• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: netusi prosim nekdo? Topenari jsem dnes dal kosem a budem to zapojovat s kamaradem. Muze mi prosim jeste nekdo poradit na co si dat pozor a na co nezapomenout? Jinak smycku jsme zavrhli. Dle me to nepujde pretopit a kdyz ano, tak muzu doplnit vstup vody z okruhu a vypust do odpadu.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Psal jsi, že z kotle ti leze max 60 tak sem bral že teploměr vody máš, tak sem nevěděl jestli nechceš třeba teploměr spalin na výstupu z výměníku ;)

Za sebe ti doporučuju aby ses vykašlal na analog a koupil si z ebay digi do 110°C, maj metrovej kabel se sondou pokud ho nepřestřihneš a neprodloužíš o 15m tak ti vydrží origo baterka roky. A hlavně za 65Kč za co ti 2 (vstup a výstup vody ;) přijdou domů neseženeš tady ani obal od toho analogovýho s kapilárou ;)
    http://www.ebay.com/...r-Temperature-50-110-C-/221296344556?pt=US_Weather_Meters&hash=item33864a3dec
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    OGMIOS: znam jednoho sikovnyho Pana topenare v Liberci, pokud bys nebyl zdaleka, uz nevim odkud jsi jestli jsi to nekdy psal..., ten clovek tomu rozumi a nemyslim, ze by bylo vhodny mu do toho prilis kecat, ("hele ale ja si to takhle nabastlim a bude, dik zes prijel.."), to bych mu nechtel udelat, jestli mi rozumis ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: hele prave ze spojovacu trubek je tady pozehnane. ja uz si predstavu udelal.
    a s teplomerem sem to neuvedl pardon..analogovej teplomer. teplotu chci merit asi tu teplotu ty krbovy vlozky kterazto je teplovodni co tu celou dobu pisu.
    a ptam se vlastne proto ze sem byl ve specializovanem obchodu na sanitu a topeni a ptal se tam na teploemr s kapilarou a mi rekli ze takovy se nedelaj. coz vlastne ted ten google vyvraci(sorry ale ja se fakt radsi ptam nez googlim) takze specializovanej shop na sanitu a topeni je uplne stejny jako vsichni instalateri/topenari na okoli.
    a pak se mi div ze se tady ptam jestli enco existuje nebo ne :D samozrejem ze jako normalni clovek vim uplny prd o topeni a zjistuju to tak ze se k ty ci jiny informaci dostanu.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: No hlavně by jse se měl poptat po dobrým topenářoj (ne jen spojovači trubek) ve svém okoli, který by ti to topení prohlíd, komplet překopal a uved do funkčního a použitelnýho stavu. ;)

Jakej chceš teploměr? analog? digi? co chceš měřit? jakou teplotu? Fakt nejsme telepati ;)
    To je takovej problém hodit do googlu: teplomer s kapilarou ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: vim o topeni uplny kulovy kdyz se ptas. proto taky resim veci tady abych se neco dozvedel. takze tohle zjisteni bylo novy :D
    a kdyz uz jsme u toho..existuje nejakej teplomer s kapilarou nebo tak neco? potrebuju si vyvist teplomer od zabudovany krbovy vlozky asi pul metru.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HAWKS:Mě šlape dobře, ale zrovna řeším s čongem že mě nedošlo za 50 dnů další co jsem si objednal, tak až dorazí náhrada co pošle vezmu poťák a zrovna ho vyzkouším :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    davej si pozor, od koho je kupujes, ja se ted setkal s kouskem, co se chova takto

Willhi termostat - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=4-0kUdjgN2E
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    ale typove, odkaz na ebay nebo tak
    zda se mi, ze je to take wilhi
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HAWKS: Jo taky si myslím ;)

HAWKS: Na řízení čerpadla, a hlavně signalizace přetopení. :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    HAWKS:
    tak to vypada ze zas tak snadno ne :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    ten termostat s bilou folii okolo je co zac ?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    cele to vypada paradne
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    posunuti niz jde taky prece udelat snadno :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak už to šlape :D

HAWKS: Je do 110 bude to stačit? Akorát teda přesnost 00nic :(
    konkrétně tyhle dva, schodně ujetý o 1,2°C nahoru, copak u kotle to nevadí, tam to alespoň trochu kompenzuje ztrátu na trubce. U teploty v místnosti to docela naštve, ale naštěstí to šlo v pohodě dorovnat přidáním odporu, bejt to posunutý níž tak by to bylo v pr.. :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    dik :)
    potrebuji neco na mereni teploty motoru v traktorku
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Muze se mi prosim nekdo podivat, jestli tyhle kamna potrebujou vychlazovaci smycku? Na strane 24 je navrh. Ja budu mit kombinaci kamen + elektrokotel + radiatory + podlahovka. Moje myslenka je takova, ze kdyz bude nutny, tak nechci vypinat elektrokotel, takze kdyz v noci vyhasnou a voda klesne pod x tak sepne elektrokotel. Teoreticky by to slo udelat i na cidlo, ze kdyz klesne teplota v okoli kamen pod x tak sepne. Topenar je jester, takze mu vsechno trva a ted se mi vymlouva, ze musel resit smycku, tak by me zajimalo, jestli tam musi byt, kdyz v navodu neni? Pak by me zajimalo jestli tam musi byt dalsi expanska, kdyz ji ma v sobe elektrokotel a pujde to zkrz nej?

Diky!

http://www.haassohn-rukov.cz/...13-14-00b-vseobecny-navod-k-obsluze-krbova-kamna-vymenikem-cz-sk.pdf
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    a jeste bych doplnil, ze pro skrceni podle teploty vody to spis potrebujes na vystupu nez na vstupu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam