• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PISTA1: co mas s tim kominem ? jato nevidim.

topim jen na noc, pred den vubec.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: ja jsem spokojenej. Akorat mi chybi aku nadrz, ale snad poresime casem. Je skoda, ze dva radiatory jsou max otevreny. Pze staci mensi privrit a hned leze teplota rycvhle nahoru, tak si myslim, ze by to v klidu aku vyhralo a nemuselo by tu byt i 24, abych naakumuloval alespon podlahu.

Btw byl jsem se podivat na elektromer, ktery me mile prekvapil, kdyz jsme projeli cca 7k za pul roku v porovnani s 53k za predchozi rok. Peklo jak to vychazi levne, i kdyz si clovek necha navozit stipany drevo..

Jinak komin nezavidim. Loni jsem vyboural cca 6 m dvoukominu a neni snad nic horsiho nez bourat misto tvoreni neceho novyho. Kdyby bylo treba, tak muzu dohodit komin se slevou, jestli mas nekde v okoli dektrade..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak jak se topí?

Já sem dostal k vánocům príma dárek.
    Budu muset vybourat a postavit novej komím :(

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HAWKS: Po elektrický stránce mám hotovo :)
    Ještě mě zbejvá vyměnit větrák za dva lepší.
    A až dorazí tak vyměnit jeden teploměr, byl sem línej si zajít do sklepa vypnout napájení a krapet sem si škrtnul drátkem a odpálil jedno číslo :(
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    drzim palce s tim houstonem
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak včera dorazili snímače PISTA1 takže sem se pustil do dodělání "temelína"

HAWKS
    HAWKS --- ---
    tak etherneti krabicka na svete :)
    k cemu to ?
    Ovladani topeni na chalupe pres ethernet, ovladani servoventilu po strukturce apod :)
    i/o modul - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=Vx2LAytI56Q
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    jaaaj, to vypada pekne... takove veci by staly za to hazet rovnou na nastenku
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    prosim, nehadejme se tu. Chapu tvoje myslenkove pochody a zaroven i Pistovy. V tvem pripade se opravdu uz jedna o docela slozity system, ktery si vyzaduje nekoho, kdo ma zkusenosti a uz ve fazi navrhu si bude uvedomovat souvislosti, ktere tebe nenapadnou (prave z duvodu nedostatku zkusenosti). Ve vysledku se tak muzes dostat do situace, kdy ti to nebude fungovat jak si predstavujes.
    A nejde jen o schema samotne, ale treba i potrebne prurezy trubek apod, aby se to cele chovalo mravne.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    toto
    Fish Tank Aquarium Pool Water Level Leveler Liquid Sensor Float Switch HP | eBay
    http://www.ebay.com/...nsor-Float-Switch-HP-/130962278098?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item1e7df5c6d2
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PISTA1:
    na ebay jsem kdysi narazil na sikovny hladinovy spinac
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Dorazil mě další teploměr, tak sem natáhnul kabel ze sklepa k expanzce a zrovna sem udělal "čidla" pro hlídání hladiny, nejdřív sem chtěl hlídač bastlit, ale když na ebay stojí hotovej modul třipětky tak nač se žinýrovat :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Jak si pán přeje, k jeho topení se už dál nebudu vyjadřovat ;D

Jen k mýmu topení, nevymejšlel sem ho já. Ale nějakej člověk před 30 - 50 lety kterej tomu nejspíš opravdu rozuměl, protože šlape bez nejmenších problémů do dnes ;)
    Jen sem měnil kotel, kterej fungoval 20 roků a možná by i pár dalších vydržel. Ale štvala mě na něm šikmá šachta plněná zepředu, ve který se stabilně zasekávalo dřevo. A riziko toho, že může kdykoliv začít týct a schánět, předělávat kotel někde v únoru a -20 není moc pěkná představa :(
    Pak jen takový drobnosti pro zvýšení komfortu a zjednodušení obsluhy, jako termohlavice a teploměry. ;)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    MAKROUSEK: to neznam, tyhle nase "mrdky" pardon, mozno zase naprogramovat na tisic zpusobu. tudiz jen ten zvuk.., z dlouhodobyho hlediska asi nic, zvyk sem si kdyz bylo treba na jiny kalibry!
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PETRUSKA:
    problem tehle regulace dle referencni mistnosti je v tom, ze treba pres den vyhrivas i loznici, ackoliv to obvykle neni potreba a kdyz stahnes teplotu termostatu, tak pak bude kotel vypinat brzy, driv nez ostatni mistnosti budou vytopene na pozadovanou teplotu
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    PISTA1: Diky za reakci - nakonec jsme vybrali asi tenhle - http://elektronics.lars.cz/auraton-2030-rth.html,je dost podobny tomu, cos posilal ty. Na to vedro se ted prave strasne tesim :) na prach uz min, ale co se da delat.
    HAWKS: mno tak prenest termostat do loznice prave vidim jako reseni, az bude ten prenosny.
    DOKKTOR: stazeni radiatoru v obyvaku asi probehne s tema kamnama - vic rozhozeny, nez je to ted, uz to stejne nebude
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AQUALOCO: Prave. Kdyztak leps jsou pro kolegu takovy ty ventily, co jsou dole, na trubkach, pred topenim. Ty jsou jenom otevreno / zavreno a cvaknuti neni moc slyset.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    MAKROUSEK: myslis takovou tu potvoru na baterky? taky si zvykam zatim.., uprosterd ticha nic moc.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JEZZEK: My zkouseli robotickou hlavici a rozhodne nedoporucuju v loznici, protoze sem tam se probudi a zavrci, jak krouti kohoutkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam