• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TANTRAMAN: hele co vim tak to koupili pres allegro.pl tam ten portal jede moc. o vikendu tam jedem tak se snad zeptam :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    OGMIOS: zjistil bys mi kterej typ ? a kde ho vzali ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: tak to je cas na vetsi sklep :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TANTRAMAN: hele moje polska skorosvagrova si poridili automatickej kotel za asi 12-15litru na nase..proste ti to hlava nebere ty ceny. jede jim uz par let a zatim si nestezovali.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PAWLEEQ: PISTA1: a ja si rikal kde je trabik :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PAWLEEQ: Jestli chceš tak Trabiho prodávám za 2500.

TANTRAMAN: Já sem pořídil vyměnit kotel včetně ventilů u radiátorů a termohlavic za 19kKč :)
    Ne, že bych automat nebral, ale bohužel by se mě do sklepa nevešel :(
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Pleszewskie kotły c.o. miałowe, całodobowe, ekologiczne, centralnego ogrzewania z podajnikiem. Ekologiczne ogrzewanie. Kotły c.o. forum.
    http://stalkot.pl/

automaticky kotel za 36k. no neberte to.
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    PISTA1: Ty tvoje vozidla jsou sakra inspirativní :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Dneska sem asi po 15 napustil vodu do topení a vypadá to že to konečně už nikde nesákne :D

Kohouty u radiátorů vyměněný, kotel připojenej a ustrojenej, jen co se po vejkendu ochladí tak zkusím první zátop :)

Úplně sem taky zapoměl na zatápěcí matroš, takže jsme museli rychle vyrazit na šišky, dokud sou po vedrech pěkně suchý a otevřený. Snad to bude na zimu stačit :D
    SVANC
    SVANC --- ---
    DOKKTOR: Aquapol je evidentní podvod. Dokonce existují stránky, které na to upozorňují: http://aquapol.unas.cz/aqua.php
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    MAKROUSEK: juuu kouzelna krabicka :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DOKKTOR: Maji tam cenu - za vysuseni objektu kouzelnou krabickou 60000 Kc. Ver a vira tva te uzdravi.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    kdysi sem v nejakém dokumentu o vodě (opravdu dokument o vodě, nikoliv promo na to zařízení) narazil na toto http://www.aquapol.cz/ - bohužel nevim, jak to vychází cenově
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PAWLEEQ: pekny :D
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SVANC: Samozrejme nemam ani jedno z tech reseni na takovehle pouziti ozkousene, presto z nejakeho duvodu mam porad obavy, ze jenom pridavani (byt tepleho) vzduchu tu vlhkost pryc neodvede, nebo ne v dostatecnem mnozstvi. Naproti tomu te spotreby u aktivniho vysousece se prilis nebojim, rekneme prikon 1 kW, 4-8 hod denne na nizky tarif (~1.3 Kc/kWh), to je do 1000 Kc za sezonu. V porovnani s hrozicimi radove vyssimi skodami snesitelne, stejne tak v porovnani s temi panely za 20-40 tis. Kc. Nadto mam s vysouseci zatim jen pozitivni zkusenosti.
    Idealni by byla kombinace obojiho - vysousec na solarni pohon, ale to je asi fantazie ;-)

PAWLEEQ: Vyrobit si to sam bohuzel nepada v uvahu, a penize nejsou ten hlavni problem (resp. minoritni problem ve srovnani s potencialnimi skodami pri celozimnim vlhnuti a plesniveni), hlavni faktor je funkcnost a spolehlivost. Vlastni zkusenosti mam bohuzel jen s aktivnimi vysouseci (adsorpcnimi i kompresorovymi), kdezto ty panely ve mne zatim vzbuzuji pochyby - nachazim jsou jen prospekty a marketing, kterym se neda moc verit.
    SVANC
    SVANC --- ---
    GUMBA: Před časem jsem o řešení podobného problému uvažoval. Aktivní vytápění jsem z úvah rovnou vypustil kvůli nákladům, ale napadlo mě použít inteligentně řízený ventilátor, vhánějící vzduch zvenku dovnitř. Řízení by spočívalo v porovnávání vzdušné vlhkosti uvnitř domu a venku v jeho okolí, tzn. ventilátor (s malou spotřebou, náklady minimální) by se zapínal pouze tehdy, pokud by jeho chod vlhkost v domě snižoval. A už i proudění vzduchu samo o sobě by mělo pomoci. Ale vyzkoušené to nemám a třeba by se našel nějaký háček, proč to zas tak dobrý nápad není...
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    GUMBA: Jsou tu větší fořti a doufám, že se ozvou, ale aspoň trochu něco utrousím:
    ad A) Teplovzdušný panel se dá s trochou šikovnosti vyrobit a vstupní investice nemusí být tak horentní. Pokud výstup horkého vzduchu dobře rozvedeš na riziková místa, může to pomoci. Zároveň vzduch musí cirkulovat, takže bude potřeba i odvětrání.
    ad B) Namísto odvlhčovače bych na vlhký místa namířil infrapanel a zapínal ho v danejch intervalech přes hodiny, aby se nějakej ten proud ušetřil.

Každopádně tohle všechno je jen odstraňování následků, raději se soutředit na příčinu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GUMBA: tak jestli jen odvlhcujes tak posbirat z ruznejch zabalenejch elektronik pytlicky silicagelu a mas to ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam