• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    DOKKTOR: Presne jakoby se nekde neco roztahovalo nebo se uvolnovali bubliny
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ANASTHESIA: eště otázka jakého charakteru je to praskání. já teda nejsu žádný odborník, ale na mě to působí, že když začne topit kotel, tak se neco začne rozpínat, výměník, trubky spoje a praská to. teplota 40-50 a litinové trubky, to by se tak mohlo jevit.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    DOKKTOR: Kotel a mame to nastaveny na 40-50 stupnu.Tlak v expanzce 1,5 baru a v systeme stejne 1,5 baru. Hodnoty namerene kdyz byl kotel zahraty. dik
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ANASTHESIA: na kolik vám ten kotel ohřívá vodu? dělá to čerpadlo nebo kotel?
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    PISTA1: Tak vcera jsme znizili rychlost cerpadla a nic. To praskani je slyset jakoby ze zadni strany toho kotle. Takze to asi ventily nebudou :(, vid?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ANASTHESIA: Pokud jde tak sniž rychlost čerpadla v kotli, voda ti při proudění přes ventily tvoří kavitace který dělaj ten zvuk.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenosti s ,,praskanim" v radiatoru? Topime plynem a vzdy kdyz se rozjede cerpadlo tak to zacne v radiatorech ,,praskat", klepat neumim to presne popsat. Kdyz se kotel vypne tak to hned prestane. Odvzdusnovali jsme nekolikrat. Vzdy tekla cista voda. Nevite nekdo jak se toho zbavit? Diky
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Taky se mě v pátek povedla parádní jednoduchá vychytávka pro bezproblémový topení dřevem.
    Tah reguluju nikoliv dusivkou vespod ale přikládacíma dvířkama. Plná šachta dřeva vyhoří komplet bez jedinýho zaseknutí, doba přikládání se skorem zdvojnásobila, předtím co 1 - 1,5 hodiny max někdy i dřív když se dřevo kouslo v šachtě. Teď musím do sklepa za 2 - 3 hoďky, Takže i spotřeba dřeva bude logicky menší :)

Protože dvířka tlačej na regulátor cca 2,5Kg dlouho by to nevydržel (má povoleno 800g) přidělal jsem vyvážení dvířek, takže teď tlačej cca 400g (: je to zatím testovací verze ;) Možná sem objevil ameriku, ale šlape to super. Jen škoda, že mě to nenapadlo dřív :(
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Jo aku chci ale až na ní budou peníze. Teď mám naplno otevřenej malej radiátorek na záchodě a krapet větší v kuchyni asi na 2/3. který mě vytápěj základ (mám všude otevřený dveře) na velkejch mám termohlavice, natápím na 23°C (ložnice 21,5°C)

Elektrika mě taky potěšila :)
    2012 - 4621 kWh
    2013 - 3588 kWh
    Předpoklad na 2014 - 2307 kWh :D

Dík za nabídku, do hradce to je z nováče kousek tak se třeba dohodnem.
    Zatím uvažuju o tuma-thermu
    komín tuma-therm o140 úhel 90st. výška 7m ukončení konus
    http://www.kominy-tuma-cz.cz/product/komin-tuma-therm-o140-uhel-90st-vyska-7m-ukonceni-konus-285/
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Nic díky bohu nevyhořelo, bohužel mám studenej nezateplenej komín.

Komín jsou to odspoda až nahoru obezděný azbestocementový trubky, bohužel daný osazením dolu :(
    A jak sem vyměnil kotel a topím jen dřevem, tak mám spaliny na výstupu z kotle 110 - 180°C a u ústí komína 40 - 60°C takže na poslední trubce kondenzuje voda a spojem trubek (kterej je cca 5cm pod tím otevřeným světlíkem) zatejká do cihel :(
    Abych se dostal na 70°C u ústí kdy spaliny nekondenzujou, tak bych musel topit na nějakejch 220°C za kotlem, což jedu tak hoďku max dvě, než natopím systém.

Původní starej kotel měl menší účinost a větší teplotu spalin do komína než dakon, takže problém nebyl.

Jediný co mě na tom těší, že jsem loni nenahodil tu část komína pod střechou a nevolal kominíka na revizi to bych byl nasranej tuplem.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PISTA1: To ti tam vyhořely saze nebo co? Z toho mám hrůzu...
    Jinak nás v poslední době nasral akorát termostat, kterej si zrovna usmyslel nesepnout čerpadlo uprostřed oběda, opruz.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PISTA1: co mas s tim kominem ? jato nevidim.

topim jen na noc, pred den vubec.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: ja jsem spokojenej. Akorat mi chybi aku nadrz, ale snad poresime casem. Je skoda, ze dva radiatory jsou max otevreny. Pze staci mensi privrit a hned leze teplota rycvhle nahoru, tak si myslim, ze by to v klidu aku vyhralo a nemuselo by tu byt i 24, abych naakumuloval alespon podlahu.

Btw byl jsem se podivat na elektromer, ktery me mile prekvapil, kdyz jsme projeli cca 7k za pul roku v porovnani s 53k za predchozi rok. Peklo jak to vychazi levne, i kdyz si clovek necha navozit stipany drevo..

Jinak komin nezavidim. Loni jsem vyboural cca 6 m dvoukominu a neni snad nic horsiho nez bourat misto tvoreni neceho novyho. Kdyby bylo treba, tak muzu dohodit komin se slevou, jestli mas nekde v okoli dektrade..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak jak se topí?

Já sem dostal k vánocům príma dárek.
    Budu muset vybourat a postavit novej komím :(

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HAWKS: Po elektrický stránce mám hotovo :)
    Ještě mě zbejvá vyměnit větrák za dva lepší.
    A až dorazí tak vyměnit jeden teploměr, byl sem línej si zajít do sklepa vypnout napájení a krapet sem si škrtnul drátkem a odpálil jedno číslo :(
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    drzim palce s tim houstonem
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak včera dorazili snímače PISTA1 takže sem se pustil do dodělání "temelína"

HAWKS
    HAWKS --- ---
    tak etherneti krabicka na svete :)
    k cemu to ?
    Ovladani topeni na chalupe pres ethernet, ovladani servoventilu po strukturce apod :)
    i/o modul - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=Vx2LAytI56Q
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    jaaaj, to vypada pekne... takove veci by staly za to hazet rovnou na nastenku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam