• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    POSEIDON: Tak alik rozhodl: Solution1:Return goods,full refund 17.63 USD (seller pays the return shipping fee )
    A dal mi stitek od GLS, takze to jen donesu do parcel shopu. Ez.
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    POSEIDON: Tak to zni jako blbej napad: "The seller will either say they never got your package or will refuse it and then you won’t get any money back and no product. "
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    Mate zkusenosti s vracenim zbozi? Jak to funguje?
    Alik mi nabizi bud mrzkej refund nebo vraceni: Return shipping paid by: Seller
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nemáte taky problém s e-mailem u aliexpress? Přišlo mi jiný zboží navíc poškozený a nepoužitelný. Chtěl jsem vrátit prachy, vše ok ale i když šlo o full refund a vše proběhlo ok, tak mi nakonec tu částku snížili asi na 60%. Žádné vysvětlení nic. Ale je to uzavřené.

Tak jsem se ozval přímo na nějakou tu na půl automatickou podporu a že se mi do 24h ozvou, ale nic nedošlo a není to poprvé.

Co s tím?
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    Koho taky neskutecne serou ty pojebany Choice nabidky, tak tady je reseni: https://www.reddit.com/r/Aliexpress/comments/1abgy8b/how_to_hide_choice_results/llrlhns/
    CUKI
    CUKI --- ---
    Dá se nějak z čínského tracking numberu vyčíst třeba budoucí cílová destinace?
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: Koukám teď cíleně a většina věcí tam vůbec není a nebo taky dorazí z Číny :-(
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: To bych pochopil, ale v tom nebyl ten problém. Řidič na poslední štaci to převzal a 5 dní měl v dodávce než mi zavolal. což u služby která by to měla doručit po kraji do 24h (což bylo) a do 48h po celé zemi je trochu faul.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CUKI: Vsak jsem jim taky napsal hezky hodnoceni, neboj se nic 🙂ono me to zas tak nesere, zbozi mam, spoko. Jen me mrzej ty kolotocarssky praktiky. A asi u drazsich polozek je dobry si cist i hodnoceni prodejce.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DOKKTOR: ebay byl cinsky kanal vzdycky
    jenze po 2019 je problem, ze nevis, ktery z prodejcu nezvlada vyplneni IOSS a ty se pak musis drbat s celnim uradem + buyer protection taky zadna slava
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: nj, to si ho ovšem nesmíš nechat vozit kurýrem do bílé dodávky na nádraží někam do horní dolní ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: Jinak opravdu ze Špáňa a do Špána jsem si v zimě koupil altík. Doteď nemám ani altík ani prachy.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: tak se tam zkus po dvaceti letech podívat. zjistíš, že mnohdy nakupuješ taky od zdroje a dokonce levněj než na aliexpressu. hodně věcí je pak v eu skladech, ale jsou logicky mírně dražší. ebay je už leta prostě další čínský kanál, jak dostat zboží do světa. co se alzy týče, tak opět, přeprodává hromadu rebrandovaných čínských věcí jen mírně dráž než na ali/ebay s tím, že na to nečekáš měsíc a máš tam záruku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    REDSNAKE: Tak hlavně tam se hodně jede na hodnocení a funguje to na nějakém feedbacku, byt plně komerčně. Kdyby jsi to zboží nepřevzal asi by nebyl problém refund.
    A většinou je to chyba naší doručovací společnosti ne jejich. U nich je to cvrkot.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: Kdyby tam bylo to co potřebuji. Tady vím že to kupuju alespoň rovnou od zdroje. Na Ebay jsem už nekoupil nic snad 20let. Už začíná být podobně tragické jako alegro a nebo Amazon..

Po pravdě na Ali se mi nejvíce líbí to že tam funguje alespoň nějaká možnost reklamace a nemusíš se s někým dohadovat. Zatím vždy našli win win řešení. Zatím nemám vyloženě špatnou zkušenost. Pak koukneš i na blbou Alzu nebo jinej e-shop operující dvouletou zárukou a tam se s tebou snažej vyjebat jak můžou.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CUKI: Nedoruceno, vraceno je imho jina situace, kdyz zbozi nezvladne posta dorucit a prijde zpet prodejci, ne? I kdyz kdovi. Tady uz se da asi hlasovat jen penezenkou, byt furt je ali nejlevnejsi zpusob jak prijit k ruznejm diy komponentam atd atp
    CUKI
    CUKI --- ---
    REDSNAKE: Mě vždy při komunikaci s Alibabou nebo Aliexpress stoupne sebevědomí o mé angličtině o které si myslím že je velmi špatná

Jinak jo já mám pocit že v té garanci je někde právě nedoručeno vráceno. Tedy jak to přijmeš tak o tu možnost přijdeš.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: nechci ti do toho kecat, ale pokud chceš nakupovat opravdu ze španělska, tak nakupuj na ebay.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CUKI: Prodejce dolozil ze zbozi bylo doruceno a tim to pro aliexpress haslo. Prestoze puvodne schvalil full refund na zaklade toho, ze zbozi slo odjinud nez melo a pak to komplet zamazli.

Prislo mi, ze z toho supportu vubec nepobrali ten pozadavek a asi nerozumi anglicky nebo nevim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam