• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: celou lonskou sezonu jsem mel sitko na vstupu do elektrokotle a ten jsem vycistil a zadny peklo tam nebylo, pri instalaci krbovek jsme dali sitko i pred ne, ale tam jsem se jeste nedival. Spis mi prijde, ze jak se to vypoustelo kvuli krbovkam, tak se uvolnila nejaka usazenina, pze u toho rozvadece pomalu ani nevidim na hodnoty prutoku..
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    POHODAVOLE: ty nemáš sítka u čerpadel ? vypuštěním a napuštěním rozhodně nic nezkazíš. ale nejdřív bych se podíval na sítka.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Po pripojeni novych radiatoru jsem zaznamenal vetsi mnozstvi rzi, ktere se projevilo hlavne na rozvadeci podlahovky v miste, kde se sleduji prutoky. Mam to jeste komplet vypustit a napustit nebo to pocka na konec sezony? Radiatory byly vsechny novy..

Diky!
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DOKKTOR: hele ted se otazka rozvodu ve starych trubkach nakousla u nasich pac jim po vic jak 20 letech prorezl starej kotel od Dakonu a zacal chcat a ted nevedeli jestli koupit nejakej kotel a nechavat predelat kotelnu s tim ze tady na okoli uz nikdo nedela stary rozvody takze by museli vymenit celej barak za med a nejspis rovnou i radiatory a to by je slehlo. no nicmene ve finale jsem jim vcera zajel pro novej Dakon co by mel mit stejne priruby a melo by to jit raz dva vymenit. teda raz dva..vcera sme to ve 3 sundavali z vozejku asi hodinu. holt to ma pres 200kg a do garaze to jit samo nechtelo :D
    no nicmene tatik si pral litinovej kotel a to ze ma zase plechac ho moc nebralo s tim ze mu kolem 60 a bude ho muset za X let znovu menit. uz to chtel mit vyreseny na duchod :D
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    DOKKTOR: kup si ten levnejsi radiator :-) a za ušetrený peníz bych udělal celé topení v mědi.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OGMIOS: goog point. musím teď vyměnit jeden radiátor a do budoucna všechny a vlastně překopat sakumprásk celé topení. teď je tam starý plynový dakon, rozvody ocelové a radiátory trubkové litinové, co se do nich vleze tak 30l vody do jednoho. do budoucna chceme kachlový sporák s výměníkem a momentálně mně vrtá hlavou, esi natahnout rozvody celé nové v mědi, nebo stačí vyčistit staré trubky s tím, že to zas nejakou tu dekádu vydrží, ale bude se to muset čas od času propláchnout. kdyby nebyl takový šílený půdorys, tak neváhám a přetahám to do mědi hned, ale je třeba živit eště dva radiátory bokem centrálního prostoru, které jsou přístupné přes nepodsklepený průjezd - takže bud bych to pak musel podkopat nebo jenom tady nechat staré trubky, což mně přijde jako nahovno, když zbytek bude v mědi. další řešení by bylo vytápět centrální prostor čistě teplým vzduchem ze sporáku a ve vedlejších místnostech mět další separé kamna, což samozřejmě je taky nahovno, protože, kdo tam bude furt zatápět, že. jinak barák je to přízemní a kotel na dřevo do sklepa nechcu, protože by se tam blbě naváželo palivo.

no nicméně teď mě nejvíc trápí esi za stejnou cenu hliníkový radiátor na chodbu nebo plecháč. nekde sem četl, že ten hliník má lepší výměnu, topí při menších teplotách, taky ta koroze, ale furt takové neurčitě plky a čekal sem, že mě tady nekdo rozsekne. pro hliník taky mluví to, že až ho budu rušit (esi ho budu rušit), tak ve zběru za něho dostanu věčí bakšiš.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: dik, ja prave sem nasel ze od 2018 se ma prestat prodavat i 3. trida tak jsem nevedel jestli to neplanujou odstavit treba nekdy po 2020 (nemohl jsem to dohledat).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: 3 třída se neruší, naopak jinej než 3 třídy a výš nebudeš moct používat. i když ví bůh co si ty blbci za pár let zase vymyslí :(
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DOKKTOR: koroze?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    jaký je zásadní funkční rozdíl mezi plechovým deskovým a hliníkovým radiátorem?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak sem hledal ty vyhlasky ohledne kotlu a nejak jsem to nedohledal. nasi maj kotel Dakon DOR kterej jim ted prdl a aby nemuseli predelavat celou kotelnu tak bvy poridili ten samej typ aby jim sedely priruby. koukal jsem a ten kotel je z emisni tridy 3. kdy se zrusi emisni trida 3 a v takovym kotli nebudou moct topit?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CO čidlo fakt není špatná věc, předchvílej vzbudilo manželku, tak teď větrám pořádně celej barák.
    Zůstaly mě šprajcnutý polena v násypce a jak chladnula voda, začla se otvírat dusivka. A při jejím velkým otevření pak začlo kouřit přikládacíma dvířkama ven do sklepa.
    Tuhle pixlu by opravdu měl mít doma každej kdo netopí elektrikou :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: tady to máš v texťáku ;)

DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: jo tak, pokud to syslíš na horší časy, tak to potom ja ;)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: no jo kdyz nyx to nezkousne oddeleny tabulatorama ani odmezernikovany. a obrazek z toho fakt delat nebudu ;-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: peklo :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DOKKTOR: Dokud dávaj, tak beru, byl bych sám proti sobě kdybych to nechal v tom lese válet :) Doufám, že k týhle hráni co sem teď přikryl, se dostanu za nějakejch 5roků ;)

POHODAVOLE: Nemám. Jedu první zimu v novej kotel.
    Ale vedu si pečlivý záznamy :)

Nosím v banánovkách.

Oplocenky Dřevo dny krabice na den
    celkem 38 59
    01.9.2013 14 5
    22.9.2013 6 7 12 1,08
    3.10.2013 4 8 11 1,09
    15.10.2013 4 7 12 1,92
    23.10.2013 2 8 8 1,25
    2.11.2013 3 8 10 1,10
    9.11.2013 2 8 7 1,43
    16.11.2013 3 8 7 1,57

+ cca 100kg uhlí

Stačí? :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: klobouk dolu, ses hustej! Mas spocitano, kolik cbm protopis? Musim rict, ze i kdyz uz jedu nejakej tejden zas na drevo, tak si to nemuzu furt vynachvalit a furt me udivuje, kolik muze poleno udelat energie..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: tyvole, já furt přemýšlím, esi to myslíš vážně. když sem eště bydlel u našich, tak to sme v Lkovém baráku na patro s 6 velkýma cimrama nestopili ani za dvě zimy. (nejaký starý ltinový kotel a ústřední na samotíž)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem pro letošek skončil se dřevem :)

Letos sem tomu moc nedal, odhadem něco kolem 20 kubíku :)

Taky koukám, že bych mohl v kotelně pěstovat žampiony :D

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MAKROUSEK: Nejspíš spuchřelý o-kroužky ve ventilu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam