• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SHEALA: mozna by bodlo napsat, cim chces topit..
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SHEALA: www.stalkot.pl

SHEALA
    SHEALA --- ---
    Sorry za zcela primitivní dotaz, ale pomalu nám odchází kotel. V jakej cenovejch relacích se pohybujou kotle? Jde o dvoupodlažní dvougenerační rodinný domek (Přízemí a patro), stávající kotel má 25 kW, je to značka Destila, neplánuju tím ohrřívat vodu, jen vytápět.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Zpětně díky za tipy ohledně komína a falešného tahu :) o víkendu jsem se na to konečně vrhnul a samozřejmě servisní dvířka táhnout fest... takže plastelína a hučák jak z raketoplánu :-))))

díky všem!
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    PISTA1: nepolemizuji, chemicky nerozboruju, popisuju, jinak mas asi pravdu rikám si.. důležitej bude tah komina, možná typ potrubí komína a dakší věci k tomu, jako vždy.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    AQUALOCO: Jak sem psal spálit se dá všechno, jenže aby jsi "bezpečne" spálil lepidla, laky a podobný sračky, je třeba teplota kolem 1000°C a v komínu filtry. To, že je komín čistej nic neznamená.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    POHODAVOLE: palil jsem bezasfaltovy a s vicemenne ošoupanym lakem v malejch krbovkach a uplně v pohode, komín čistej. měl jsem toho ale jen cca 10m2
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: aha, ja netusil, ze na nich bejva asfalt. Spis jsem to myslel kvuli laku, ale jak koukam, tak to neni to nejhrosi, co se tam da najit :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Záleží na tom jak velký seš prase, znám lidi tady v jedný vesnici, co objížděj bouračky a spálej jakejoliv stavební matroš, okna, nábytek...
    Jestli topíš rád asfaltem tak je klidně ber, já osobně bych to do kotle nehodil.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Mam moznost si odvozit x set m parket. Da se s tim topit nebo je to hnuj?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: jinak okna chci letos renovovat, potrebujou prebrousit, natrit atd. to s tim silikonem bude teda dost uzitecny potom na zimu. a po pristi zime se uvidi a jestli pres ne bude znovu zima tak poletej.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TANTRAMAN: Jsou to klasický plochý kolektory, typ Vitosol 100 (viz třeba http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/slunecni-kolektory-viessmann/ ) a celkem dobře fungují i v zimě. Problém je spíš v tom, že v zimním období není tolik jasných dnů, kolik by si člověk přál. Letošní zima byla v tomto ohledu docela dobrá, alespoň mám ten pocit. Každopádně pokud přes den trvale svítí sluníčko, tak s těmi 10 m2 a danou, velmi malou spotřebou domu nemusím topit, i když je teplota mírně pod nulou. Také pokrývají velkou část celoroční spotřeby energie na ohřev vody.
    Ten nejpodstatnější přínos je ovšem v tom, že koupací sezóna venkovního bazénu se protáhne někdy od května až k říjnu, v podstatě pokryje celé období, kdy má člověk ještě chuť do vody lézt :). Navíc bazén elegantně řeší problém letních přebytků tepla.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: zajimavy vidis to, dik ;)

jeste tam pisou:
    Pozor na kondenzaci

Každé těsnění je třeba umístit v profilu okna co nejblíže do místnosti. U špaletových oken na vnitřní okno, u zdvojených "šroubovaných“ je třeba vybrat profil tak, aby vnitřní vlhkost nemohla vnikat mezi skla. V opačném případě by vnikala do prostoru mezi skly a okna by se rosila.

mam spaletovy okna. venkovni okno teda neizolovat? tam to nechat profukovat? nebude to potom zbytecne vymrzat?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SVANC: hele, ty kolektory. je to k necemu ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: my meli onehda kancl v takovym starym komunistickym vyzkumaku. Kolikrat jsem nahlasoval udrzbarovi, ze na me tahne tema zeleznejma oknama. Typek na me sral tak dlouho az jsem ty okna zalepil silikonem bez folie a byl klid. Stesti, ze jsme se brzy stehovali :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: kdyz to napises takhle tak je..co bych mel delat s tou folii?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: To je takovej problém koupit kartuši silikonu, mikrotenovou balící folii a zatěsnit je?

SVANC: Já sem aktuálně na 279 babánovkách :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    OGMIOS: Netěsný okna jsou zlo, to je jasný...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SVANC: dobry, ja mam topnou sezonu v podstate od zacatku zari a jeste neskoncila neb v noci je kolem nuly a jak mi fuci oknama tak to vymrzne a rano by byla desna klendra :D
    SVANC
    SVANC --- ---
    Letos jsem měl topnou sezónu od 15.11. do 21.2., celkem protopeno 50 krabic od banánů, odhadem tedy asi 1,5 m3 polen. Topení dřevem je jediný zdroj tepla kromě cca 10 m2 kolektorů. NED rodinný dům, obytný suterén, přízemí a podkroví.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Ja jsem zatim neco malo pres 7 cbm dreva. Uz moc netopime. Spis jednou za par dni, aby nebyla tak promrzla dlazba, ale i tak bez topeni neklesnem po 20 za coz jsem rad. Nemit malou, tak snad ani netopime a vezmu si ponozky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam