• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: ee a nebudu mit urco v blizky dobe, ale mam v rezerve 2 dalsi radiatory, ktery muzu zapnout, kdyz to bude hodne pect, pravda ze teplotni spad jsem mel do cca 38-40 a kamna budou tlacit vic..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: mas akumulacku?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SVANC: prave toho duseni popr. zbytecnyho vetrani se bojim nejvic, drevo budu delat ruco a nerad bych jim zbytecne plejtval, tohle jsem chtel slyset, tak diky :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    POHODAVOLE: Podle toho, co píšeš o zkušenostech s 9 kW elektrokotlem a vzhledem k tomu, že zateplením se poměry zlepší, by to stačit mělo. Navíc kamna není vhodné předimenzovat, protože pak většinu času běží v méně výhodném režimu. A pokud je jako záloha elektrokotel, tak bych se toho nebál.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Kdybyste měl někdo zkušenost s Jotul F602 viz dotaz [ ZATAMOKO @ Stavba a rekonstrukce - homemade home ] tak mi prosím napište.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SVANC: nic zmereno neni, pze pristavbu mame z 37 ytongu a puvodni stavba je ze smesi, kazdopadne sever + zapad bude zateplen 16 cm a zbytek 8 cm (byl skoro zdarma), co se tyce kamen, tak doufam, ze vytopi mistnost, kde se nachazi + castecne popr. celkove mistnost nad (nad kamny je otvor vedouci do dalsiho patra). Podlahovka je pouze v prizemi, nahore jsou radiatory. Btw na noc muzu i aplikovat par uhelnejch briket. Myslis tedy, ze budou tyto stacit?
    SVANC
    SVANC --- ---
    POHODAVOLE: Pokud budete letos zateplovat, tak se pravděpodobně zásadně změní tepelná ztráta objektu. Máš to nějak spočítaný?
    Jinak ta odkazovaná krbová kamna vypadají celkem dobře v tom, že mají slušný poměr mezi přímo vyzářeným výkonem do místnosti a výkonem do vody, takže by nemuselo hrozit přetápění místnosti s kamny (celk. výkon 10,5 kW, do vody 7,6 kW - http://www.haassohn-rukov.cz/files/technicke_listy/mantova-al-vymenikem_web_31052013cz.pdf)
    Pokud máš podlahovku, tak bych se nočního poklesu nebál, setrvačnost je tam veliká.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Fakt nikdo nic? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Prosim o radu. Letos musime koupit krbovky s vymenikem a lamu si hlavu s tim, jaky by mely mit vykon do vymeniku. Budu s tim natapet 45 m plochy podlahovky + 4 radiatory (+ 2 odpojene kvuli teplu, ktere pujde do vzduchu). V zime jsem natapel podlahu + 4 radiatory s 9 kw elektrokotlem s tim, ze max to jelo asi na 7 kw (kdyz nepocitam nahrivani) s teplotnim spadem do 40 stupnu. Zvazuju http://www.haassohn-rukov.cz/...zby/vyrobni-program/krbova-kamna-vymenikem/mantova-al-vymenikem.html ? Myslite, ze bude stacit tech 7,6 kw i kdyz se samo jedna o max vykon s idealnim drevem? Provoz bude takovy, ze bude zena moci cely den prikladat a pri klesnuti teploty na x se sepne elektrokotel, ale to bych samozrejme rad uplne eleminoval, kdyz nebudeme pocitat vyhasnuti pres noc. Zas letos zateplime, tak by to ani nemuselo tak rychle vychladnout.

Diky!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HAWKS: Ty radiatory sou naprosto parádní, jen uvažuju že na ně časem udělám nějakej pěknej dřevěnej kryt místo těch zašlejch plechů. Měnit je za nový deskáče rozhodně nehodlám.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    jaaj, tyto radiatory jsme meli v okalu
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak topí parádně, akorát se mu nesmí nechat moc vzduchu, to pak pěkně kouří do kotelny. Ale co sem četl na netu tak je to je obecně problém u dakonů.

Už asi postý jsem obešel všechny spoje a vypadá to dobře "klep, klep" všechno je suchý :D

Nový termo-ventily jdou oproti těm starejm mrchám parádně regulovat.
    Jak ručně:

Tak hlavicí:
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: mám co mám :)

Jinak teda novej kotel.

Další na http://dum.laydakk.net/topeni/page_01.htm

O proti původnímu 20let starýmu je to strašná hrachovina :( dakon má 3mm plech, původní etka měla 4,5mm) ale nechtěl sem riskovat, že by kleknul uprostřed zimy.

Du poprvý zatopit, tak mě držte palec :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: ne, meli prave celej kotel sakumprdum tenkrat kolem 2k zlotych. si to pamatuju pac mi tenkrat spadla brada kdyz sem to slysel.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    no jiste.....

Kotły z podajnikiem - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kot%C5%82y+z+podajnikiem
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: nepřídili jen hořák se zásobníkem ke stávajícímu kotli? Tam by cena odpovídala.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: hmm ale koukam tam a za takovou cenu tam nic podobnyho aut. se zasobnikem nevidim...
    Kocioł z podajnikiem - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kocio%C5%82+z+podajnikiem
    je mozny ze svagrova rikala ze to snad bylo v nejaky akci nebo co..to by asi mnohe vysvetlovalo a nebo neumim hledat v ty polstine. myslim ze rikala ze to chvili sledovala nez se tam objevila ta nabidka...se radsi zeptam :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TANTRAMAN: hele co vim tak to koupili pres allegro.pl tam ten portal jede moc. o vikendu tam jedem tak se snad zeptam :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    OGMIOS: zjistil bys mi kterej typ ? a kde ho vzali ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: tak to je cas na vetsi sklep :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TANTRAMAN: hele moje polska skorosvagrova si poridili automatickej kotel za asi 12-15litru na nase..proste ti to hlava nebere ty ceny. jede jim uz par let a zatim si nestezovali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam