• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PRAASHEK: Vtipny je, ze kdyby prodavajici nebyl kokot, nabidl mi kompenzaci par dolaru za to ze to slo z jinyho skladu nez bylo inzerovano a ja bych byl spokojen. Ale oni se jen dokola ptali co se rozbilo a jakej nahradni dil muzou poslat. A kdo jsem ja, abych odmitl kameru zdarma 🤷‍♂️
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    REDSNAKE: "Aliexpress stepped in" :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Jak me aliexpress sere ruznejma shady praktikama, nefunkcnim vyhledavanim, razenim cen, tak refundy a podpora kupujiciho je tam imho dobra.

MUXX
    MUXX --- ---
    Hele kdo má sklad přímo v česku:

Nechali si z Asie poslat elektroniku za 40 milionů. Berňák s celníky ji zabavil - Podnikatel.cz
    https://www.podnikatel.cz/aktuality/nechali-si-z-asie-poslat-elektroniku-za-40-milionu-bernak-s-celniky-ji-zabavil/
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1:
    PRAASHEK:
    To jste na ně takhle drsný? :-) Já si tedy čínskejch e-shopů vážím, protože to většinou přijde dřív než z ČR. A vlastně oproti ČR dobré že to vůbec přijde. :-)
    A tedy ani v ES to není lepší. Zaplatil jsem si DHL zásilku po Katalánsku a nikdy nedorazila, peníze nazpátek jsem nedostal a všechny 3 e-maily se mi vrátily...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //a jestl je to tohle (což asi je), tak tam je opravdu "13 days delivery"

https://www.aliexpress.com/item/1005006518172993.html
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    REDSNAKE: teoreticky bys to měl vidět v objednávkách, ve chvíli, kdy uplyne ta doba tam bude možnost vykliknout něco jako "not delivered" a pak i žádost o vrácení peněz. Budou ti psát ať počkáš ale vyser se na ně.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISTA1: Uprimne jaky doruceni tam bylo uz nevim, dukazy nevim. Ale zcela zamerne jsem filtroval cesky shopy, resp sklady a odtud bral.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    REDSNAKE: měl jsi sedmidenní doručení? Je po termínu? Tak hoď požadavek full refund jim negativní hodnocení a počkej až kamera zadarmo dorazí.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Ha, zku.venci čínský...

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Máte zkušenosti s nákupem z aliexpressu při volbě českého skladu? Jsem objednal kameru k 3D tiskárně, prej českej sklad. Doručení DHLkem, trackovací číslo nefunguje a kamera už dva tejdny nikde.
    Schválně jsem vybral českej sklad s tím, že to bude rychle doručený, ale asi prdlajz, co.

Fejkujou to a reálně doručujou z číny? Mám šanci se bránit?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HONCKA: popr. zkus doporucovany https://parcelsapp.com/en
    posledne mi dal vic detailu nez 17track. ten ukazoval, ze zasilka je porad "in transit". parcelsapp vedel, ze uz 5 dnu lezi na poste k vyzvednuti
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HONCKA: 17track mi ukazoval i trackovací číslo jaké to bude mít u pošty, dole rozkliknout more info a vyskočí tabulka s trackingem ČP
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    nevíte, kde seženu český tracking, 17 track mi u balíku z Ali hlásí
    2024-04-22 22:00
    Awaiting for transit to final delivery office, Carrier note: Package arrived at facility of the local delivery company
    jenže nevím vůbec kdo mi to bude zasílat
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QWWERTY: Tracking to preklada jako “odbaveni dokonceno”, tak snad
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    processing complete by mohlo byt propusteni z celniho rizeni, ne?

aspon teda me se to vetsinou objevuje v parech, i.e.:
    Export customs clearance started
    Export customs clearance complete

Import customs clearance started
    Import customs clearance complete
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Clearance processing complete znamena zachyt celnikama nebo muzu bejt este v klidu?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: muzes jenom doufat, ze nespadlo jak tehdy to co vezlo baliky me :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pet dni je to letadlo ve vzduchu dle trackingu. Super, zadny nervy…

POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    ENT: jo, nedavno z alibaby pres DPD, cinan rikal ze vsechny dane zaplati, nic sem nedoplacel, nikdo nic nechytal, cena celkem 620 USD.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam