• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QUIP: a pošta tě pošle do háje protože to musí reklamovat ten kdo tu zásilku podával. Pletu se?
    QUIP
    QUIP --- ---
    REDSNAKE: podle trackingu z Ali je jeden muj balicek v CR uz od konce brezna. V pulce dubna jsem byl na poste a rikali,ze tam nic neni. Do dnes mi balicek nedorazil, na Ali mi prodejce porad prodluzuje lhutu na doruceni. Pise mi, ze je to v CR, at si to vyresim na poste.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    takový to, když aliexpress tracking v číně ví líp než ČP že mi u nich leží balíček. Dneska jsem dorazil na svou pobočku pošty a leží mi tam dvě věci, obě prej uloženo a oznámeno před několika dny. Dostal jsem kontakt na vedoucí ale pochybuju že se mi někam podaří dovolat. Každopádně náš doručovatel zdá se být pěkným kreténem.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    minus za to, ze jsem ze zpravy nevycetl, od kdy to ma zacit platit? mno tak jo, to samozrejme dava smysl :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    REDSNAKE: mne to taky picovalo u kamery za cca 2500Kc, jde ze spanelska a na nic jsem nesahal a vcera odeslano, tak jsem happy :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MUXX: jen jsem z toho nevycetl, od kdy to ma zacit platit
    MUXX
    MUXX --- ---
    Zboží z Číny podraží, vláda schválila novelu zákona o dani z přidané hodnoty - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/...y-definitivne-podrazi-vlada-schvalila-novelu-zakona-o-dani-z-pridane-hodnoty/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GILHAD: Jojo, už jsem na to nějak přišel. Při prodloužení jde nastavit počet dní o kolik se má lhůta prodloužit, tak jsem jim dal ještě týden k dobru a pak na ně prdím...
    Díky
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    REDSNAKE: Kdyz prodlouzis, budou mit vic casu to poslat (a mozna to poslou, jinak budes po te dobe v naprosto stejne situaci - u vzacneho zbozi bych klidne pockal)
    Kdyz neprodlouzis, dostanes penize zpet a muzes koupit tam, nebo jinde, jen ceny budou samozrejme nove (at vyssi ci nizsi) - u obecneho zbozi bych se na ne pro ten pristup vykaslal a koupil jinde.

    Ale je to fuk :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: A když to neprodloužím, dojde k automatickému stornování?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jsem se ještě nesetkal s tím, že by nebyl obchodník schopen vyexpedovat zboží v limitu. Psal jsem jim vzkaz a prej jestli zboží chci, mám prodloužit processing time případně objednávku stornovat.

    Když to prodloužím, nenaběhnu si nějako?

    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QUIP: nemyslim, ze bude extra mensi nabidka ... resp. jasne, zredukuje se, ale ne tak, ze by to zbozi muselo byt skladem v EU
    uz ted spousta "EU warehouse" zbozi funguje v rezimu "eu proxy", kdy se zbozi odesle z ciny, projde nejakym EU hubem a najednou je z toho pro tebe jako koncovyho zakaznika "zasilka v ramci EU"

    to ze se clovek chce vyhnout a) komunikaci s Postou 120 b) zdaneni free shippingu podle ceniku ceske posty, je imho samozrejmost protoze oboje jsou byrokraticky instituce, ktery berou nemaly penize, aniz by pri tom poskytovaly aspon sluzby na standardni urovni
    WYDER
    WYDER --- ---
    QUIP: Procti si tu diskuzi zpetne, abys pochopil, kdo co resi a na co puvodne reagoval;). Bohuzel nejdriv placas o skladech v EU, kdyz se bavime o cinskem zbozi posilanem z Ciny, ne skladu v EU.

    Tvuj posledni prispevek uz byl konecne k veci. Hura!

    Dam ti (nebo nekomu dalsimu) prilezitost me tu nejak setrit a dobrovolne se odmlcim. S nekym neni radno diskutovat ani na diskuznim foru :-))).



    QUIP
    QUIP --- ---
    WYDER: Tak ja nejak porad nevim, co resis, kdyz je ti to vsechno tak jasny?
    Clo / DPH na zasilkach do EU se nijak neprojevi na prodejnich cenach zbozi posilaneho z Ciny. To ti douctuje az tvoje posta podle systemu v cilove zemi EU - DPH je v kazde zemi EU jine. Plus k tomu porad budes platit ten manipulacni poplatek. Takze bude naprosto nesmyslne si objednat neco maleho "za dolar" z Ciny.
    WYDER
    WYDER --- ---
    QUIP: Ceska vlada to schvalila aby vysla vstric legislative EU. Do te vety jsem to nepsal, protoze jsem tu informaci povazoval za vseobecne znamou. Mea culpa...
    WYDER
    WYDER --- ---
    A ze bude vyssi je mi jasne... :)
    WYDER
    WYDER --- ---
    QUIP: O tom vim, zajima me budouci cena z Ciny, kde pracuje cinska pracovni sila, maji dotovane postovne ale bude to jiz podlehat dph.
    QUIP
    QUIP --- ---
    WYDER: Nektere polozky na AliExpressu se uz ted daji objednat z EU skladu a jsou vyrazne drazsi, nez kdybys k te cinske cene pripocetl jen DPH (+ pripadne clo). Musi do toho zapocitat i ty EU sklady a EU pracovni sily, ktere stoji miliony.
    WYDER
    WYDER --- ---
    KOC256: Nemyslim a ani to nikde nepisu. to ze cinska vlada dotuje svym eshopum postovne do zahranici je vseobecne znama vec a netyka se to jen CR.

    A s dph me zajima jen to, jestli to hejbne s cenama pro nas/EU.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam