• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOMBRIDER:
    nejsem elektrikar, ale treba u kamosky v aute (ochcavka) se mi se stejnym bazmekem mobil pri zatezi vybijel a v mem aute (ford) se mi celkem rychle nabijel. Takze si nejsem uplne jist, zda tento bazmek to muze az tolik ovlivnovat...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    KOC256: většinou jsou zásuvky v autech jištěné 15A pojistkou. Což je 180W. Tyhle usb pidi nabíječky do auto zásuvky mají max 65W. Nevím co s tím má společného "prikon ti dava auto"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZRIZENEC:
    Protoze ten prikon ti dava auto. Ten bazmek ho jen redukuje ze zapalovaceho konektoru na USB-A/C. Nebo si myslis, ze ta redukce to nejak vyrabi?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZRIZENEC: koukni na Baseus nebo Ugreen ;)
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    KOC256: Měnič nechci. Nevím jestli jsem se dobře vyjádřil. Mám na mysli něco takovýho:
    https://a.aliexpress.com/_mNA6HQT
    Asi nechápu proč by to mělo záležet na autě.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZRIZENEC:
    To záleží spíše na tom autě než nabíječce, pokud nemluvíš o měniči...
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Ahoj, nemáte někdo doporučení na USB nabíječku do auto zásuvky, která nabije přes USB C i notebook? Případně i jestli máte s nějakou špatnou zkušenost, ať vím čemu se vyhnout.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HARVIE: to budou nějaký restrikce imho.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Nevíte proč na ali nemůžu najít kapslíkový pistole pro děti?

    Nejdřív jsem si říkal, že je asi nějaký problém s pyrotechnikou. Na druhou stranu plastová pistole bez kapslíků pyrotechnika není a navíc na ali prodávají dýmovnice a bezdrátový odpalovače ohňostrojů, tak nevím...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    No dopr...
    V sobotu objednáno z "germany"
    Teď:
    [China]Shipment ready for dispatch

    V neděli jsem objednával z jinýho shopu taky německo a počítám že to půjde z číny.

    Na druhou stranu to bude zdarma, protože nevěřím že to za 23 dnů dojde :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Právě k tomu by mělo být tohle přelepování TOOMIX: číňan to všechno dovalí do meziskladu v EU hromadně to proclí a k tobe to jde jako EU - ČR bez zbytečnýho zdržování.


    GILHAD: Tohle jsem měl na podzim, objednával jsem roušky, měli jít z ČR a dodány do 10 dnů. Jasně že šli z číny, po 25 dnech sem ctěl vrátit prachy, prodejce se cukal že mám počkat, ALI BP je okamžitě vrátil. Roušky dodnes nedošli...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    QWWERTY: Taky jsem potkal, holt ta cesta trvala dele, ale stihnul to.

    Pokud budu objednavat EU->EU a zasilka nedojde, protoze uvazne na celnici kvuli nezaplacenym poplatkum, tak nebudu nic platit a proste dispute, ze zaplacena zasilka nedorazila a EU-> EU je bez dodatecnych poplatku. (Jo, taky typicky kupuju kolem 1E i s dopravou.)

    At se cinan treba posere. Plati se Ali pri objednani, on nahodi cenu vcetne dopravy, ja zaplatil, on tvrdil, ze EU sklad, ja nebudu platit vic, chci penize zpatky od Ali, kdyz to nebudu mit doma. Ali mi penize vrati, podvodnik si na ne nesahne. Ja objednam jinde.

    Ono se to po nejake dobe srovna.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    UF0UN: jak moc se na to da spolehnout? uz jsem se potkal se situaci, kdy jsem objednaval z EU skladu a balik prisel za 3 tydny s Cinskejma nalepkama....
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    PISTA1: a je potřeba koukat po EU skladech, se zvýšením poštovného z Číny už ten rozdíl i s DPH není tak zásadní
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    GONZA223: Z ali by to mělo fungovat pořád stejně akorát to zdraží o dph a případné clo, které odvede přímo ali. Podobně to podle mě bude fungovat i u ostatních společností. Čína si tenhle evropskej trh nenechá jen tak sebrat.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GONZA223:
    https://www.ceskenoviny.cz/...y/expert-zasilky-z-cinskych-e-shopu-ceka-zdaneni-az-v-cervenci/1950252
    "levnější objednávky budou podle něj i po 30. červnu příštího roku bez cla, ale s daní 21 procent."

    http://datlujeme.cz/jak-na-celni-rizeni-u-ceske-posty/
    ". Poplatek, který zaplatíte při převzetí balíčku se skládá ze samotného DPH a poplatku ČP za vyřízení celního řízení ve výši 192 Kč ."

    https://www.mesec.cz/...zdrazeni-malych-zasilek-z-ciny-a-dalsich-tretich-zemi-se-o-pul-roku-odklada/
    "Od 1. července 2021 však bude povinně vyžadováno podání elektronického celního prohlášení pro každou jednotlivou zásilku. Reálně půjde o 12 položek informací včetně popisu zboží a dalších údajů."

    https://www.idnes.cz/...i/cina-eu-dan-clo-e-shop-zasilka-balicek-posta.A200810_192229_ekonomika_mato
    Pokud bude zásilka odeslána z Číny 30.6. a do EU přijde po 1.7., bude už podléhat zdanění.

    Souhrn:
    - u levnejsich porad nebudes platit CLO, ale jenom DPH
    - nejvetsi voser jsou poplatky poste, ne samotny DPH
    - budou chtit elektornicky celni prohlaseni
    - rozhoduje datum vstupu zasilky do EU

    Byly nejaky zvesti, ze s touhle zmenou by zastoupeni v rizeni melo byt levnejsi, ale dokud neuvidim novy cenik, tak neni duvod to poste verit (proc by se dobrovolne obrali o 50% zisku?). Jestli je levnejsi deklarace, kdyz ji vyridis osobne misto online, nemam tuseni.

    Jo a do zakladu pro DPH se zapocitavaji i sluzby celni deklarace.
    Priklad: Koupim si neco za $2 (~= 50,-)
    50 (hodnota zasilky) + 192 (celni deklarace) = 242 * 0.21 = 50,82 (21% dan)
    celkovy doplatek = 192 + 50.82 = 242.82,-
    Tzn. nejvetsi voser na tom neni zaplatit DPH. 21% z 50,- je 10,5 CZK, coz je fer vuci statu/obchodnikum. Ta past spociva v tom poplatku a jeho zapocitani do danovyho zakladu, kdy najednou za balik za 50,- doplacis 5x tolik.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    Prosím pěkně jak to tedy teď bude chodit s těmi balíčky z aliexpresu a vlastně i obecně z Číny?
    Jakmile to to dorazí do ČR , tak to zabaví celnice , tím pádem se budu muset osobně dostavit na celnici a zaplatit 100Kč za celní řízení a potom ještě clo? Kolik procent činí to clo?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Já mám teď z ali 4 zásilky s českým tracking numberem, asi jim ta spolupráce s poštou funguje. Přelepují tim i ty původní samolepky z china post

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak dneska mi přišli dva alíci že Švédska :D trochu drahá destinace na alík. Ale šlo to strašně dlouho. Teda na aktuální poměry...
    HANZO
    HANZO --- ---
    HANZO: Vyměňovací pošta Praha 120, která zpracovává všechny zásilky došlé adresátům v ČR ze zemí mimo EU, se k 26. lednu 2021 přesune ze stávající adresy v Košířích do zrekonstruované budovy ve Štěrboholech. Nové prostory poskytnou zákazníkům pošty vyšší kapacitu a příjemnější prostředí. Současně se přestěhuje také detašované pracoviště Celního úřadu Praha Ruzyně, které sídlí v budově vyměňovací pošty.

    Nově zrekonstruovaná budova na adrese K Hrušovu 293/2, Praha 10 – Štěrboholy nabídne klientům České pošty především moderní a příjemné prostředí. Bude zde k dispozici čekací místnost s nabídkou občerstvení a také bezplatné parkoviště s kapacitou 10 míst uvnitř areálu a dalších 50 míst před areálem.

    Nové prostory poskytnou zázemí i pro Celní úřad Praha Ruzyně, detašované oddělení celní – poštovní styk, kde bude probíhat samotné celní odbavení zásilek za již nastavených standardů, včetně možnosti uhradit celní dluh bezhotovostně.

    Přestěhování do nové lokace přinese také zvýšení kapacity vyměňovací pošty, které bude nezbytné od července 2021, kdy začne platit zákonná povinnost odvádět DPH ze všech zásilek doručených ze zemí mimo EU bez ohledu na jejich hodnotu. V současnosti se DPH odvádí u zásilek s ekvivalentní hodnotou převyšující 22 EUR.

    Do pátku 22. ledna 2021 funguje pošta Praha 120 a celní úřad na adrese Plzeňská 139/290, 150 00 Praha 5 Košíře, a to v pondělí a středu od 8.00 do 17.00, v úterý, čtvrtek a pátek od 8.00 do 15.00. V pondělí 25. ledna 2021 bude pošta Praha 120 z důvodu stěhování pro veřejnost nedostupná. Od úterý 26. ledna 2021 začne vyměňovací pošta a celní úřad fungovat na nové adrese K Hrušovu 293/2,102 00 Praha 10 – Štěrboholy. Zásilky, které si zákazníci nestihnou včas celně odbavit ve stávající lokalitě, budou přesunuty do nového působiště.

    Vstup do nové budovy pošty Praha 120 bude regulován, aby byla splněna předepsaná opatření v souvislosti s epidemií koronaviru. Česká pošta proto svým zákazníkům doporučuje, aby se při vyřízení celních formalit nechali zastupovat na základě plné moci, protože v takovém případě pošta veškeré formality vyřídí za ně a zásilku doručí standardně na jejich adresu. Návod, jak v takovém případě postupovat, je dostupný na webu České pošty zde: https://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/ocekavate-zasilku-ze-zahranici#6.
    HANZO
    HANZO --- ---
    2/2 Vyměňovací celní pošta byla přestěhována z Prahy 5 z Plzeňské ulice do Prahy 10 do ulice K Hrušovu 293/2. Tiskové konference se zúčastnil generální ředitel ČP Roman Knap, šéf Generálního ředitelství cel Milan Poulíček a ředitel Celního úřadu Praha Ruzyně Marcel Kulendík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam