• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HAWKS: Jo taky si myslím ;)

HAWKS: Na řízení čerpadla, a hlavně signalizace přetopení. :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    HAWKS:
    tak to vypada ze zas tak snadno ne :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    ten termostat s bilou folii okolo je co zac ?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    cele to vypada paradne
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    posunuti niz jde taky prece udelat snadno :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak už to šlape :D

HAWKS: Je do 110 bude to stačit? Akorát teda přesnost 00nic :(
    konkrétně tyhle dva, schodně ujetý o 1,2°C nahoru, copak u kotle to nevadí, tam to alespoň trochu kompenzuje ztrátu na trubce. U teploty v místnosti to docela naštve, ale naštěstí to šlo v pohodě dorovnat přidáním odporu, bejt to posunutý níž tak by to bylo v pr.. :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    dik :)
    potrebuji neco na mereni teploty motoru v traktorku
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Muze se mi prosim nekdo podivat, jestli tyhle kamna potrebujou vychlazovaci smycku? Na strane 24 je navrh. Ja budu mit kombinaci kamen + elektrokotel + radiatory + podlahovka. Moje myslenka je takova, ze kdyz bude nutny, tak nechci vypinat elektrokotel, takze kdyz v noci vyhasnou a voda klesne pod x tak sepne elektrokotel. Teoreticky by to slo udelat i na cidlo, ze kdyz klesne teplota v okoli kamen pod x tak sepne. Topenar je jester, takze mu vsechno trva a ted se mi vymlouva, ze musel resit smycku, tak by me zajimalo, jestli tam musi byt, kdyz v navodu neni? Pak by me zajimalo jestli tam musi byt dalsi expanska, kdyz ji ma v sobe elektrokotel a pujde to zkrz nej?

Diky!

http://www.haassohn-rukov.cz/...13-14-00b-vseobecny-navod-k-obsluze-krbova-kamna-vymenikem-cz-sk.pdf
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    a jeste bych doplnil, ze pro skrceni podle teploty vody to spis potrebujes na vystupu nez na vstupu..
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    presne toto jsem mel na mysli

OGMIOS:
    hlavice ma v tom miste, kde s ni muzes otacet, pistek s voskem, ktery se teplem roztahuje a privira ventil
    otacenim hlavice nastavujes "offset" toho pistku, tj. zda se musi vosk roztahnou hodne (vysoka teplota) nez vytlaci zaviraci trn nebo malo, vsimni si, ze se hlavice pri nastavovani na vyssi teplotu prodluzuje
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    ten cernej vlevo a ten wilhi (varianta s termostatem) mam take
    posli odkaz na ten LED svitici (wilhi i ten modul), prosim
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Hele si z náš děláš prdel nebo fakt víš o tom jak funguje topení absolutně kulový?
    Tady OGMIOS jsi napsal že jsi tam dal klasickou termo hlavici, a ta funguje na tom principu že když se ohřeje vzduch v místě hlavice na nastavenou úroveň tak přiškrtí a v případě dalšího zvýšení teploty zavře ventil. To jestli proudí tím ventilem voda která má 20 nebo 90 je jí úplně jedno. Proto když chceš regulovat teplotu vody tak se použije hlavice s kapilárou která se zašroubuje přímo do rozdělovače.
    Třeba http://www.giacomini.cz/r462l1-292
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: mas naky malo zvedavy to dite ze tam ty teplomery jeste porad mas :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: pockej..nerikej ze tyhle hlavice merej teplotu vzduchu? to by bylo naky divny :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: uz sem to psal :D na vstupu podlahovky
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PISTA1: ty ses maniak.....
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak pomalu dávám dokupy nové řídící centrum reaktoru :D

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: A jak ta hlavice pozná, že do ní jde voda teplejší víc než 30?
    Potřebuješ hlavici s kapilárou ;)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TANTRAMAN: 7 měsíční chlapák se mě tu plazí po podlaze tak ať má teplo. Ono dostat to na 80 není žádnej kumšt, ohřejou se místnosti přivřou se termohlavice a teplota je nahoře :)
    Navíc teplo v systému stejnak potřebuju abych pořádně prohřál boiler aby vydržel teplej do druhýho dne než zas zatopím.

No jo mám trošku přeteploměrováno :D
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    no to je jasne...ale kde meri tech 30 stupnu ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam