PISTA1:
KACHNIK: dík za cenné postřehy. trubky snad vyrezlé nejsou, aspon teda když se to na jaře několikrát vypouštělo, tak z tama žádná hrůza nevyletěla. kdyžtak kamarád proplachuje kyselinou, tak bych ho po sezonně najal. radiátory tam sou tady tyto
což natápět plynem je ekonomická sebevražda, zas si to pěkně drží setrvačnost a pojme to už od pohledu fakt hodně vody (zatim sem to nepočítal, protože se toho, co odhalím trochu bojím). takže ty asi taky zachovám, netečou, ale ventily sou v pr.... no ale hlavně to vypadá dobře a sedne to do interiéru, což je to, proč se tady původně ptal, esi hliník nebo plech - no nakonec to vydím na nejaký litináč, ať nemám v každé cimře jiný radiátor.
kamna si budu stavět sám, mám tady celkem haldu šamotek, tak to nebude ani drahé (až na to kování ovšem) - chvilku sem taky uvažoval o těžké akumulační peci, ale nikde sem nevyčetl, esi je potřeba po každém cyklu znova zatápět, nebo si to pořád drží žhavé, a hlavně je tam pak problém s vytápěním těch vzdálených prostor. no tak to vyhrál sporák, akumulačku bych dal asi taky, budu to muset spočítat - k tomu otázka: bude dostatečně fungovat víc bojlerů zapojených do serie/paralelně jako akumulace? víc proto, že bojler je ze šmelcu skoro zadarmo a dělá se snad max 200l a to mě přijde byvoko málo.
KACHNIK: bohužel na samotíž možu zapomenout, protože sporák bude v kuchyni a trubky do samozřejmě do sklepa ke kotli, takže tam ta horká voda asi hned tak nesleze - nebo na to existuje nejaká finta??? no každopádně když sem tady onehdá viděl toho grundfosse, co si vezme 5w, tak mě to zas tak netrápí.