HAWKS: hmm ja tam mam u podlahovky regulacni termo-ventil (zatim bez hlavice, takovej jako se dava k radiatorum) pac sem chtel mit celou podlahovku priskrcenou a aby si poustela jen tech 30C. jenze ted si tak rikam ze to bude fungovat jako kdyz privres hodne vzdalenej radiator. vode se nebude chtit tamtudy. takze sem u samostatnyho cerpadla pro podlahovku.
jinak pokud je hranice pro nizkoteplotni korozi jen 40-45 tak to jsem vicemene z obliga pac kdyz normalne topim tak natopim celou soustavu na 60. respektive jakmile zatopim tak do 20minut sem na vystupu na tech 45-50C i s prisunem studeny vody na zpatecce. jen to proste nenatopim na vic nez tech 60+C pac v ty podlahovce se to proste ztrati tim ze ji je tolik.
no asi zkusim koupit tu termohlavici a uvidim co to udela.
kdyz to bude fakt naprd tak to na jare predelam.
PISTA1: zatim to topi tak ze je doma teplo a to je hlavni. ekonomiku holt poresim po zime.
a uplne bez uzitku to neni. ja to natopim, pak mi to udrzuje setrvacnost v podlahovce a ja ji pak nemusim dlouho nahrivat takze mam vlastne nepretrzity teplo. ted teda zkousim nepretrzitej provoz a od patku topim v kuse v podstate. respektive vecer tam nalozim a zavru vzduch ono si to hori pomalu do rana, rano asi 50C, rano prohrabnu zhavy a nalozim a zavru, prijdu z prace odpoledne, prohrabnu zhavy, nalozim a otevru vzduch a necham to poradne rozhoret, ohrat to na tech 60neco stupinku a pak privru vzduch a nechavam to na tech 60C, potom zase tam na noc nalozim a zavru vzduch.