• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    MVEK
    MVEK --- ---
    A ten o tom, jak jmenovci ve vedlejším domě označeném stejným orientačním číslem, jen navíc s písmenem "a", víc na ráně, dali doporučený dopis navíc, když si přišel pro jinou zásilku, znáte? Pokračovalo to tím, že mě neukecali, že jsem si zásilku už vyzvedl, a začali tedy reklamaci na pobočce řešit, za pár hodin mi volali, že tedy se stalo toto, že ji zajistí od špatného adresáta a dají mi do schránky.
    Co se nestalo, po týdnu mi volá ten jmenovec (v dopise bylo telefonní číslo), že má pro mě ten dopis. Pošta mu poslala koresponďák, aby vrátil neoprávněnou zásilku. On tak prý učinil, načež oni přepsali adresu na obálce na jeho a opět mu to hodili do schránky:-D.
    Ano, na stížnost se mi také omlouvali... Nic to nemění na tom, že se stejný omyl stal po roce, jen to dotyčný zjistil včas, vrátil otevřenou zásilku, a na poště se mi pak omlouvala jedna paní z přepážky, že pochybila, tak jsem si nestěžoval no.

    SINEAD: Nápodobně, ještě jsem na to nebyl zvyklý, nechtělo se mi pořád proklikávat, kdy která z hromady drobných zásilek už bude mít srozumitelný tracking, a tak jsem zmeškal zásilku, kterou místo do Prahy zkusili doručit do Znojma a pak vrátili.

    SKUTEKKUTEKK: Utekla mi nějaká změna legislativy, nebo kde jsi přišel na limit "nad 17 dolarů"?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SINEAD: Chce to sledovat tracking number a kdyz ta zasilka udela odbocku na nejake necekane depo tak se po tom hned shanet. Ale je pravda ze naposled kdyz se me na poste u prepazky ptali jestli si nechci koupit los tak jsem odvetil, ze vyuzivani jejich beznych sluzeb mi prijde jako dostatecne hazardni loterie.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    SINEAD: hah. tak toto uz je moc trosku ne?
    oproti tomuto slovenska posta vyzera jak top institucia :)))
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    No co ted cumim do diskuzi tak CP rozjela novej level...zasilku doruci uplne nekomu jinymu a pokud ji ten dotycnej prevezme, ma kupujici smulu, jelikoz v systemu se objevi ze byla dorucena. Me se to stalo se dvema baliky z Ali, nastesti u jednoho dotycna cizi osoba zasilku odmitla prevzit takze se vratila prodejci. (ale jako WTF? Zasilka do Prahy byla dorucovana nekde v Ceskejch Budejcich??) U druhyho baliku to zenska prevzala a pak mi vola, ze ma moji zasilku a me asi prijde ta jeji, tak jsme si je vymenily.
    Ty sluzby jsou horsi a horsi....clovek to proste musi brat jako takovej gamble :D
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    WOLFGAR: Jeste jsem zapomel doplnit, samozrejme to je postup ktery funguje u tuzemskych shopu. U Ciny bych to asi nezkousel tam je mnohem jednodussi vyuzit reklamacnich systemu dane stranky, balik prevzit, pokud vypada vykradene/poskozene tak idealne treba udelat par fotek a nahravku pri rozbalovani a obratit se na customer support nebo u shopu kde jde platit paypalem primo paypal reklamaci.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    DOKKTOR: V takovem pripade vubec neprebirat, pokud adresat odmitne zasilku prevzit vraci se odesilateli tedy shopu ktery ji odeslal, ten vrati penize a sam si vyridi s postou reklamaci.

    QUIP: Prevzeti, reklamovat poskozenou/vykradnou zasilku stale jde ale jak rikam, je to krkolomny proces s nejistym vysledkem a je mnohem jednodussi zasilku vubec neprevzit a nechat to vyridit obchod ktery zasilku poslal. To treba doporucujeme zakaznikum my, co se tyce pomerne velkeho shopu takovych pripadu se bezne resi kazdy mesic desitky, ten obchod bez problemu ziska od posty nahradu skody a nema duvod se nejak kroutit, u nas je bezna praxe, ze se zakaznikovi hned vraci penize nebo posle novy kus zatimco my to doresime s postou prubezne.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak mi jeste nekdo reknete, co vlastne pri prevzeti baliku potvrzuju podpisem? Protoze ted balikovy dorucovatel chodi jen se zarizenim, kam se podepisuju stylusem a rekne "tady to podepiste". Potvrzuju tim prevzeti? Potvrzuju tim, ze balik byl neporusen?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    WOLFGAR: když mi pošta přivezla na půlky zlomený balík s 2m lištama, tak říkám pošťačce, že to tady před ní rozbalím a hned to hodlám reklamovat a ona na to: na to nemám čas, stejně to musíte jít vypsat na pobočku, nashle ....
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    QUIP: Je to jiste ne nahodou proste nastavene tak aby jsi mel co nejmensi sanci to vyreklamovat, vazne se vyplati ty balicky kontrolovat kdyz je prebirate. Kdyz uz to nechcete otevirat tak alespon zkontrolovat jestli nevypada balicek otevreny, poskozeny, rozlepeny a jestli sedi vaha. Jedna z nejoblibenejsich fint je rozriznuti balicku nekde ve svu a po vybrani opetovne prelepeni pruhlednou lepici paskou.

    CODE: Nejcasteji to berou podle dobirky protoze pak je hodnota balicku hezky napsana na stitku a neni tezke zjistit co se vyplati ukrast. Zkusenejsi postovni chmataci pak uz jedou podle kombinace odesilatele, velikosti a tvaru balicku a vahy. Bezna praxe treba po vydani noveho iphone - balicek od prodejce elektroniky vzdy se stejnou vahou a stejneho rozmeru, neni pak tezke vybrat ten spravny. Stejne tak asi nebude tezke vyhlednout si balicky od prodejce sperku.
    CODE
    CODE --- ---
    THEODORT: ty kraaaasko .. to muselo byt pod rentgenem nebo nekdo vedel co tam je? :(
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    QUIP: kdyz ti to dorazi poskozene/vykradene, starej se sam.. ofiko zkusenost s postou, ted nejnoveji pred vikendem segre vykradli z balicku do ruky snubni prstynky, potesilo :))
    QUIP
    QUIP --- ---
    Trosku schizofrenni situace...
    Kupujete na internetu? Co dělat, když vám přepravce poškodí zboží – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...44672-kupujete-na-internetu-co-delat-kdyz-vam-prepravce-poskodi-zbozi.html

    Provozovatelé e-shopů se tím bohužel dostávají do nelehké pozice. Právo na náhradu škody a stejně tak i další práva z přepravní smlouvy totiž po vydání zásilky automaticky přechází na jejího příjemce. Pokud tedy reklamaci u přepravní společnosti uplatní prodávající, s největší pravděpodobností nebude akceptována.

    Vzdycky mi Ceska Posta tvrdila, ze reklamaci postovnich sluzeb musi podat odesilatel. Ted tu ctu, ze po prevzeti zasilky jde nahrada skody adresatovi.
    Vyznate se v tom?
    Dokazete nekdo dohledat zakon / predpis / narizeni, kde se tohle skutecne uvadi?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SKID: nebude problem, ze to nebude mit papiry co bude vyzadovat pojistovna kdyz te vykradou?
    QUIP
    QUIP --- ---
    HUGGI: Tak dneska jsem s tou pajeckou delal konektor XT60 na modelarske aku (3S LiPol 1600mAh).

    Mam z toho nasledujici poznatky:
    + je lehka a dobre se drzi v ruce
    + kabel je mekky, ale mohl by byt jeste mekci :)
    + pri trose cviku se da v jedne ruce i kroutit koleckem na nastaveni teploty
    - na pajeni tlustych kabelu a velkych konektoru neni uplne nejlepsi - hrot je duty, nasazuje se na topne telisko, takze ma velmi malou tepelnou setrvacnost. Pro pajeni toho konektoru jsem musel nastavit nejvyssi teplotu.

    Na druhou stranu, kdyz jsem pajel konektory driv tim starym velkym kopytem, tak to sice drzelo teplotu dobre, ale zase to melo jen jednu teplotu, pri ktere se velmi rychle prepaluje cin, tavi se buzirky, rozpadaji plastova oblozeni konektoru :)

    Takze za ty penize jsem s pokojenej.
    Dodavana pinzeta je super, tvrdej material, ostra, presna.

    Dneska jsem koukal, ze tuhle pajecku delaji i ve variante s vypinacem. Kdybych si toho vsimnul predtim, tak bych ji asi vzal misto te, co mam :)
    https://www.aliexpress.com/...-YIHUA-947-III-Set-For-Soldering-Kit-With-Temperature/32785900623.html

    Pak maji i nejake vyrazne drazsi modely s displayem atd.
    https://www.aliexpress.com/...ature-Adjustable-Digital-Soldering-Iron-220V-110V-For/32821793296.html

    Pokud ale potrebujes casto pajet nejake vetsi veci, tak bude mozna lepsi ta, co pise FILTHY_SAD_EMO - ta vypada, ze ma plny hrot zasouvany dovnitr do topneho teliska, takze bude mit vetsi setrvacnost.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Why Chinese Manufacturing Wins
    https://www.youtube.com/watch?v=E7Jfrzkmzyc
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    QUIP: hodíš taky odkaz jestli jsi spokojenej..pájím velmi málo, ale jestli to bude 6 nebo 10$ už je asi jedno:)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    QUIP: já už přemýšlel, že si tam připájím novou měkkou kroucenou šňůru. Pak mi to došlo :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Na tu jsem taky koukal, nez jsem si objednal tu moji. Koukal jsem tam na ruzny od $5 do $20 a rikal jsem si, ze zkusim nejakou stredni tridu, at se pak nevztekam, ze to nefunguje.

    A novou jsem si ted koupil prave proto, ze stara ma tvrdej kabel a je to fakt neprijemny. Kdyz jsem ted po dlouhe dobe pajel nejaky DC zdroj (taky stavebnice z AliExpressu), tak z toho pak i boli zapesti. Tahle nova ma docela mekkou snuru.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    HUGGI: no, tak já jsem úchyl, tak to přehřívám (mám to nastavené na 350 °C) a drží obstojně. Teď jsem tím prohříval celý docela velký hliníkový konektor a v pohodě.
    Mám ji snad rok, ale používám ji jen velmi omezeně. Ale za 6 dolarů, myslím, dobré.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: a "topí" to? Já mam nějakou podobnou z čech asi za 200Kč a strašně ztráci teplotu. Udělam jeden spoj a musím čekat 10min než je znovu dst nahřátá :D
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    HUGGI: https://www.aliexpress.com/...c1a-96a4-248bb1d343b6-1&algo_pvid=b0fc9658-773b-4c1a-96a4-248bb1d343b6

    mám doma tuhle a úplně si nemůžu stěžovat. Za ty prachy funguje. Jen má hodně tvrdý kabel, tak je to trochu otravné. Dokonce se do ní u nás dají koupit bez problémů nové hroty.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    QUIP: Po vyzkouseni pls doporuc pajecku jestli za to bude stat:)
    QUIP
    QUIP --- ---
    OMNISLASH: prislo to dneska, takze jsem ji jeste nezkousel, ale od pohledu to vypada kvalitne. Jaka bude zivotnost si netroufam odhadnout. V pristich dnech s tim budu delat nejake konektory na modelarske LiPolky, tak se kdyztak pripomen a dam vedet, jak se to chovalo. Teoreticky muzu zkusit i zmerit teplotu nejakym cinskym infra teplomerem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam