• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    a proste koupit step up modul + autozasuvku a udelat si predradny prvek?
    tzn. by tam nemusela byt takova ztrata efektivity jako 12 -> 230 -> 20, ale jenom z 12V udelat 24V, at se to tvari jako zapalovac v dodavce
    https://www.aliexpress.com/item/1005007320215460.html
    CUKI
    CUKI --- ---
    Mě prostě překvapuje že to na trhu prostě není skoro k sehnání, přitom na to jede veškerá nová elektronika.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISKVOR: To je taky možnost. I když bych se s radši vyhnul nejraději i tomu idiotskému autokonektoru, ale to už bych chtěl asi moc.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CUKI: No, teoreticky by mělo fungovat třeba tohle, píše mj. "20V/3.25A", ale jasně no, text snese cokoli:

CZK572.52 | 65W 20V USB C Type C PD Car Charger Dc Power Supply Adapter for Macbook Lenovo Asus Hp Laptop Tablet Phone Car Adapter
    https://a.aliexpress.com/_EuXzyeD
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOOMIX: Střídač mám, ale tomuhle bych se rád vyhnul. Navíc hledám univerzální řešení. Veškeré nové NTB už by se měli nabíjet výhradně jen přes USB-C
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOOMIX: Já už mám redukci z USB-C na dell a ta sama o sobě funguje

Takže už mi jde o to jen aby to umělo dodat těch 20V.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    No a nebo se na to vysrat, smířit se se ztrátami, dát si tam střídač z 12VDC na 230VAC a udělat si v autě normální zásuvku a do ní si pak člověk dá co chce, třeba "velkou" nabíječku na notebook.

https://www.alza.cz/auto/carspa-car300u-12-12v-230v-usb-300-d7282780.htm
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PISKVOR: tupý step-up zas nemusí schroupnout ten Dell, protože to nebude na PD protokolu. Takže za mě asi jedině step-up někam na 24V a k tomu nějaký 65/100W PD modul. Otázka je ale pak velikost takového řešení a teplotní ztráty na step-upu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CUKI: Jakmile do toho strčíš nějaký softwarový vyjednávání kýženého napětí, je to přesný opak triviálního - právě abys tím mohl napájet [cokoli]. Proč nikdo nedělá PD na 20V, to taky nevím - jít by to mělo, jen po tom asi není dostatečně velká poptávka; což je taky divný, protože se dělají i úzkoprofilovější ptákoviny. Možná kvůli ceně?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISKVOR: Tak já to nemám jen na ten jeden konkrétní noťas. Ale rovnou na dva, dron, 2 mobily, ovladač k dronu,... je toho čím dál tím víc. Tak se to snažím unifikovat.

Navíc nechápu v čem je problém, vždyť je to naprosto triviální bazmek...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOOMIX: No proto právě řeším, zda se vůbec honit za PD standardem a nehledat step-up z tupých 12V na tupých 20V, čistě elektricky, bez negotiation. Kdysi jsem něco takovýho měl na 18,5V, co chtěl ntb...ale nebylo to moc čistý, napětí kolísalo s výkonem motoru.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOOMIX:
    dost pochybuju že by to dell schroupnul. Proto hledám něco co umí i těch 20V a tedy stepup. Těch 65W co uváděj u té staré verze je naprosto ok, ale oni toho většinou dosáhnou 12V a něco přes 5A :-(

Takže když je tam uveden jen výkon, tak z toho nic nepoznám :-(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PISKVOR: notebooky standardně chtějí na PD 20V, tohleto vytáhne nejvíc 12V když to dáš na autobaterku. Pak je otázkou, jak si s tím dokáže poradit ten nabíjecí modul v notebooku - když mu nabíječka řekne, že víc než 12V na PD dát neumí. Jestli to akceptuje nebo ne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Obyč jako že to není hračka na těžbu BTC :-)
    Jo Dell. Koncovku už mám vyzkoušenou, kabelů má několik tak snad se zadaří, ale všechny co jsem zkoušel neuměli dodávat 20V
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CUKI: Co je "obyč ntb"? Už jsem něčím podobným nabíjel Mac i Delly, stačilo, že mají na vstupu USB-C s PD. Pokud máš nějaký jiný vstup, asi bych to zkusil rovnou jako "[vendor] car charger 20v" bez toho PD mezikroku
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    POSEIDON: Tak alik rozhodl: Solution1:Return goods,full refund 17.63 USD (seller pays the return shipping fee )
    A dal mi stitek od GLS, takze to jen donesu do parcel shopu. Ez.
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    POSEIDON: Tak to zni jako blbej napad: "The seller will either say they never got your package or will refuse it and then you won’t get any money back and no product. "
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    Mate zkusenosti s vracenim zbozi? Jak to funguje?
    Alik mi nabizi bud mrzkej refund nebo vraceni: Return shipping paid by: Seller
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam