• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    QUIP: já už přemýšlel, že si tam připájím novou měkkou kroucenou šňůru. Pak mi to došlo :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Na tu jsem taky koukal, nez jsem si objednal tu moji. Koukal jsem tam na ruzny od $5 do $20 a rikal jsem si, ze zkusim nejakou stredni tridu, at se pak nevztekam, ze to nefunguje.

    A novou jsem si ted koupil prave proto, ze stara ma tvrdej kabel a je to fakt neprijemny. Kdyz jsem ted po dlouhe dobe pajel nejaky DC zdroj (taky stavebnice z AliExpressu), tak z toho pak i boli zapesti. Tahle nova ma docela mekkou snuru.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    HUGGI: no, tak já jsem úchyl, tak to přehřívám (mám to nastavené na 350 °C) a drží obstojně. Teď jsem tím prohříval celý docela velký hliníkový konektor a v pohodě.
    Mám ji snad rok, ale používám ji jen velmi omezeně. Ale za 6 dolarů, myslím, dobré.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: a "topí" to? Já mam nějakou podobnou z čech asi za 200Kč a strašně ztráci teplotu. Udělam jeden spoj a musím čekat 10min než je znovu dst nahřátá :D
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    HUGGI: https://www.aliexpress.com/...c1a-96a4-248bb1d343b6-1&algo_pvid=b0fc9658-773b-4c1a-96a4-248bb1d343b6

    mám doma tuhle a úplně si nemůžu stěžovat. Za ty prachy funguje. Jen má hodně tvrdý kabel, tak je to trochu otravné. Dokonce se do ní u nás dají koupit bez problémů nové hroty.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    QUIP: Po vyzkouseni pls doporuc pajecku jestli za to bude stat:)
    QUIP
    QUIP --- ---
    OMNISLASH: prislo to dneska, takze jsem ji jeste nezkousel, ale od pohledu to vypada kvalitne. Jaka bude zivotnost si netroufam odhadnout. V pristich dnech s tim budu delat nejake konektory na modelarske LiPolky, tak se kdyztak pripomen a dam vedet, jak se to chovalo. Teoreticky muzu zkusit i zmerit teplotu nejakym cinskym infra teplomerem :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    QUIP: to je solidni nabidka. zvlast s tou odsavackou za 13. zajimalo by me, jak moc spolehlive to funguje
    QUIP
    QUIP --- ---
    E2E4: To celkem chapu, ale neni mi uplne jasny, podle ceho se to rozdeluje na dopisy / baliky a proc nekdy tracking funguje a nekdy ne (u stejneho typu zasilky)

    AXTHEB: nemam z toho zadny trauma, ale je fakt, ze je to blbost, kdyz prodejce nepise vubec nic a nebo jen "ahoj, diky a nakup, kdyby se vam neco nelibilo, tak mi napiste".

    Ale ted me treba potesil prodejce, u ktereho jsem kupoval pajecku https://www.aliexpress.com/...s-optional-portable-screwdriver-solder-wire-tips-mini/32784893247.html
    V balicku je podekovani za nakup s mym jmenem a podpisem prodejce. Zkratka ze si nekdo dal opravdu tu praci to vytisknout s mym jmenem a ne jen nejaky genericky letacek, co davaji kazdemu. Prkotina, ale potesi. Pajecka za $11 a jak se prodejce snazi. Vetsina obchodniku v CR nepodekuje, ani kdyz u nich utracim tisice / deseti tisice :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Také vám vadí, že na aliexpressu musíte při zadávání feedbacku hvezdičkovat komunikaci s prodejcem, i když nebyla?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já si 26. na aliexpressu objednal pájku (TS100), od 4 je v Praze - tracking RR123456789VV a ukazuje se to jako doporučenej dopis.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QUIP: No jedno u nas skonci jako balik a druhy jako doporucenej dopis..
    QUIP
    QUIP --- ---
    Nastesti tahle stavebnice je v preklizkove krabici a je uplne v poradku. Ta prvni byla jen v papirove krabici a bublinkove obalce. Ta by tohle neprezila.

    Jo a prvni balik byl páječka. Krabice taky pekne zdemolovana. Asi tam pres vikend hrali fotbal s balikama.

    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak uz tem balikum vazne nerozumim. Dneska mi prisly dva balicky. Oba maji tracking number. Jeden dorucila normalni postacka, druhy o dve hodiny pozdeji balikova posta. Prvni ma celou dobu normalni tracking, takze jsem vedel, ze dnes prijde. Druhemu skoncil tracking 30.7. na cinske strane a 17track.net rika Czech Post does not display information for this consignment type
    Je to cislo ve formatu LF20160xxxxCN. Od stejneho prodejce se stejnym formatem cisla mi prisla zasilka pred 2 tydny a tracking je plne funkcni az ke me domu (11 zaznamu trackingu na strane ceske posty).

    Hlavni teda je, ze to dorazilo, ale kdyz jsem balik dostal do ruky, tak jsem se zhrozil.

    Takhle vypada drevena stavebnice letadla Wright Flyer po doruceni Ceskou Postou:

    THEODORT
    THEODORT --- ---
    TOOMIX: doogee-shop.cz? jsem taky potreboval net, a vyresil jsem to na Bohdalci behem cesty na chalupu..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TOOMIX: zkus zabloudit nekam mezi telefony s rozcaknutyma displejema nebo raspi a usb lte...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RAINBOF: stačil, ale cenově ho nacházím přes 250$, to si můžu rovnou koupit na czc tenhle sračkafon (ikdyž je taky mimo rozpočet) a používat ho jako hotspot https://www.czc.cz/stk-storm-4-cerna/200273/produkt
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TOOMIX: samsun v101f by nestacil ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Potřeboval bych z ali/eBay/dx buď nějaký sračka telefon s andoidem, co umí udělat hotspot nebo modem, kam strčím datovou simku a udělá mi wifi hotspot. Něco jsem už našel, ale většinou to nemá naše LTE, které bych tam však rád měl. Máte tip na nějaký telefon/modem, který by to dával? Cenově tak 50-60$
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HANZO: není zač :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam