• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRDAC_BEDEN: mam bojler, kterej nejde napojit na vymenik..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: to je teda v pripade ze zvolis variantu kdy prebytek tepla jde do akumulacky. kdyz zvolis variantu ze se nahriva akumulacka a z ni se potom topi do radiatoru tak by to slo asi vyresit jednodussejc. poridis akumulacku(mozna s vnitrnim hadem abys oddelil uplne okruhy) do ktery jde horka voda z kotle, nahreje se akumulacka a zapne se dalsi cerpadlo vnitrniho okruhu radiatoru/podlahovky. stacej ti k tomu blby termostaty. nevyhoda je delsi nabeh.

ale nevim jakej mas vztah k elektronickymu rizeni atd ty prvni varianty.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    A TUV resis jak?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: doma bude hlavne topit zena, takze potrebuju, aby to bezelo samo..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: proto to chci mit nastaveny tak, abych nejdriv ohral okruh a nadrz sla pak z prebytku, coz nahrato mam tusim okolo hodiny, takze by to mohlo jit dobre. Mame zatepleno, takze nejsou zadny velky ztraty. Radiatory jsou vetsi, takze me staci poustet do okruhu 30 - maximalne 40 stupnu pri peklnejch mrazech..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: ja si myslim ze budes potrebovat elektronicky rizeni ventilu ktery to bude nejakou logikou potom ridit. otvirat prislusny ventily podle toho jaka teplota kde je, jestli topis krbovkama a nebo vyhrivas z akumulacky atd. budes muset taky pridat cerpadlo. mohl bys to vyresit manualne ale to bys pak musel k tomu litat a to co by delala elektronika si budes muset pri kazdym topeni ohlidat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: kdyz tam pridas 700l az kubik tak se ti dost zmeni dynamika ohrevu podle me. 7,5 kw to bude trvat dlouho cely natopit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRDAC_BEDEN: mame krbovky + el. kotel, kterej nepouzivame. Jde to do 6 radiatoru + do podlahy. Teplota v mistnostech bude rizena hlavicema a podlahu si nasteluju sam, pze je to easy a neni treba to casto menit. Na stavajicim systemu mi vadi, ze akumuluju do podlahy, takze tam je horko a vzdy musim mit otevrenej na max alespon jeden radiator, abych to nepretopil, coz mi z principu vadi, pze drevo platim a jeste me zamestna, takze akorat plytvame a hlavne to neni moc luxus, kdyz si nemuzes topit, jak presne potrebujes..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: do nadrze, jejiz velikost bude muset byt takova, abych to nepretopil. Mame do vymeniku okolo 7,5 kw, tak zvazuju 700 - 1000l..
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    POHODAVOLE: castecne to take zalezi na tom jak moc inteligentnim zarizenim to budes ridit, kolik ma vstupu, vystupu
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: to bys tam dal asi termoventil. ale potom promysli variantu kdy zavres vsechny radiatory tak kam ti pujde horko potom?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: urco nechci mit zadny prostorovy cidlo, takze teplotu v mistnosti nastavim na hlavici a podlahu budu upravovat manualne dle potreby. Teoreticky by stacilo, kdyby to zaclo poustet vodu do nadrze v pripade, kdyz ma vratka vic jak x stupnu, ale nevim, jestli neco takovyho existuje..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: oboji je moznost jak to udelat a jsou jeste dalsi moznosti.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: nemas prosim nekde schema zapojeni aku do okruhu? Akorat jsme to vcera s kamosem zacli resit a kazdy mame jiny nazor. On by rovnou nahrival radiatory / podlahu skrz nadrz a ja tu tusim cetl, ze se da nastavit tak, ze hreje do nadrze jen, kdyz mam okruh nahratej? Dava mi to vetsi smysl kvuli rychlosti ohrati okruhu, protoze primarne potrebuju teplo doma a pak teprv muzu nahrivat nadrz. Koukal jsem na schemata na googlu, ale ve vetsine pripadu mi prijde, ze to maj zapojeny, jak rika kamos a nikde nemuzu najit, co bych potreboval.

Diky!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak mám letos nařezáno, ještě pár zbytků do prázdnejch banánovek a můžu uklidit pilu :D
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Mel bych dotaz
    Po rocnim servise se zacly dit s kotlem same potize ( je uz postarsi da se to pochopit ) Nicmene do doby nez tu vzdycky prijede servisman vsechno jde jak ma :) Naposledy kdyz tu byl zacal porad spinat kotel ohrev vody. Dneska tu byl a vymenil mikrospinac, byl vymackany. Ok beru to. Nicmene po odjezdu zase nova porucha. Sipkou je oznacena nejaka vec - podle manulu nejaky membranovy ventil. Zaclo mi z toho kapat. Jen v usti te tycky. Vadi to nejak ? kolik takova soucastka stoji ( bereta idra exclusive 20 ) nechci se v tom hrabat, ale zase sam si to neopravim :( tak aspon kolik zas vyplaznu kdyz ten pitomy mikrospinac stal petikilo.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    WAMP_ELF: nj tak uz z principu je zvlastni, ze max je min nez min..
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    POHODAVOLE: no jo ale to překlep výrobce protože to uváděj na víc stránkách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam