• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: tady to máš v texťáku ;)

DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: jo tak, pokud to syslíš na horší časy, tak to potom ja ;)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: no jo kdyz nyx to nezkousne oddeleny tabulatorama ani odmezernikovany. a obrazek z toho fakt delat nebudu ;-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: peklo :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DOKKTOR: Dokud dávaj, tak beru, byl bych sám proti sobě kdybych to nechal v tom lese válet :) Doufám, že k týhle hráni co sem teď přikryl, se dostanu za nějakejch 5roků ;)

POHODAVOLE: Nemám. Jedu první zimu v novej kotel.
    Ale vedu si pečlivý záznamy :)

Nosím v banánovkách.

Oplocenky Dřevo dny krabice na den
    celkem 38 59
    01.9.2013 14 5
    22.9.2013 6 7 12 1,08
    3.10.2013 4 8 11 1,09
    15.10.2013 4 7 12 1,92
    23.10.2013 2 8 8 1,25
    2.11.2013 3 8 10 1,10
    9.11.2013 2 8 7 1,43
    16.11.2013 3 8 7 1,57

+ cca 100kg uhlí

Stačí? :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: klobouk dolu, ses hustej! Mas spocitano, kolik cbm protopis? Musim rict, ze i kdyz uz jedu nejakej tejden zas na drevo, tak si to nemuzu furt vynachvalit a furt me udivuje, kolik muze poleno udelat energie..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: tyvole, já furt přemýšlím, esi to myslíš vážně. když sem eště bydlel u našich, tak to sme v Lkovém baráku na patro s 6 velkýma cimrama nestopili ani za dvě zimy. (nejaký starý ltinový kotel a ústřední na samotíž)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem pro letošek skončil se dřevem :)

Letos sem tomu moc nedal, odhadem něco kolem 20 kubíku :)

Taky koukám, že bych mohl v kotelně pěstovat žampiony :D

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MAKROUSEK: Nejspíš spuchřelý o-kroužky ve ventilu.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TANTRAMAN: Soláry mají imho význam hlavně tehdy, když letní přebytky tepla využiješ na prodloužení koupací sezóny v bazénu.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SVANC: to je pěkný. na fasádu se chystám na jaře, pokud bude oběživo. a výměna kotle za polskej automat. o solárech v kombinaci s nádrží nejsem moc přesvědčen.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Z jiného soudku... Tuhle topnou sezónu dnes topím poprvé. Ještě by to pár dní vydrželo, v suterénu (pracovna) a přízemí je něco málo přes 22 stupňů, ale přijede návštěva a musím ohřát podkroví, kde budou bydlet a kde byla podlahovka (krmená solárem resp. z nádrže ohřívané solárem) vypnuta. A na to už mi zásoba tepla v nádrži nestačí. To jen kdyby někdo uvažoval o zateplování případně rovnou o stavbě nízkoenergetického domu :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Zdravim, zacal mi protejkat pojistnej ventil mezi kotlem a zasobnikem na teplou vodu (je na nem napsano 10), protaceni nepomohlo. A bohuzel je v takovym divnym bazmeku - viz obrazek, je to to modry plus ctyri vyvody. Nemate nejakej napad, kde tuhle vec sehnat? (je to sedm let starej kotel Vaillant).

HAWKS
    HAWKS --- ---
    ZONICEK:
    da se to tak rici..kdyz kondenzuje nejvyssi mnozstvi vodni pary uvolnene pri spaleni
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Můžu mít ještě lajcký dotaz. Nejvyšší účinnost kondenzačního kotle je, když kondenzuje = teče z něj nejvíc vody? Díky
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: no vidis to a zrovna nedavno nam tady rikal cestak jak to jde vsechno do prdele ze uz se pomalu boji nekam jit :D
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    hle, ale ja taky koupil do sveho auta blue dynamic, mam ji tam uz patym rokem a nemel jsem zatim nikdy problem se startovanim a to treba auto stoji 14 dni v kuse, protoze jsem na sluzebce
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: jj :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    jakej, ze jsou spokojeni s Vartou ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: pecka dekuju, tak to jsem asi milion let za opicema :)

Muzes mi pls jeste vysvetlit, jak se muze z baterie ztracet kapalina, kdyz je uzavrena?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam