700 uz jsou koukam nejaky zdroje pro notebooky.. ja kupoval akorat klasickej usb adapter
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    kupoval nekdo nabijecku do auta z Ali/DX? nejak mi vadi platit 700 u Alzy.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Mně se to stalo s poměrně dražší věcí, ale o dispute i když prodejce nechtěl, tak jsem dostal peníze zpět v pohodě
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    Už asi čtyři týdny čekám na novou manžetu šaltpáky z aliexpress. Asi za 4 usd.
    Tak se podívám na tracking. A tam: shipping cancelled. Pravděpodobně objednali dopravu u dopravce, ale nepředali mu balíček. Tak to po 14 dnech zrušili.
    To vidím poprvé. Napsal jsem prodejci a souběžně otevřel dispute, že chci refund.
    Jsem zvědavý, jak se to vyvrbí.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    MVEK: já křesadlem za dva dolary nezapálím ani plynový vařič.
    MVEK
    MVEK --- ---
    MATT: Asi bude, dej vědět. Na druhou stranu laciné malé křesadlo do dvou dolarů jsem koupil v pohodě funkční.
    MATT
    MATT --- ---
    na FB mi vyskocila reklama na tuhle vec asi za 200 nebo jeste vic.. taxem si ji objednal za $1.59 ;))

    2017 20 In 1 EDC Outdoor Camping Travel Multi Tool Stainless Steel Keychain Key Hanging Bottle Opener Nail Puller Screwdriver-in Outdoor Tools from Sports & Entertainment on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...ulti-Tool-Stainless-Steel-Keychain-Key-Hanging-Bottle/32803490816.html

    predpokladam, ze to bude na h*vno ;))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    E2E4: Alik. Ale spise me pobavila informace, ze cerveny inkoust je cerveny...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RIVAN: stačí mailem
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    Panove, pokud se poste posilaji doklady ohledne druhu zasilky a ceny, plna moc a ty dalsi hovadiny, posila se to fyzicky nebo staci mailem scany dotycnych veci ?
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    MVEK: No právě, já nic nezískám, jen ztratím spoustu času a nervů. Jeden můj kolega si taky nic nenechá líbit a posílá různé podněty na ČOI a problémy s bankami zase někam jinam, ... Sice si vymůže vrácení drobných poplatků či uhrazení nákladů, ale toho času a hlavně nervů do toho investovat, na to nemám. Takže si zanadávám a nechám to plavat.
    MVEK
    MVEK --- ---
    WOLFGAR: Možná jsem trefil zrovna na chybu, kdy to z původního trackování vypadlo, protože tenhle balíček už mám dva týdny doma (obal nemám, takže nezjistím, co na něm bylo jinak natištěno). Ale jo, začnu si hrát víc na detektiva.

    ROUMEN: Prodávám, jak jsem nakoupil... Kolega v práci často posílá stížnosti, zvláště, když takhle má jasné podklady, na ČTÚ, i když tím získáš jen pokutu pro poštu.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    WOLFGAR: Udělal jsem chybu z neznalosti. přiznal sem, že jsem si to objednal a marně doufal v soudnost, že když doložím zanedbatelnou cenu pod dolar, že to prostě doručí jakou už mnohokrát předtím.
    Teď už vím, že i za to "neproclení" chtějí stovku, takže jestli mi příště něco zadrží, popřu že jsem adresátem, budu tvrdit, že jsem si z ciziny nic neobjednal, že jde o nějaký omyl a někdo cizí tam uvedl omylem nebo schválně mojí adresu. Pak by snad po mě nechtěli chtít žádný poplatek a objednám si z číny znovu. Tedy pokud nebude v trackingu uvedeno, že jsem už zboží obdržel, aby mi vrátili peníze a mohl jsem si to zase objednat.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ROUMEN: Svevolna buzerace a zlovule je druhe jmeno celni posty. Kazdopadne bys mel mit pravo odmitnout zasilku, co treba kdyby jsi si nic neobjednal a zaslali to na tvoji adresu omylem. I kdyz hledat logiku v celnich predpisech je opravdu nelidsky ukol, bohumzel soucasne je to pravne nastavene tak, ze celnik je buh a muze si delat co chce. Treba muzes dolozit, ze to zbozi ma tuhle hodnotu, prinest vypis z banky, doklad o zaplaceni a kdyz celnik rozhodne, ze to zbozi ma hodnotu dvojnasobnou tak zaplatis dvojnasobek a mas smolika. Stejne nesmyslne funguje treba to jejich vypocitavani postovneho kde jsou schopni to postovne nacenit sazbou, ze to vypada, ze to ten cinan dorucoval pesky.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    WOLFGAR: Nojo, jenže podle trackingu jsem zboží už prý měl týden doma, což netuším jak to dokázali a podle informací co mi tenkrát řekli, bych za to odeslání zpátky do číny musel zaplatit poštovný a kdybych se na to vykašlal úplně, tak mi naúčtujou nějaký měsíc poplatky za skladování a pak ještě následnou likvidaci. Vypadalo to, že nejmenší škodu utrpím, když jim pošlu co chtějí a zaplatím za to zastupování v celním řízení i když to clu nepodléhá. Připadalo mi to jako svévolná buzerace a zlovůle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam