• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SLL_QUY: já jsem jim psal a napsali, že jim to ztratili a poslali nový tracking number. Tam je ale už tejden, že převzato do přepravy a nic. Počkám do konce týdne a pak je zase začnu prudit, kde to je
    E42
    E42 --- ---
    RAINBOF: No jasně, ale to je stream v dost odlišným smyslu toho slova, prostě (offline) přenos dat. Tomu se streaming běžně neříká. CC je primárně na skutečný online streaming médií.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    E42: prehrava stream kterej mu posles pres wifi do hdmi vstupu telky.
    E42
    E42 --- ---
    RAINBOF: Jo. Nebo odjinud.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    E42: aha. takze ten malej dongle streamuje primo z google ?
    E42
    E42 --- ---
    RAINBOF: Miracast pokud vím nic nestreamuje, ale pouze mirroruje, nebo se pletu? Je to zjednodušeně řečeno bezdrátový HDMI, ne?
    E42
    E42 --- ---
    RAINBOF: Miracast a Chromecast jsou něco úplně jinýho. Na ty internety se CC dostane přes WiFi.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    E42: fakt ? a jak se na ty internety dostane ? ja mel miracast a ten teda streamuje a prijde mi ze chrome cast je jen takovy dongle ktery teda moc vykonu nepobral.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    google home by to řešil "hej google přehraj holky z naší školky"
    E42
    E42 --- ---
    OMNISLASH: Byl jsi upozorněn špatně. CC dělá přesně to, co chceš. Jakmile zadáš přehrávání, můžeš telefon klidně vypnout.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OMNISLASH: takže volumio nebo hifiberry ;)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    E42: ted jsem byl upozornen, ze to ovsem stejne neresi to, co chci. tj. ze samo si to do te sbirky nesahne. nemuzu tomu jen rict telefonem "ted hraj tenhle song z google music", musim jej prehravat na telefonu a posilat do chrome castu. tim pro me chrome cast uplne pada. ta idea je takova, ze to zarizeni proste bude samostatne funkcni prehravac, ktery misto bezneho dalkoveho ovladani (nebo k nemu na bonus) bude mit moznost ovladani skrze mobil. chrome cast je ale podle vseho proste jen prijimac hudby, kterou pak posle na jack
    E42
    E42 --- ---
    OMNISLASH: Jo. Otestuješ snadno. Nahraj si přes PC do Play Music nějaký album (přes web, nebo aplikaci) a pak si ho v telefonu streamuješ.
    Otestovat doporučuju, je to už hrozně dávno, co jsem to dělal bez předplatnýho, tak nemůžu vyloučit, že se změnily podmínky. Ale pochybuju.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    RAINBOF: kdyz uz mam kutit, radeji se drevem :) tohle neni na me
    E42: takze si tam z pc nahraji mp3 a chromecast z toho pak dovede streamovat?
    E42
    E42 --- ---
    OMNISLASH: Do Google Music si můžeš i bez placení nahrát docela hodně hudby (50,000 tracků?) pro streamování. Rozhodně mnohem víc než "pár giga". Pořád mi to dává největší smysl.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    co raspi a hifiberry reseni ?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    E42: nevyhovuje v tom, ze to vlastne neni az tak prehravac, jako spis streamer. nema zadne vlastni uloziste, coz jej bohuzel vyrazuje. znamenalo by to pro me mit neustale pustene pc. online hudebni sluzby nevedu. je to skoda, mit to alespon par giga nebo moznost pripojit flashku, tak je to vcelku i to, co potrebuji
    E42
    E42 --- ---
    OMNISLASH: Hele a v čem teda nevyhovuje ChromeCast Audio? Jinak kdybys na to chtěl nějakej starej telefon, tak pár jich v šuplíku mám. Třeba Xperii Z3 Compact s kvalitním zvukovým výstupem, ale špatnou dotykovou vrstvou (takže pro jednorázovým nastavení ovladatelnej myší, pro tyhle účely akorát).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    RATTKIN: jeste me napadlo mit permanentne pripojeny stary telefon bez simky a ovladat jej pres nejakou appku, pokud by to umoznovala. to by smysl mozna davalo. bohuzel jeden telefon je zniceny, druhy tez a treti z nejakeho duvodu nepreskakuje na dalsi skladby. a pouzivany telefon je sice pres rok stary, ale nemam absolutne duvod porizovat novy. ale jinak ano, tudy by cesta vest mohla (byt stale bych radeji nejakou minivez, ktera ma tohle vsechno pohodlne v sobe. ale chapu, ze vetsina lidi to proste resi skrze televizi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam