• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    MVEK
    MVEK --- ---
    QUIP: Ale snaží se:
    "dear friend we are a big company ,and doing our business with honesty we will not take a risk of losing reputation to cheat you for little money your dispute really hurts us heavily,could you help us cancle(NOT close) the dispute first and wait 15 days for the update ?? we promise if still no update 15-20 days later,we will give you good result thanks a lot~"""
    MVEK
    MVEK --- ---
    QUIP: Myslím si totéž no, díky za potvrzení dojmů:-).
    QUIP
    QUIP --- ---
    MVEK: rozhodne neukoncovat dispute, tohle uz ti nikdy neprijde. A kdyby nebyl cinan hlupak, tak by ti lhutu prodlouzil sam - me to takhle uz nekolikrat udelali.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Zrovna si říkám, na kolik se Číňan vymlouvá, že prý je nával na celnici (neřekl jaké), že mám být trpělivý, a abych zrušil dispute. Jenže kapesní rádio/svítilna je na cestě od konce dubna a původní odhad byl do konce května.
    Jelikož jsem promeškal včasné prodloužení lhůty, tak má asi hoch smůlu, když teď dispute zruším, už ho nezaložím.


    V trackinug Aliexpressu je víceméně poslední položka někdy na konci toho dubna "handle over counter" nebo tak něco. Takže podle toho to neopustilo Asii. Ale kdoví, s POS Malaysia nemám zatím velkou zkušenost.
    A ano, spadám pod černou díru:-).
    GYGAL
    GYGAL --- ---
    Rád bych si koupil z Ali takový ten USB dongl pro konverzi videa. Má tu s tím / s konkrétním modelem někdo zkušenost. (Ntb s w10)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Neda se rict protoze Ceska Posta, na 95% to bude v cechach z Ciny do 14dnu, casto v pohode treba za 10dni a pak je ceske kolecko prijem - celni posta - depo. Prijem a celni posta vetsinou byvaji tak tyden, hlavni zadrhel je u te casti depo, pokud jsi z Prahy/Strednich cech hrozi velke nebezpeci, ze zasilka zkonci na Depu Malesice a to si pak muzes hazet kostkou a doufat, muze to odtud odejit za par dni nebo za mesic, podle toho co slycham jak to tam funguje je to systemem kdy o ten pytel nekdo zakopne, ciste nahodne. Co se tyce ostatnich regionu je to take depo od depa ale vicemene vsude lepsi nez cerna dira Malesice.
    QUIP
    QUIP --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: padesat na padesat :) Me vetsina veci z ciny prijde do 3 tydnu. Vyjimecne neco prijde v dobe 4 - 6 tydnu.
    MVEK
    MVEK --- ---
    TOOMIX: A oni rádi žebrají, abys ten dispute zavřel, a pak skutečně peníze pošlou, ale viz ty body...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MVEK: to mě nikdy nenapadlo. Napíšu zprávu že je problém a když není do 3 dnů vyřešeno, otevírám dispute
    MVEK
    MVEK --- ---
    TOOMIX: Ne, ale většina obchodů ti nabídne vyřešit dispute mimo systém, aby byli ušetřeni postihů. A když to nejde přímo přes Aliexpress, tak jak jinak ti můžou vrátit peníze, než přes PayPal či podobný platební systém? Někdo už to tu taky zmiňoval, že to asi podstoupil.

    Tak já byl blbej v dubnu a teď chci varovat ostatní, že to fakt není dobrý nápad, fakt z mnoha důvodů:-).
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    když objednám teď věc, která bude za 50usd, a je docela objemná, tak se celnici nevyhne, jaká je šance, že to budu mít v rukou první týden v srpnu?
    Lidi v recenzích uvádí většinou 20 dnů do EU.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MVEK: na ali jde platit paypalem?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Doporučuji se vyhnout solidárnosti a soucitu a nikdy nesouhlasit s refundací na PayPal bez vytváření Dispute na Aliexpressu ze dvou důvodů (pominu-li riziko, že se na vás prodejce vykašle):

    1) Samozřejmě ne nereálné domluvit se, aby vám prodejce poslal i navíc to, co si PayPal sežere na poplatu za přijatou platbu.

    2) Možná nově - PayPalu se nyní nelíbily dvě refundace (a jsou to jediné příchozí platby za poslední rok na PayPal, jinak jen platím, přes kartu) z konce dubna a chce doložit informace k tomu.
    Když jsem navíc koukal na přesné znění podmínek, co je zakázáno, tak se trochu obávám, že refundace do těch operací může patřit, ale nejsem zběhlý v právní a finanční mluvě v angličtině...:-/
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOM: Vzdycky ma cenu si stezovat. U Ceske Posty to plati dvojnasob a nektere sluzby Ceske Posty spadaji pod kontrolni organ Cesky Telekomunikacni Urad a vyplati se stezovat si i tam. Ono to ne vzdy vyresi ten konkretni pripad, ale na tohle "okradani zakazniku" je potreba se divat i ze sirsi perspektivy - kdyz si nikdo nestezuje, proc by to menili, kdyz jim to vydelava penize? Ostatne uz pred lety u jednoho vyhodnoceni (ne)kvality sluzeb bylo vyjadreni Ceske Posty, ze si "nikdo nestezoval".
    Od te doby pisu stiznosti na CP i CTU pokazde, kdyz mi nedoruci balik domu a jen hodi listek "nezastizen", i kdyz jsem na te adrese byl atd.
    Stalo se pak, ze pri pristim doruceni (sotva o 2 tydny pozdeji), se ten balikovy dorucovatel (coz neni nase mila dorucovatelka z mistni posty, ale chlapik z balikoveho depa) ptal, jestli jsem si stezoval. Tak jsem mu to potvrdil. Nenadela nic, ale balik uz evidentne dorucil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SLANINKA: Ja magneticky kabel mel a vratil se ke klasice. Jako fajn vychytavka ale je treba opatrne a davat pozor a kontrolovat... 0 pohodli...
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s magnetickým micro usb kabelem, který dá bez problému 2.0A? Našel jsem jich úplnou záplavu a nerad bych si objednal něco, co mi pak nebude nabíjet dostatečně...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    8BB76E1: Rika se tomu takovy bezny den na depu Malesice. Ale vetsinou jdou po telefonech a elektronice, dropnosti nechavaji byt. Kdyz to pak reklamuje odesilatel tak ona CP vetsinou nedela zas tak velke problemy a prizna, ze to nekdo od nich ztratil/ukradl a zaplati ale je to proces na dlouhou dobu, uz jsem to parkrat resil v praci. Krome toho ze obcas balik nedorazi vubec je u kartonovych krabicek take docela bezne ze to rozriznou rezakem, vyberou a pak nahradi necim podobne vahy a prelepi pruhlednou paskou. Uz se nam misto fotaku treba vratilo par piv :D U obalek ktere z ciny chodi nejcasteji to nastesti moc nejde.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    DZANDIS: kousek vedle.. v Japonsku..
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    8BB76E1: u nas? Tzn. v Cine?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam