• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QUIP: nemyslim, ze bude extra mensi nabidka ... resp. jasne, zredukuje se, ale ne tak, ze by to zbozi muselo byt skladem v EU
    uz ted spousta "EU warehouse" zbozi funguje v rezimu "eu proxy", kdy se zbozi odesle z ciny, projde nejakym EU hubem a najednou je z toho pro tebe jako koncovyho zakaznika "zasilka v ramci EU"

    to ze se clovek chce vyhnout a) komunikaci s Postou 120 b) zdaneni free shippingu podle ceniku ceske posty, je imho samozrejmost protoze oboje jsou byrokraticky instituce, ktery berou nemaly penize, aniz by pri tom poskytovaly aspon sluzby na standardni urovni
    WYDER
    WYDER --- ---
    QUIP: Procti si tu diskuzi zpetne, abys pochopil, kdo co resi a na co puvodne reagoval;). Bohuzel nejdriv placas o skladech v EU, kdyz se bavime o cinskem zbozi posilanem z Ciny, ne skladu v EU.

    Tvuj posledni prispevek uz byl konecne k veci. Hura!

    Dam ti (nebo nekomu dalsimu) prilezitost me tu nejak setrit a dobrovolne se odmlcim. S nekym neni radno diskutovat ani na diskuznim foru :-))).



    QUIP
    QUIP --- ---
    WYDER: Tak ja nejak porad nevim, co resis, kdyz je ti to vsechno tak jasny?
    Clo / DPH na zasilkach do EU se nijak neprojevi na prodejnich cenach zbozi posilaneho z Ciny. To ti douctuje az tvoje posta podle systemu v cilove zemi EU - DPH je v kazde zemi EU jine. Plus k tomu porad budes platit ten manipulacni poplatek. Takze bude naprosto nesmyslne si objednat neco maleho "za dolar" z Ciny.
    WYDER
    WYDER --- ---
    QUIP: Ceska vlada to schvalila aby vysla vstric legislative EU. Do te vety jsem to nepsal, protoze jsem tu informaci povazoval za vseobecne znamou. Mea culpa...
    WYDER
    WYDER --- ---
    A ze bude vyssi je mi jasne... :)
    WYDER
    WYDER --- ---
    QUIP: O tom vim, zajima me budouci cena z Ciny, kde pracuje cinska pracovni sila, maji dotovane postovne ale bude to jiz podlehat dph.
    QUIP
    QUIP --- ---
    WYDER: Nektere polozky na AliExpressu se uz ted daji objednat z EU skladu a jsou vyrazne drazsi, nez kdybys k te cinske cene pripocetl jen DPH (+ pripadne clo). Musi do toho zapocitat i ty EU sklady a EU pracovni sily, ktere stoji miliony.
    WYDER
    WYDER --- ---
    KOC256: Nemyslim a ani to nikde nepisu. to ze cinska vlada dotuje svym eshopum postovne do zahranici je vseobecne znama vec a netyka se to jen CR.

    A s dph me zajima jen to, jestli to hejbne s cenama pro nas/EU.
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOC256: To neni problem CR, to je problem cele EU. Proto taky Ali smeruje k tomu, aby mel zbozi v EU skladech a odtud to expedoval. Samozrejme ze to bude mensi nabidka za vyssi ceny.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WYDER:
    Myslis ze jsme zrovna MY pro ne ten extra zajimavy trh?
    WYDER
    WYDER --- ---
    HANZO: Tak cisnka vlada jim to postovne dotuje za kazdy balicek, tak se jim asi vyplati diky te dotaci poslat vic balicku, nez to balit do jednoho...

    Ja jsem hlavne zvedav, co se bude dit, az nam ceska vlada schvali to dph na ty baliky z Ciny... :(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HANZO: ne, problem to neni, jen to pak mas na vic objednavek a balicku
    HANZO
    HANZO --- ---
    Chápete někdo, proč některé obchody nabízejí 1ks zboží free shipping a od dvou kusů už za peníze? A není problém si ten jeden kus koupit třeba 4x za sebou?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WYDER: Mi funguje sledovani i u vetsiny CP zasilek. Jen je to precislovane.
    WYDER
    WYDER --- ---
    Tak poprvé mi objednávka z Číny přišla do Zásilkovny, zajímavé. Sice to mám pár km z vesnice :), ale aspoň funguje sledování, narozdíl od ČP:

    Dobrý den,

    čínské internetové tržiště (např. AliExpress, GearBest nebo Joybuy) nás informovalo o Vaší objednávce číslo ***************, která bude zpracována společností Zásilkovna. Nyní čekáme na dodání zásilky od evropského distributora zásilek z Číny MyMeest.pl a následně ji dle jeho instrukcí doručíme na výdejní místo *************************.

    Proč mi doručuje zboží Zásilkovna?

    Čínská internetová tržiště mají pro doručování v Evropě smluvního partnera MyMeest.pl, který má na starosti distribuci zásilek z Číny po celé Evropě. Zásilkovna je logistickým partnerem společnosti MyMeest.pl pro Českou republiku. Společnost MyMeest.pl nám předává jak zásilky, tak potřebné informace pro jejich doručení.

    Proč mi zásilka dorazí právě tam?

    Způsob doručení zásilek určuje společnost MyMeest.pl, která získává od e-shopů v Číně veškerá data k objednávce – včetně zadané adresy. Na základě zadané adresy pak MyMeest.pl vybírá nejbližší výdejní místo ve Vašem okolí pomocí geolokace – jedná se o čistě jejich obchodní a provozní rozhodnutí. Zásilkovna pak jako subdodavatel služeb v ČR obdrží až finální adresu výdejního místa, na které zásilku, dle instrukcí MyMeest.pl, doručí.

    Více informací se dozvíte na blogu Zásilkovny v našem článku věnovanému spolupráci s čínskými internetovými tržišti.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    REDSNAKE: nakonec jsem na to spechal, takze jsem koupil neco z gme kolem 750 korun a az na to straslive pipani jsem spokojen :) nicmene, abych byl tez trochu prukopnik, objednal zrovna:

    https://www.aliexpress.com/item/32945798614.html

    tak pak dam vedet, az to za mesic dva dorazi :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    První zásek...

    BOAR
    BOAR --- ---
    OMNISLASH:

    tady je clovek, co jerozebira, a hodnoti i podle bezpecnosti a presnosti. vyber si tam
    Index of multimeters
    https://lygte-info.dk/info/indexDMMReviews%20UK.html
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OMNISLASH: mám ho už několik let, furt první baterky (baterka? Už ani nevím co tam vevnitř je). Nikdy jsem ho nekalibroval nebo tak, protože to na to moje trtkání nepotřebuju ale za ty prachy je fakt boží. Ať slouží a budu rád když se podělíš o info, kdyby jsi svůj nějak testoval.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    jsem si rekl, ze si konecne po letech udelam radost a vratim se ke konicku z detstvi - zkusim si vyrobit nejaky uplne simple zesilovac. nemam v planu jej realne pouzivat, spis si hrat a poradne ozivit pajeci skill. koukal jsem, ze cina nabizi skladacky za par dolaru i na tohle tema. jen se obavam, aby ta kvalita nebyla tak mizerna, ze ve finale nepoznam, ze to nebezi kvuli tomu, ze jsem uplne levy, nebo to proste stalo za pendrek :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam