• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS: protoze hydraulika :)
    kdyz budes muset obehnout atleticky oval, pobezis kratsi trasu po vnitrni strane ovalu nebo dobrovolne delsi trasu po vnejsi strane ovalu ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: proc by obihala jen v nejblizsich radiatorech?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HAWKS: jo napsal sem to blbě, je to "přepouštěcí" ventil.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    ale pretlakovy ventil je zalezitost statickeho tlaku, aby nekde neco neexplodovalo,
    ja mel na mysli, ze kdyz se stahne vykon (a tedy prutok) cerpadla, tak bude voda obihat jen v nejblizsich radiatorech a v poslednich se nehne
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    PISTA1:
    Začnu jedničkou a pak se uvidí... Díky
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HAWKS: To on delat prave nemusi. Kotel ma v sobe pretlakovej ventil kterym nastavi tlak v systemu tak aby nedelal bordel.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    mate nekdo tip na servoventily, ktere by nestaly ranec ?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    ovsem kdyz stahne vykon cerpadla, tak aby mu potom neprestala polovina radiatoru topit.. ?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Díky, všechno vyzkouším. Tohle je největší zlo, protože v noci to fakt šíleně hučí.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZONICEK:
    Náprava je jednoduchá:
    1) nakopej toho blbce co ti to dělal a tvrdil že si máš zvyknout do prdele.
    2) přečti si navod k instalaci SVANC: strana 28 kap. 7.3
    3) otoč si s tím šroubem sám, nebo si sežeň někoho kdo s ním otočí ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PISTA1: Rychlost čerpadla nastavitelná je, ale nevím, jestli to není spíš na servisního technika. Nechce se mi to teď moc studovat :)
    Viz návod k instalaci na http://www.gas.cz/product/vaillant-vu-186-3-5-ecotec-plus-rijen-zdarma-doprava:5208/
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Taky sem to po výměně ventilů za nový s menší dírou slyšel, teda dokud sem jel na čerpadlo.
    Teď co valím na samotíž je krásný ticho (: teda do tý chvíle než začnu vodu vařit, to je pak v trubkách pěknej rachot :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZONICEK: Můžeš v kotli měnit rychlost na čerpadla?
    Pokud jo, tak ji zkus snížit jestli se to nezlepší ;).Jak v trubkách rychle proudí voda tak v zúžení u ventilu radiátoru pak vzniká kavitace a radiátor šumí.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZONICEK: Sám s tím zkušenost nemám, ale řešilo se to např. tady: http://forum.tzb-info.cz/111853-huceni-radiatoru#text1
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    TANTRAMAN:
    Je to hluk jako když jsem byl u kámoše v paneláku a někdo pustil vedle v bytě vodu.. TAkové ššššššš. Ale trubky nehučí, hučí jen ten radiátor (ten průtok).
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZONICEK: já tomu asi nerozumím. co myslíš tím, že hučí ? jakože slyšíš čerpadlo ?
    máš soustavu odvzdušněnou ?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Potřeboval bych pomoct.
    V létě byla provedena rekonstrukce tepení (komplet) s parametry:
    Vaillant VU 186/3-5 ecoTEC plus
    Jde o byt v bytovém domě a jsou zde 4 pokoje.
    Bohužel nejblíže u kotle jsou 2 radiátory v ložnici (cca 5m) a ty hučí uplně nejvíc.
    Pokud je hlavice na 3 a méně tak nehučí (zavřou se teplotou). Pokud dole přiškrtím tak nehučí až v momentě, kdy pak topí tak na 10%.

Vedle (3m) je další radiátor a ten hučí už méně)

Pak je z toho vedena druhá větev (cca 8m) a tam už to nehučí vůbec.

Problém je, že ty první 2 radiátory jsou v ložnici a tam se opravdu nedá v noci spát, když to hučí.

Topenář říkal, že si na to máme zvyknout. Což se nedá.